Bränt hår och snuva

Torsdagen den 29 januari

Astrid och jag är båda i skrivandes stund feberfria och börjar piggna till lite. Dock är vi båda väldigt snoriga.Hon har varit nere hos min mamma en stund på eftermiddagen medan jag var ute och pysslade med djuren lite. Hann med att borsta båda Ulla och Daisy plus att jag fick bära ut lite hö till övre hagen eftersom bunten är slut. Känns lite bättre när man får komma ut i friska luften ett tag, efter att ha legat mest inomhus i flera dagar.

På förmiddagen lyckades jag mest konststycket att sätta eld på mitt eget hår! Jo, det är alldeles sant! Jag skulle göra upp eld i kaminen och när jag bockade mig fram för att kasta in tändstickan och tändklossen (nån sorts små pressade bitar som är perfekta i vanliga fall till just detta ändamål) åkte håret fram och på en hundradels sekund fattade håret på vänster sida eld. Det fräste och knastrade och jag fattade ingenting först, men sen blev det desto mer fart på mig. Jag släckte leden med händerna och spolade vatten från kökskranen i håret.  Jag blev alldeles svart i ansiktet och jag tordes knappt gå och titta mig i spegeln, men jag tror inte att nån tänker på det eftersom jag är lite uppklippt på sidorna. Dock lär jag väl måsta kosta på mig ett frisörbesök! Ni talar om kluvna toppar!Det är för amatörer! Tack gode gudrun att jag inte använder spray eller liknande. Då vore jag väl flintis nu!

Ikväll bokar jag mig framför Criminal Minds, ett skapligt substitut till Supernatural.

Sjuk!

Onsdagen den 28 januari

Herregud, vilken vecka! Astrid och jag har varit så väldigt sjuka och just som jag trodde att vi höll på att bli bättre, så steg Astrids temp igen. Själv ligger jag under 38 nu, men hon hade 39 i eftermiddags, lite lägre vid läggdags, men det var väl Alvedonens förtjänst. Vi har ju missat så mycket av hennes inskolning nu, så det blir väl till att ta ledigt  nästa vecka också.

Igår smet jag faktiskt iväg ner till Ringtjärn för att kika lite på Olina och Ellens träning för Janet. Fast jag bara satt på läktaren blev jag sjöblöt av svett bara av att klä mig, åka dit och ta mig hem. Tjejerna har varit tvugna att hjälpa mig med vattenbärning nu när jag varit sjuk, men jag har ju släpat mig ner till Ulla en stund varje dag i alla fall.

Nu tänker jag rasta hundarna en snabbis (Astrid sover) och ta en uppfräschande dusch. Sedan blir det Tv resten av kvällen medan jag stickar färdigt ett par strumpor.

Hoppas ni får hålla er friska! 

Lugn lördag

Lördagen den 24 januari

Det blev en mycket stillsam förmiddag då Astrid var lite småkrasslig (kanske en släng av magsjuka). Vi låg och slappade i soffan och medan hon tittade på Disneychannel så gjorde jag klar det senaste paret Lovikkavantar. På eftermiddagen åkte jag ner till Lindberga för att titta på Marias och Sofies nyanlända hästar. Maria hade ju en sällsam otur då hon fick fel häst levererad till sig i torsdags. Istället för den 2 åriga fullblods-oldenburgarkorsning hon förväntat sig kom det en nioårig maxad B ponny. Nu har hon fått rätt häst i alla fall och hon var helt bedårande söt med ett litet vackert huvud. Cassiopeja heter hon men ska kallas Cassis. Lycka till Maria! Sofie hade köpt en 4-årig valack som ursprungligen kommer från Zangersheide. Han var otroligt kelig.En riktig charmknutte!

Jag har återfått lite handarbetesinspiration och stickat fler Lovikkavantar och om bara tillfälle ges ska jag göra några tenntrådssmycken. Jag måste bara försöka sälja lite också, jag kan ju inte ha hur mycket som helst liggande på lager. Varken tenntråd eller Lovikkagarn är särskilt billigt!

Det blir ett kort inlägg idag, eftersom jag måste ner till stallet och ge Ulla sin kvällsmat. Måste nog bära lite vatten också.
Ha det bra!

