Köra grästrimmer

Lördagen den 24 juli

I morgon bjuder vi släkten på tacos och firar Astrids födelsedag. Väderprognosen ser dock allt annat än bra ut! REGN! Vad tråkigt! Vi som hade planerat att sitta ute på altanen och äta och jag har fyllt upp poolen för att barnen skulle kunna bada. Och jag har köpt massor med såpbubblor eftersom Astrid älskar det. Men vi får väl hoppas att meteorologerna har fel.

Elsa sover helt otroligt bra på nätterna. Igår somnade hon redan åtta på kvällen och jag var tvungen att väcka henne halv elva (så jag inte skulle bli störd under Supernatural! :) ) . Då åt hon lite, rapade och somnade om till fyra. Då var hon lite mer hungrig, men hon somnade om omedelbart och sov till sju. Hoppas det håller i sig!

Jag gav mig i kast med att tukta växtligheten på tomten idag med hjälp av trimmern. Skyddet är tyvärr borta så det blev till att ta på sig arbetsoverall, grova kängor och skyddshjälm. Ändå fick jag rester av tistlar och ogräs ända upp i ansiktet. Faktiskt ganska roligt att köra allt ogräs i småsmulor. Körde hela vägkanten ner till mamma och pappa och runt åsnornas ligghall. Robert varnade mig för att köra i hundskit och liknande just eftersom det inte finns nåt skydd, men jag lyckades faktiskt klara mig ifrån det.

Afrodite har av och till haft problem med ett bakben, troligtvis kotan, och nu krånglar det igen. Synd, eftersom Olina tänkt debutera i LB i Ånge den 15 augusti. Förhoppningsvis blir hon bra till dess. Hon ska även få en behandling/undersökning av en kiropraktor.
Ellen ska också starta med Saga i Ånge. De två har ju haft lite "semester" sen Saga gjorde illa sig i hagen. Men nu är hon fit for fight igen.


Astrid 3 år!

Fredagen den 23 juli

Grattis på födelsedagen Astrid!
Och själv har jag ju namnsdag! Astrid och Elsa också för de heter faktiskt båda Emma i mellannamn.

Utrensning!

Torsdagen den 22 juni

Idag gav jag mig i kast med att rensa ut garderoben och det var välbehövligt. Jag fick till en rågad Ikeabag till Erikshjälpen och så kastade jag ungefär lika mycket. Tänk vad många plagg man har som bara tar plats och inte används! Hittade prislapp på en del t o m! Nu känns det i alla fall MYCKET bättre! Brukar alltid hitta pengar när jag sorterar kläder och så även denna gång: 250 kronor. Rekordet är 1100 som låg i ett par ridbyxor! Vadå koll på sin ekonomi!?:)

Har även grävt och lagt ut betongplintar för Astrids lekstuga som förhoppningsvis kommer på plats i morgon. Trodde att jag skulle ha hunnit greja lite med den till hennes födelsedag, men det sket sig. Å andra sidan så är hon lika nöjd ändå, hon har varit in och tittat i den (den står på en släpvagn just nu) och ser fram emot att få leka i den.

Min ridning har varit obefintlig. Längtar till jag får lite tid ge mig ut på en tur! Men eftersom Robert har semester och vi verkligen ska ägna oss åt renoveringen, så kan det dröja. Vi hade väl tänkt komma iväg på en liten semestertripp till också. Alla gipsskivor är på plats och spacklingen börjar bli färdig i vårt blivande sovrum. Jag har ju som de flesta vet så gott som allting i grönt i mitt hus, men nu har jag bestämt mig för att satsa på beige-brunt med lite svarta inslag. Hoppas jag inte ångrar mig! 


Bra musik

Tisdagen den 21 juli (egentligen onsdag, klockan är ju ett!)

Idag gjorde vi klart det sista på Elsas rum och Astrid och jag har flyttat in alla hennes grejor. Astrid var riktigt generös och ville skänka bort halva sitt bohag till lillasyster. Tror att det blev riktigt bra till slut. Har svårt att fatta att vi äntligen har fått klart där. Bara att ge sig i kast med nästa rum!

