Bärplockning och djur på rymmen

Måndagen den 22 augusti

Jaha, det var den sommaren! Fy, vad tidigt det börjar bli mörkt på kvällarna nu! Nog kunde väl sommaren få vara lite längre. Enda positiva är väl att man bege sig ut i bärskogen. Har fått till ynka 32 liter lingon hittills, men jag ska försöka bättra mig. Första gången på 14 år som jag plockat bär utan att Mimmi varit med och jag har varit nära att ropa på henne flera gånger då jag gått tillbaka till bilen. Saknar henne!

Nu har ju Elsa ÄNTLIGEN fått börja på dagis, så jag har betydligt mer tid nu än tidigare i sommar. Hennes inskolning har gått suveränt bra, tredje dagen idag och hon sover lunch där redan.

Det har varit fullt upp med härliga gårdbesökare och gulliga ungar de senaste veckorna. Jag har varit iväg på en del evenemang också och det är verkligen jätteskoj! Alla djur som varit inblandade har skött sig exemplariskt också och framförallt Penny, som varit med på ALLA ridturer, barnkalas mm. Vilken klippa! Vad skulle jag göra utan henne?! Hon är guld värd!

Lucifer som höll sig hyfsat på plats tidigare har nu fått husarrest i hundgården med Marie och Stina, eftersom han börjat rymma. Sven-Ragnar har också hamnat i onåd då han börjat ge sig på staketet kring stallbacken och böka sig igenom. Det ska vi råda bot på med en liten eltråd!
Gerds lamm har flyttat och det har verkligen gjort henne gott. De var ju så stora och diade henne fortfarande, vilket gjorde att hon inte lade på hullet så bra. Men nu är hon mycket finare.

Daisy har dragit rockard med mig för första gången och det gick jättebra. Vet inte om det är åsnor som är lättsamma djur eller om Daisy är enkel, men hon sköter sig så himla bra. Hoppas det går lika bra i fortsättningen också! Hon blir dessutom finare för varje dag. Tjusigaste åsnan jag sett!

Barnkalas, semestertripp och Fäviken

Måndagen den 1 augusti

Förra lördagen fyllde Astrid 4 år, men vi sparade på kalaset till söndagen. Tacos, tårta och fiskdamm var Astrids bestämda krav och så fick det bli. Jag hade köpt ätbara tårtbilder på My Little Pony och Littlest Pet Shop, som blev riktigt fina. Hon hade önskat sig rosa hästgrejor och det hade så klart jag tagit fasta på, så hon fick en rosa ryktlåda med alla tänkbara tillbehör i rosa, en rosa hoppluva till Hubbe, rosa stigbyglar, rosa stövlar mm. Men några "vanliga leksaker" fick hon faktiskt också.

Vi har också hunnit med en liten semestertripp (semester är fan inte rätt ord, jag var helt slut när vi kom hem!) till Östersund tillsammans med syrrans familj. Första dagen blev det åtskilliga timmar på Storsjöbadet och den andra dagen var vi på Frösö Zoo. Jäklar vad fort pengarna rullar när man är på nån aktivitet med ungarna! Inträde, fika, karusellbiljetter ( man vill ju att de ska få åka flera karuseller), slush (dyraste jäkla slushen jag köpt!) och såklart ville de köpa pellets att mata djuren med (skulle ha tagit med mig en påse Krafft hemifrån, det såg precis ut som såna). Man insåg inte inte vad barn är billiga när de är små!

I går var Robert och jag till Fäviken med min bror och några till. Kanonväder, men jag tycker det inte finns så mycket roligt att handla nu. Förr köpte jag billig tenntråd och sånt, men nu är det inte så många "småförsäljare" längre. Så jäkla kul tycker jag inte att det är att provsitta traktorer och fyrhjulingar!
Vi lämnade bort båda barnen på lördagkväll, eftersom vi skulle fara så tidigt. Jag trodde ju i min enfald att jag skulle hinna göra MASSOR! Istället sprang jag förvirrad omkring på stallbacken som om jag fått begynnande demens och försökte besluta mig för vad som var viktigast att få gjort. När Robert ringde och förslog att vi skulle köpa hem pizza skrek jag " Har vi tid med det tycker du!". Men jag sansade mig och gick hem och slappade (läs stressade) lite på altanen.

RSS 2.0