Astrids inskolning

Onsdagen den 20 januari

Astrid och jag har tillbringat en stor del av dagarna denna vecka på dagis för inskolning och det har hitills gått jättebra. Jag tycker mest det är tråkigt att sitta halva dagarna och glo på en hög med ungar som leker och stojar.Herregud, får man ens säga så som mamma? Nåja, hon har ju roligt i alla fall och får leka med en massa andra barn. Eftermiddagen idag har hon och jag tillbringat i stallet och stugan med djuren och städat åt dem. Det värmer mitt djurälskande  hjärta när jag ser hur roligt hon tycker det är att leka med dem. Dessutom fick hon sitta en stund på Stellan. Hon vill ju helst att man ska gå med hästen, men Stellan törs knappt gå när han känner att hon inte riktigt har balans. Han stannar hela tiden och spänner sig. Med sadel går det bättre. Hubbe är också så att han vill stanna när han känner att hon vinglar om hon sitter barbacka. Vi var till Sundsvall i tisdags och köpte en ny bilbarnsstol för 3000.  Usch, det är dyrt med barn! Nästan som att ha en häst!  ;) Jag köpte även en klippmaskin till hästarna. Jag passade på nu eftersom Hööks hade ett erbjudande om en vara med 30% rabatt och jag hade presentcheckar sen jul plus att jag fyllt mitt bonuskort, så jag fick lite rabatt till. Hubbe och Rosa måste väl klippas om nån månad. Hubbe har redan kliat av pälsen på vissa ställen.

Jag är på jakt efter en inte alltför stor stuga eller liknande som är isolerad, som jag tänkt använda till hundhus bredvid hundgården. Vi har ju en fin varmbonad tvårumshundkoja där nu, men jag skulle vilja ha ett större hus med värme och kanske några gosiga fåtöljer eller liknande som de kunde kura ihop sig i. Om någon har nåt tips är ni välkomna att höra av er.

Igår hann jag med att åka till Ringtjärn och titta på Ellen och Olina när de tränade för Lizette. Jag hoppas att jag får mer tid över så jag kan komma igång med träning jag också! Ser fram emot våren som för mig ialla fall innebär mindre vattenbärande och liknande. Ska bli skönt för Ulla att få flytta ut till sin lilla stuga också. Lite längre fram kan hon ju vara ute på dagarna och inne på nätterna. Nu är hon ju inne mest hela tiden.

Håller på att städa bort julen nu, men det är ju ett jäkla projekt. Granen åkte ut förra veckan, men nu håller jag på med allt pynt och alla tomtar. Det är ju mycket roligare att ta fram än att städa undan!


Jag blev matant

Onsdagen den 14 januari

Nu har jag fått reda på var jag ska jobba och det visade sig att jag blev mattant på Fränstaskolan. Jag har jobbat lite extra där förut så jag känner ju de som jobbar där och de är snälla allihopa. Jag får också jättenära till Astrids dagis (50meter). Tyvärr så innebär det ju att jag kommer att tjäna betydligt mindre eftersom jag aldrig får något OB tillägg. På Spångbro hade jag ju minst 42 timmar helgarbete varje månad. Å andra sidan är jag ju alltid ledig på jul och liknande. Astrid får femdagarsvecka på dagis i stället för tre dagar ena veckan och två den andra. Å andra sidan blir det kortare tid varje dag. Man kan vändra och vrida på det hur mycket som helst. Fast jag trivdes bra med att jobba några långa dagar i stället för flera korta. Nåja, det är bara att gilla läget! Astrids inskolning blev uppskjutet för tredje gången (pga renovering på dagis) så nu är det väl tänkt att vi ska dit på måndag klockan nio.

Var till Sundsvall idag med mamma, pappa, Lena, Ulla och Astrid. Jag köpte massor med nya fina kläder till Astrid på Name It som hade 70% rea på mycket. Sen blev det en skjorta till mig själv och en stor fin bur till råttorna som jag fyndade på Arken som också hade stor rea. Hoppas att råttorna blir nöjda med sitt nya lyxboende.

Sitter och funderar på huruvida jag ska titta på Uppdrag Granskning i kväll som tydligen ska handla om nån hemsk illegal handel med hundvalpar, men det blir nog så att jag avstår. Jag får fortfarande ångest över den där filmen som jag såg på Youtube. Jag önskar att jag vore jätterik, så att jag kunde ta hand om alla oönskade djur och omplacera dem (eller behålla dem!).

Såg en annons på Blocket idag om en liten åsnevalack som utlånas i Östersund. Jag har tipsat Anna-Lena om den. Det vore väl något för Lindberga! Eller mig! ;)

Nej nu måste jag ner och slänga in ved i kaminen. Här är iskallt eftersom jag varit borta hela dagen. Astrid har dock full värme på elementet i sitt rum.


Oviss framtid

Efter en tids turbulens på jobbet har mitt arbetslag blivit förflyttad från Spångbrogården. Jag hamnar någonstans i Fränsta (tror jag) och de andra tre på Bobergsskolan. Det har varit en jobbig helg med en del tårar, eftersom vi trivs så himla bra med varandra. Jag hoppas att vi kommer att hålla kontakten ändå. Det känns väldigt ovisst just nu, men jag ska försöka hålla fokus på Astrid nu som ska skolas in på dagis i Fränsta denna vecka (och nästa). Jag hoppas att jag hamnar någonstans där jag blir väl mottagen och får goda arbetskamrater.