Fick hem Astrids lekstuga idag och ska försöka hinna börja måla i morgon. Får nog börja använda bärselen lite mer till Elsa, så jag kan pyssla med annat samtidigt som hon får vara nära. Tycker mest att jag springer runt och byter blöjor och ammar. Förstår faktiskt de kvinnor man hört talas om som gått med bröstet framme utan att märka det själv. En vacker dag öppnar man väl dörren med tutten ute! Har i alla fall mindre än fyra kilo kvar nu till min vikt innan graviditeten. Tycker det har gått skapligt fort att tappa mammahullet. Och vore det inte för att jag är sån godisnarkoman (äter godis varje dag!) så kanske det hade gått ännu fortare.

Såg en otäck video på en stackars åsna:


Stackarn plågades i hela TRETTIO minuter! Och detta ska vara roligt! FY!

Lite bra musik på det för att lätta upp stämningen:


JÄTTEBRA!!!:
http://www.youtube.com/watch?v=T2NEU6Xf7lM

BÄST!!!!:


Enligt alla uppgifter ska Kevin Bacon träffat sin fru Kyra Sedgwick när de gjorde TV ihop 1988, men jag slår vad om att hon syns hastigt i filmen och till och med i den här snutten (dansande blondin 0.40). För er som inte har koll på det (de flesta som läser detta skulle jag tro!Är väl bara jag som håller koll på sån kändisfakta)så är det hon i serien The Closer bla. De är så fina ihop! Hur som helst, de som inte blir upppiggade av den här låten är bortom all räddning!

Vattenkoppor och nybyggnation

Måndagen den 19 jul

Jäklar vad dagarna flyger förbi! Jag tycker själv att det är tråkigt att läsa bloggar åt folk som sällan skriver nåt, men nu har jag minsann blivit en sån själv! Lite fler timmar på dygnet vore inte fel.

Astrid har fått vattenkoppor, men har tack och lov inte varit särskilt dålig. Eftersom hennes kusiner också har det (hon fick det av dem), så kan hon leka med dem utan att man behöver vara rädd för att hon ska smitta nån och förstöra deras semester.

Vi har bara golvet kvar att lägga i Elsas rum sen kan jag börja inreda. ÄNTLIGEN! Att vara tålmodig är inte min starka sida. Helst ska det vara gjort igår! Och sånt där finlir gillar jag inte heller. Nej, tacka vet jag att snickra boxar eller slå ner hagstolp. Man får liksom en rejälare känsla av att ha åstadkommit nåt, när det känns i alla muskler. När Elsas rum är klart blir det till att ta itu med vårt nya sovrum. Jag spacklade där i dag och jag har köpt tapeterna, så det är väl inte heller alltför avlägset. Det rummet blir mycket större än det vi sover i nu och vi ska köpa en större säng också. Välbehövligt då Astrid insett vad mysigt det är att sova med mamma och pappa. När de båda rummen är klara ska vi riva trappan och göra en ny förstukvist. Otroligt egentligen, när man tänker på att det här huset bara hade ett rum och kök från början. Nu har vi fem rum bara på övervåningen!

På fredag fyller Astrid år och på söndag ska vi ha kalas och äta tacos. Jag handlade en massa prylar på Willys idag och jag slog personbästa med hästlängder! Det blir liksom att man stoppar lite allt möjligt i kundvagnen då man tycker att det är billigt.
Vi har fått tag på en lekstuga åt henne och förhoppningsvis hinner vi få hem den och fixa till den lite innan helgen. Ojoj, blir till att lägga på en rem! God natt!

Årets höskörd

Tisdagen den 6 juli

Jag blir lika lättad varje år som det blir kanonväder när det är dags för höbönderna att slå! Det innebär såväl bra hö som bra pris. Jag har ju alltid köpt hö av min granne, men han avled tyvärr i fjol efter en tids sjukdom. Så i vintras köpte jag hö av en kompis till Robert, dvs jag köpte allt torrhö han hade ca 90 balar (räckte bara en liten bit in på året) och resten av en annan som bor lite längre bort. Nu kommer jag att ha färre djur den här vintern (tror jag i alla fall!) så det går väl inte lika mycket.Dessutom är det en enormt arbete att köra hem hö om det är en bit från gården. I går körde vi in 34 balar på grannens ladugårdsloft, som hans fru varit så vänlig att låna ut till mig, och vi ska köra in fler om några dagar. Att jag fick möjlighet att ha hö där innebär ju att  jag helt själv kan hämta hem hö med vår traktor, vilket är kanon. Och skulle det krisa så kan vi öppna en bal där och bära hem i säckar.

