Lyckad roadtrip

Måndagen den 30 augusti

I går åkte jag, Ellen och Olina till Bollnäs för att lämna tillbaka Saga och hämta hem Bestmaggan från Ljusdal. Det visade sig bli en MYCKET lyckad tur! Vi körde nonstop på vägen ner och det gick smidigare än jag väntat mig. Inte mycket trafik och Saga stod väldigt lugnt. Väl nere hos Anna knatade Saga in till Tor och Garlic, som om hon bara varit borta några dagar. De båda blev lite uppspelta men hon satte dem snabbt på plats.
Efter lite lunch fick tjejerna provrida Garlic och han som stått en längre tid tyckte att det var jättekul och gjorde bocksprång hälften av tiden. Jag tog mig en titt i Tobbes och Annas nybyggda garage och hittade en tvåsits soffa till den tresits jag köpte härom veckan på Fyndlagret och med gemensamma krafter stuvade vi in den i transporten. Som alltid då vi besöker Bollnäs, Ljusdal eller Hudiksvall är ett besök på Dollar ett måste. När vi var på väg ut till bilen möter vi en kille som Robert och jag umgicks med när vi bodde där nere. Vi stannade och pratade lite och han frågade mig om jag ville ha en uppvärmd vattenbalja till hästarna. Han och hans tjej hade hästar förut, men efter att de flyttat ifrån varandra stod stallet tomt och jag kunde få baljan om jag ville. Jag blev ju förstås överlycklig och vi åkte hem till hans gård. Väl där visade det sig att det fanns en hel del hästgrejor kvar och efter att jag pratat med Helene på telefon fick jag ta med mig allting. Kan ni förstå!? Världen är bra lite. Vi åkte ända från lilla Fränsta ner till Bollnäs och lyckades stöta på honom där. Tänk om jag stannat tio sekunder till inne på Dollar.Då hade vi gått förbi varandra! Bilen blev knökfull, men när vi kom tillbaka till Anna lastade vi över till transporten och rejält försenad men överlycklig körde jag vidare mot Ljusdal.
Min tå plågade mig en hel del och jag körde så gott som hela vägen barfota och gasade med hålfoten. Och jag var ju helt barnledig, eftersom Robert hade Elsa (och Astrid) hemma hela dagen för första gången. Jätteskönt! Inte för mina bröst förstås, men det kan man ju fixa själv. :)
Så nu är Bestmaggan hemma igen och hon har gått som en skugga bakom Stellmagg sen dess. Hon verkar överlycklig att vara hemma igen.
Jag är i full gång med att göra ridbanan större och har flyttat ut staketet en bit på längden. Nu måste jag bara köpa hem ett gruslass och snygga till lite, så blir det nog jättebra.

Filmkunskap

Fredagen den 27 augusti

Gjorde Telias filmutmaning i kväll och nu har man verkligen inga höga tankar om sig själv vad gäller filmkunskap. Såg reklamen på TV och tänkte att experten skitlätt skulle få storspö! Herregud, nu är jag minst sagt ödmjuk! Blev så chockad att jag inte kommer ihåg det exakta resultatet, men tror det var lite över 170 av 250. Fattar ni!? 70 fel. Nej, nu lägger jag mig och drar täcket över huvudet och skäms! Utmana mig gärna och se vad ni kan åstadkomma.

Åh, vad roligt med så många kommentarer! Mycket roligare att skriva ofta om man får lite gensvar. Själv har jag av och till problem att kommentera på en del bloggar, fram för allt AnnaPannas. Där måste jag av nån jävla anledning skapa ett nytt konto varje gång! Fan, vet vad jag gör för fel!

I morgon kommer Robert hem och då är det slut på att sitta som en idiot framför datorn halva natten! Hm, måste kanske dra damsugaren lite över golven så jag inte blir avslöjad!

MEN FÖR HELVETE!!!!!!!!HÄR SITTER JAG SOM EN JÄVLA MUPP OCH GLÖMMER HELT BORT SUPERNATURAL!!!NU HAR VÄL DET BRUNNIT ÄNDÅ!!!

Respons

Onsdagen den 23 augusti

Hallå, alla ni som läser min blogg! Kan ni inte kommentera lite? Jag ser ju att det är en hel del som läser varje dag, men knappt nån som skriver nåt. Inte ens en på 20, skulle jag tro.