Min bil kokade häromdagen när jag åkte till jobbet, men jag märkte ingenting förrän jag kom fram och slog av tändningen. Då tyckte jag att bilen fräste och lät så konstigt!  Fick en försynt förmaning av mannen i mitt liv att kasta ett öga ibland på den lilla mätaren med en temp bredvid! Jag brukar mest roa mig med att hålla koll på utetemperaturen och huruvida den stigen eller sjunker. Men okej då, jag ska väl kika lite på de andra grejorna på instrumentbrädan också!

Astrid slog hål i läppen i går (igen!), men fick bara en liten fläskläpp. Det blir ju så himla mycket blod när de skadar sig i munnen, men det var inte så farligt som det såg ut. Jag tror att hon kommer att stormtrivas på dagis och härja med andra ungar.

Var till kliniken med Stellan och raspade hans tänder igen i tordags. Vi ska ner igen om en månad. Passade på att väga honom och till min stora fasa väger han 20 kilo mindre än i somras. Hoppas att han lägger på sig lite nu när tänderna blir bra. Fyndade fleecetäcken på Granngården för 60 kronor styck. Synd att det bara fanns storlekar till Daisy, Eira och Afrodite. Har dessutom köpt två easyboots till åt Stellan på Tradera, så jag slipper brodda ur de andra till sommaren. Det var ju så jävla kämpigt att få dit dem!

Mimmi som inte alls var dräktig (tio veckor har passerat sedan Musse dog) har blivit sambo med Max. De stormtrivs med varandra och kuttrar och sjunger hela tiden. Nu tycker jag synd om det marsvinet som kom tillsammans med Max ; Donke. De hade vuxit upp tillsammans, men när de kände lukten av Mimmi blev de värsta fiender och fick skiljas åt eftersom de slogs hela tiden. Nu är ju han ensam och sitter och lyssnar fascinerat på de andra som gosar med varandra. Stackarn!

Frasse har blivit så bortskämd att han varken äter pellets eller havre längre. Det ska vara såna läckerheter som torkad banan, persilja, ärtplattor och frukt. Tänk va, han som skulle bli mat egentligen! Han fick ett ganska bra liv. Dessutom har han blivit mer tam.

Vi har haft besök av släkt och vänner med barn den senaste tiden och självklart så har det tillbringats en hel del tid nere hos djuren. Råttorna är klara favoriter hos barnen medan deras föräldrar (oftast fadern av någon anledning!) ser klart obeväma ut. Jag rekommenderar råttor till alla som vill ha en litet husdjur att gosa med. Dock tycker jag att man alltid ska ha minst två, så de har en polare.

Fasen, vad långa mina inlägg blir hela tiden! Ska försöka skriva oftare och lite kortare så folk orkar läsa.

Nytt år, nya bekymmer!

Nejdå, så farligt är det väl inte! Faktum är att min kära sambo underlättat min vardag betydligt genom att designa en konstruktion till traktorn så att jag kan fylla vatten i en tunna som sitter fast i skopan och köra ut det till hagarna. Jag har lite svårt att komma överens med kopplingen till traktorn, men det går bättre för varje gång. Nu försöker jag att få honom till att klura ut hur vi ska göra för att inte vattnet ska frysa.

Ellen och Olina har sovit över i stugan och pysslat massor med djuren. Allt i från mockning och smådjursbursstädning till packning av hö i säckar för kommande behov. Känner mig riktigt bortskämd och har kunnat slappa större delen av dagen. Dessvärre tror flickorna att råttorna är förkylda eller nåt.

Broddarna till Stellans boots kom idag och jag gav mig med sedvanlig entusiasm i kast med att sätta dit dem. Det dröjde inte länge innan jag var beredd att slänga både broddar och boots i soptunnan! Detta var inget för sinnessvaga (som som jag alltså!). Herregud, jag tror vi har hållit på hitills i sammanlagt fyra timmar för att få brodd i tre boots! Ser skitenkelt ut på beskrivningen, men skenet bedrog. Som vanligt var det Robert som fick rycka in medan jag låg på golvet som matadoren i Ferdinand och slet mitt hår! Han har starkt psyke min sambo(ibland).

Jag har tillbringat många timmar framför TV:n och tittat på mina Supernatural dvd:s som jag fick i julklapp av Robert. Nu är jag så mörkrädd när jag är ute själv. Jag tycker mig höra flåsande och morrande helveteshundar överallt. Längtar till nya säsongen, så jag får reda på hur Sam ska rädda Dean ur helvetet där han sitter fjättrad med krokar skinnet!

I morgon ska vi bjuda våra syskon med respektive och barn på hemlagad kinamat.  Vi brukar alltid göra det i samband med Roberts födelsedag den 4:e januari. Räkchips och soppa, wokade nudlar med fläskfilé, fiterade grönsaker och kyckling och friterad banan med glass. Riktigt gott efter all julmat!

RSS 2.0