Idag har jag tagit fram vår pool (inte så särskilt stor) och när Astrid kom hem från dagis fick hon bada. Jösses, vad hon tycker om att plaska och leka i vatten! Nästa år måste vi köpa en lite större pool till henne och fixa en vettig uppvärmning så badsäsongen blir lite längre.

En annan som tycker om att bada är grisen Ulla som har bökat en stor grop i sin hage som vi slår vatten i varje dag. Hon brukar böka en stund med trynet under vattnet och sen lägga sig med en belåten grymtning.

Har hittat en enormt tjusig medeltidsklänning på en hemsida:Men ska man vara riddare kan man ju inte vara klädd så! Men kanske såhär:Törs inte ens nämna priserna på dessa kläder dock! Kolla själv in deras hemsida medeltid-fashion-dreams.com

Jag har köpt ett extrasäte till min Volvo på Blocket, så att vi ska kunna åka sju i den. Men nu verkar det som att det fattas några fästen. Typiskt! Hoppas att någon händig kan göra nya åt mig. Sen måste jag snart byta växellåda för på alla växlar utom tvåan och fyran låter bilen som en skenande symaskin! Femman skall överhuvudtaget inte användas! Sen har vi tagit bort säkringen till vindrutetorkaren för att inte bli galen av att inte kunna slå av den.

Riddarspel och husvagnssemester

Söndagen den 4 juli

Nyss hemkommen från en liten husvagnssemester i Östersund tillsammans med Ulla och hennes familj. Astrid följde med dem upp redan på fredagmorgon för att gå på äventyrsbadet. De hade haft jätteroligt, Astrid älskar vatten och är egentligen lite väl orädd. Får hon en kallsup blir hon nästan mer exalterad och ska prova igen.
Jag, Robert och Elsa åkte upp i går och vi gick på Jamtli allihop. Det är ju ett jättefint ställe, men inte vet jag egentligen om jag och Astrid har så stort utbyte av att gå och titta på getter, hästar och liknande. Det finns ju i och för sig en del annat att titta på. Barnen köpte sig varsitt svärd i butiken där (Astrid gillar ju svärd för att jag använder ett på riddarträningen). På kvällen grillade vi vid husvagnarna och det fanns nästan inga mygg, så det var jätteskönt att sitta ute.
Sen idag var vi på Djungelhuset inne i stan och det rekommenderar jag verkligen till barnfamiljer. Det är ett slags aktivitetsland med klätterställningar, hoppborg, rutschkanor mm och föräldrarna kan sitta i kaféet i mitten och titta på. Dessutom är det gratis för föräldrarna!

Riddarspelen på midsommaraftonen gick riktigt bra även fast det blev ett manfall på tre ekipage samma dag och jag som inte ens skulle vara med på kadriljen fick leda den tillsammans med Hans på Vakt. Det var MASSOR med folk och jag trodde att jag skulle få rampfeber, men när vi väl satte igång var det jätteroligt. Jag fick ett riktigt svärd i födelsedagspresent av Robert på onsdagen och jag fick verkligen tänka till när jag skulle använda det istället. Vilken viktskillnad! Sen är det ju lite farligare också även om det inte är så vasst. Har dessutom hittat några nya muskler på underarmen och handens ovansida! Det är ju inte bara till att svinga svärdet med full kraft, missar man så måste man orka stoppa "svinget" så man inte hugger hästen (vilket några gjorde på träning, dock med träsvärd).
Ellen, Olina och jag satt kvällen/natten före och sydde som galningar på nya caper till dem. Jag sydde också en egen fana med mina färger, eftersom vi var tillsagda att absolut ha en sån till paraden. Hur många tror ni hade en? Jo, endast undertecknad! Jag sydde även riddarkläder till Astrid i mina färger, som hon hade på sig under dagen.

Bestmaggan är nere i Ljusdal hos Hanna för att förhoppningsvis förälska sig i hennes åsnehingst. Jag vill ju gärna ha en mula, så håll tummarna att de fattar tycke för varandra!

Elin har köpt en ny häst. Det är en russvalack på 1.38 som heter Mork. Han var också med på riddarspelen, så ni kan se bild på honom där. Han går med åsnorna och Hubbe och hittills har det gått jättbra.

RSS 2.0