Länge sen jag la upp nåt med gossarna Winchester!Nej, nu vill jag inte snoka på YouTube nåt mer! Hittar alldeles för mycket avslöjande om kommande säsong!
Men lite Clintan måste ni få först. Ellen och Olina visste väl knappt vem han var! SKANDAL! Robert Pattison vem då? Detta är en RIKTIG superstjärna. Min absoluta favoritscen med honom! När vi kommer in i handlingen har Clintans mula blivit skrämd av byns drägg som skjutit efter den:Ojoj! Nu snackar vi riktig FILM! Och så naturligtvis denna scen :
http://www.youtube.com/watch?v=FnMLGkj91Og

Och så lite Kevin Bacon från Will and Grace:
http://www.youtube.com/watch?v=Yw2ZM2KkjY0

Lite att storgråta till från Dansar med Vargar, tidernas värsta snyftare:

Fuskade själv och såg inte på det allra sista! Det är alldeles för hemskt!
Dansar med vargar är ju sevärd bara för att få se Kevin Costners bara stjärt!

Nej, nu blev det alldeles för sent igen!

Skata i trångmål

Tisdagen den 24 augusti

Hunden Elsa och jag räddade nyss livet på en stackars skata som fastnat i den uppklippta Petflaska, som jag grävt ner vid äppelträdet för att vattna igenom. Hon vägrade gå in när jag ropade och visade tydligt att det var nånting spännande där, så jag trotsade regnet och gick dit för att se. När jag drog upp den genomdränkta fågeln, som jag var övertygad var död, flaxade den iväg in i skogen. Vi blev nog lika snopna både hunden och jag. Hoppas bara att den klarar sig. Undrar hur länge den suttit där?

Kan inte låta bli att lägga upp några fler fina bilder från Kälen:


Fantastiska Stellmagg! Jag kommer aldrig få en bättre häst än honom!

Här är Mork, Elins nya häst med sin dåvarande ägare Gina:Nej, nu tror jag att jag gör tidig kväll! Fast en amning till ska jag hinna med först. Sen blir jag väl som vanligt liggande och slötittar på gamla Criminal Mindsavsnitt eller nåt till mitt i natten.


Riddare Bruten Tå

Måndagen den 23 augusti

Robert är med halva släkten i Norge och fiskar och är inte tillbaka förrän nästa helg. 18 timmar tog det för dem att åka dit! Inget för mig med andra ord, jag blir ju åksjuk av att åka in till Fränsta.

Fölet Molly växer så det knakar och kan inte släppas lös på gården utan måste gå i grimma till och från hagen, eftersom hon drar iväg mot horisonten i full galopp utan att bry sig om sin bekymrade mor! Blir nog en liten tuffing av henne!

Astrid var på kusin Linneas kalas i lördags och innan jag ens vaknat hade hon klätt på sig och stod med paketen i hand och skrek åt mig att jag skulle kliva upp. Vi kom tre timmar tidigare än alla andra! :)

På söndagmorron var det dags för Ellen och Olina att tävla hoppning i Matfors och det gick riktigt bra. För Ellen var det sista gången hon tävlade med Saga, eftersom hon ska tillbaka till Bollnäs i helgen. De gick dubbelnolla i 90 och erövrade en blågul rosett! Ellen bjöd på lite schizoida utspel och både grät och sken som sola i Karlstad! Olina fick en vägran, men resten var bra så jag övertalade dem att också ställa upp i 1m. Där rev Saga tyvärr sista hindret i grunden! Attans, när resten var så bra. Olina och Stellan plöjde ner en del av banan, men tog sig runt och med tanke på att de knappt hoppat så högt nån gång, så var det okej. Se mer på deras hemsidor.

Så fort hästarna kommit tillbaka till lugnet i hagen, så vände vi åter mot öster och Selånger marknad. Elsa stannade hemma med mormor, eftersom hon nu kan dricka ersättning (JIHOOO!). Vi såg väl egentligen inte så mycket av själva marknadstånden, eftersom vi mest stod och tittade på Astrid som hoppade i hoppborgarna. Hon fick smaka slush för första gången och det var verkligen en hit. Min stackars tå blev minst sagt lite överansträngd av att köra så mycket bil och att gå, så i dag har den värkt ordentligt.

Har fått bilderna från riddarspelen i Kälen. Vad roligt vi hade!  Här är några på oss:Vilka fina hästar jag har!

Bruten tå

Torsdagen den 19 augusti

Det var ju såklart som jag trodde. Tån var av! Var till Fränsta vårdcentral på koll och de sände mig till Sundsvall. I efterhand känns det lite onödigt, eftersom frakturen var fin och jag bara blev tejpad med order om vila. Bortkastade pengar, jag hade kunnat snurra på lite tejp hemma istället! Nu kan jag ju inte få på mig ordentliga skor, när jag ska till stallet, eftersom jag omöjligt får in den här tån i ett par kängor. Har gått barfota mest hela dagen. Fick ju köra mig själv till sjukhuset dessutom. Lena följde med som barnvakt i alla fall.

Nej, nu blir det tidig kväll med foten i högläge. God natt!

Händelserik vecka

Onsdagen den 18 augusti

Det har verkligen hänt saker sen jag skrev sist! Både bra och dåliga, men mest dåliga tror jag!

Elin var med om en riktigt otäck mopedolycka i fredagskväll och hon ska vara glad att hon lever. Hon flög över räcket vid en järnvägsviadukt och skar upp ena benet på en sprängsten. Hon opererades i flera timmar och har 45 stygn på utsidan, men allt verkar i alla fall ha gått bra, även om hennes ben ser minst sagt otäckt ut. Hade hon varit utan hjälm hade hon nog varit död för den är alldeles uppskrapad!

Själv sitter jag här med en tå som med största sannolikhet är bruten, efter en närkontakt med Jacks hov tidigare i kväll. Åsne/hästhovar och foppatofflor är ingen bra kombination! Har inte varit till doktorn, eftersom alla säger att de inte gör nåt åt brutna tår, men med tanke på de obehagliga färgskiftningar som börjar uppträda på den tror jag att jag i alla fall tar en tur till sköterskan i morgon.

Lilla kalven Kalle har dött. Han har haft problem med sin mage en tid med våldsamma gaser och igår kväll, när jag gjorde kvällsronden i stallet låg han död i sin box. Bara ett par timmar tidigare hade jag gett honom lite välling, som han egentligen slutat med, men som jag tänkte kunde vara bra för att få i honom lite näring och energi. Jag blir alltid lika illa till mods när djuren dör och man funderar alltid på om man gjort allt för dem. Vad gäller Kalle så hade jag pratat med varenda bonde i trakten och alla sa att om han åt så var det ingen fara. Det visade ju sig inte vara sant! Nu får han sin sista vila ovanpå Rosami i sommarhagen. Usch, det här bondelivet är nog inget för mig! Är alldeles för blödig!

Ellen och Olina har tävlat med Stellmagg och Saga och trots den fruktansvärt dåliga uppladdningen, när vi satt vaken hela natten och väntade på besked om Elins operation, gick det riktigt bra. Ni kan läsa mer om det på deras bloggar. Olina är så förtjust i åsnornas bruna utrustning, så Stellan fick ha Daisys sadel (som Olina använder på Afrodite) och Jacks träns. Blev faktiskt snyggt på honom också.

Vi har flyttat in i vårt nya sovrum och även om det fattas lite småfix så känns det UNDERBART! Äntligen! Har svårt att fatta att vi kommit så här långt till slut. Jag sover som en prinsessa och vi har fantastisk utsikt över åsnornas hage från våra fönster.

Var ut i skogen en sväng i dag och rekognoserade inför lingonplockningen. Lite omoget än, men fläckvis fanns det helt mogna bär. Fan vet, hur det blir med plockningen om jag har brutit tån! Och jag som köpt en ny bärplockare!

Pennys bebis

Måndagen den 9 augusti

Vi har fått tillökning i form av ett litet åsneföl! Hon föddes 15.25 i lördags och allt gick bara bra. Jag har ju som ni kanske märker inte skrivit nånting om Pennys dräktighet och inte har jag sagt det till mer än några stycken. Hon betäcktes på åsneutställningen i Stöde ifjol med den fina hingsten Manolito som var där. Jag hade sån tur att hon brunstade precis då och eftersom hans ägare Jonna var villig att låta dem träffas, så fick han betäcka henne. Jag sade inget till någon utom de som var där, eftersom jag ville veta om det blev nåt först. Sen brunstade hon månaden efter och jag trodde att det inte tog. Sen på senvintern/våren så såg jag på henne att hon med största sannolikhet var dräktig, men jag valde att vänta tills jag visste säkert. Men så efter all sorg och bedrövelse med Madickens död och sen Jacks sjukdom tappade jag lusten att berätta och valde att spara tills den lilla var född. Det lustiga är att ingen har sett att hon varit så tjock.
I alla fall så gick förlossningen bra fastän Penny var alldeles förryckt på morgonen. Jag såg kvällen före att hon hade vaxproppar och tänkte inte släppa ut henne, men hon var jättesur och skulle absolut ut. Jag tänkte att hon kunde väl få gå en liten stund i den lilla hagen där kalven brukar gå. Innan jag hann blinka lyfte hon av grinden och stack iväg längs byvägen och in i skogen med mig och Astrid springandes bakom. Tack och lov vände hon och kom tillbaka, men då blev det minsann husarrest! Jag hade lovat Astrid en tripp till Stöde marknad och efter en noggrann inspektion av Penny beslöt vi att fara.
På en gång jag kom hem såg jag att det var fölning på gång och jag hann ta en hel del kort. Första fölningen på gården som jag fått vara med! Dock var det lite olyckligt, eftersom jag ställt henne i en ohalmad box då vi for eftersom jag inte hann mocka den andra, men jag var ju med och slängde halm under fölet och mer sedan. Jag hade ju för min inre syn målat upp ett skräckscenario att fölet skulle komma i hundsittande läge eller nåt liknande men det gick bra!


Visst är hon underbar!

Igår blev den lilla, som ännu inte fått ett namn, lite rosslig och jag ringde direkt till veterinären. Hon hörde lite rossel i lungorna och tror att hon förmodligen svalt fostervatten och ska ha penicillin i 5 dagar. I övrigt är hennes allmäntillstånd bra. Nu vill jag att alla ni håller tummarna för att hon blir helt bra och växer så det knakar!

Snart jul!

Fredagen den 6 augusti

Nu får jag minsann skärpa mig vad gäller mina blogginlägg! Hur länge som helst sen sist!

Vi fick jättedåligt väder på Astrids kalas, men det blev väldigt lyckat ändå. Vi åt tacos först på älgfärs (MUMS!) och så naturligtvis tårta efter det. Jag som är lite lat vad gäller matlagning köpte färdigt marsipanlock med ros och skrev Astrids namn och dekorerade med ljus. Jättefint tyckte ju jag, men barnen ville hellre äta av "reservtårtan" med vanlig grädde och strössel på. Varför göra sig besvär?! Fiskdammen bestod av att vi fiskade med Roberts havsfiskespö från Elsas fönster ner på altanen. Det var väldigt roligt. Sen avslutade barnen med att hoppa sönder alla ballonger vi blåst upp och det var MÅNGA.

I går kväll tapetserade Ulla och jag klart i det som ska bli vårt nya sovrum. Härligt! Jag längtar tills golv och lister är klart så jag kan börja möblera!!! Jag hade ju valt ljusbeiga tapeter med stora svarta blommor på och jag var lite rädd att det inte skulle bli bra, men jag är supernöjd. Bilder kommer. I morgon ska vi börja gjuta ramen till den nya trappan och sen kommer en snickare för att bygga färdigt den.
Här är några bilder på Elsas rum:


I förrgår köpte vi en riktigt stor rutschkana till Astrid. Jag hade sån himla tur så när jag hittade annonsen på Blocket hade den bara legat ute i 3 minuter! Ibland har man flyt! Lekstugan har vi gjort jättefin inuti med bord och stolar plus en liten spis. Sen fyndade jag en servis med lämplig storlek på kopparna på Fyndlagret i Sundsvall och vi har satt upp gardiner ovanför fönstren. Dessutom hade vi sån tur i går kväll att grannarna städade ur sin lekstuga och skänkte allt till Astrid. Det var en fin utemöbel med parasoll, en jättefin "köksö" med tvättmaskin och "riktig"  vattenkran plus bla elvisp och strykjärn. Nu har hon verkligen allt hon kan behöva till sin lekstuga.

Jag har rekognoserat lite där jag brukar plocka mest lingon och det ser ut att bli ett mycket bra år. Kan ni fatta att det redan är dags att bege sig till bärskogen! Nu är ju sommaren slut! :(  Fast jag ÄLSKAR ju att plocka lingon och hösten kan vara underbar om det är bra väder. Inte så väldigt långt kvar till jul egentligen!

Ni missar väl inte Supernatural i kväll!


RSS 2.0