Åsneutställningen

Torsdagen den 30 juli
 
Jag är fortfarande utan dator hemma, men jag försöker få till en kort (hur nu det ska gå till!) resumé från helgen här på jobbets dator.

Oj, oj, oj, vilken händelserik och rolig helg det blev! Så himla roligt att få se andra åsnor och få chans att prata med andra åsnedårar! Iris knep tre första platser (galopp, hoppning, dressyrkörning) och blev tvåa (mulor dubbelplaceras)bland stona i exteriören. Tyvärr fick hon ju fnatt i lydnaden och slet sig sig från Elin, som också fick sig ett par sparkar på benen. Tydligen är det ett kännetecken bland mulorna att sparka bakut mot folk, när de slitit sig och rusar runt. Sen när de är fasttagna är de hur lugna som helst. Ellen gjorde ju en dressyruppvisning (hon blev enda som anmälde sig till den klassen) och domarna var djupt imponerade. De fick nior på galoppen.

Daisy blev tvåa bland åsnestona i exteriören med 46 poäng, ett poäng efter Iris. I lydnaden ville hon inte gå över bron och i hoppningen rev hon. Sofia red på Daisy hela vägen runt Lindberga på söndagen och hon blev jättekär i henne. Jag var rädd att hon skulle bli avsländ eller nåt, men jäklar vad hon var duktig på att rida barbacka! Där ligger de flesta i lä!

Penny blev trea bland åsnestona i exteriören (kommer inte ihåg poängen),skötte sig bra i lydnaden (minns inte vilken placering, 4 tror jag) blev fyra i galoppen och sist i terrängkörningen, eftersom hon stod still i typ två minuter.

Madicken blev 4 av åsnestona i exteriören (hon har ju underbett stackarn), var felfri i hoppningen (dock utan placering) och vägrade även hon att gå över bron.

Lilla Esmeralda blev sist i exteriören (tåvid bla), men chockade oss alla med att komma trea i galoppen och tvåa i terrängkörningen. Inte illa med tanke på att hon är körd fyra gånger sen hon kom till mig, varav tre innan utställningen!

Såf´s ordförande tyckte att jag absolut skulle köra par med Esmeralda och Madicken, så nu fick jag nåt att fundera på. Jag tycker att vi inte gjort annat än pratat åsnor, mulor och zebroider (ordföranden Catharina har en sån) hela helgen, så känns det som att jag inte hann fråga en bråkdel av allt jag tänkt göra.

Nej, nu kanske jag måste jobba lite också! Vi hörs!

Trasig dator

Söndagen den 19 juli

Åskan har tagit vårt modem plus att nåt i datorn tagit skada, så det blir dåligt med bloggning ett tag, men förhoppningsvis får vi det lagat fort. Vi tränar i alla fall inför åsneutställningen nästa helg och Iris går jättebra.Tio anmälda åsnor nu plus en massa folk, vissa kommer med hela familjen. Ska bli roligt att träffa åsnefolk!
Jag har semester  veckan som kommer och ska ha kalas för Astrid som fyller 2 år.Oj, vad fort det har gått!
Ha det bra!

Mulan Iris

Lördagen den 12 juli

Jag har skaffat mula!!
Elin och jag for till Delsbo i går ,efter min familjs lika hysteriska som verkningslösa protester! Robert tog dock det hela förvånansvärt bra, i förhållande till min mor som stod på bron och skrek svordomar efter oss, när vi drog iväg, pappa var nog mest i chock. Att jag sen hade hål på ljuddämparen, så vi lät som ett helt reaplan gjorde ju inte saken bättre! Önskar att jag hade filmat det hela, så ni kunnat se min mors ansiktsuttryck när jag avslöjade mina planer. Att jag är betraktad som tokig är väl ingen hemlighet, men nu är jag nog en hårsmån i från att bli tvångsomhändertagen på nåt dårhus! Synd att ingen kan förstå mitt kall här i livet!
Mulan är i alla fall en underbar liten tjej vid namn Iris. Hon har en mamma som är gotlandsruss och en pappa som är åsna. Synd att hon inte är lite större, bara 1.10. Jag har ju planer på mulavel, men har aldrig sett en mula på riktigt. Så via "åsneHanna" i Ljusdal fick jag tips om den här lilla damen, som skulle lämnas ut på foder och jag kunde ju förstås inte låta bli att ringa. Sen gick det ju som det gick och nu är hon alltså här. Hon hade bara åkt transport en gång tidigare och det var för 7 år sedan, men hon klev rakt in, som hon var hur van som helst och stod som ett ljus hela vägen hem utan att bli det minsta orolig. Hon blev en aning skeptisk till mina åsnor först, men nu går det redan mycket bättre och hon följer hellre dem än Hubbe och Afrodite. Ellen provred henne lite i dag tillsammans med Jane på Penny och Olina på Afrodite. Hon skötte sig bra, men gapar och grejar med bettet precis som åsnorna gör. Vi avslutade med att prova lite galopp uppför vägen och hon kunde springa ganska snabbt.


Visst är hon bedårande!
Jag har också bestämt mig för att sälja mina minsta åsnor då jag känner att de kommer lite på sidan av, eftersom det inte finns så många som kan rida dem. Även om Madicken blir ordentligt inkörd är hon ju så himla liten att man knappt kommer tordas sitta i vagnen. Jag ska hellre satsa på att få tag på en stor åsna eller mula som jag kan rida på riktigt. AnnaPanna, ska du inte ha två små gosiga åsnor om du säljer Tor? :) Jag hoppas att jag träffar några trevliga åsnemänniskor på utställningen som kanske är intresserade. Kommande söndag ska det vara aktiviteter på hembygdsgården i Fränsta och vi kommer att vara där med åsnorna, kanske Iris får följa med om hon sköter sig. Råttorna ska också få visa upp sig för allmänheten, vet inte hur jag ska göra med marsvinen.

Mimmi har tyvärr fått en knöl i ljumsken och jag har en stor klump i magen, när jag tänker på det. Ska försöka få tid hos veterinär till veckan, men jag gruvar mig. Tänk om det är en elakartad tumör och inget går att göra. Snälla ni, håll tummarna för henne! Man vet ju att den dagen till slut kommer, men hon har funnits hos oss i 13 år och är som en familjemedlem. Jack Russlar brukar ju lätt kunna bli upp emot 15 år och mer, så jag hoppas på några år till med henne. Hon är i alla fall pigg som en lärka, så när som på att hon tyckte värmeböljan var jobbig och kom självmant fram till Astrids pool för att bli ilyft.

Jag har nyligen tillbringat 50 minuter med att köra fram och tillbaka med bilen på ridbanan med en hästharv kopplad till dragkroken. Jag är inte så haj på det här med att koppla redskapen till traktorn och Robert är på klassfest, men det gick lika bra att göra så här. Jag har ju alltid gjort så förr innan vi hade traktor. Pappa var helt övertygad om att jag skulle köra fast i hagen på vägen upp från ridbanan, men tji fick han!

Stellans fina form

Måndagen den 6 juli

Stellmaggs underhull har ju ofta varit ett bekymmer, men nu ser han riktigt fin ut. Det brukar han i och för sig alltid göra på sommaren. Fattas lite på ryggen dock.Nu är det nio åsnor anmälda till utställningen, så jag hoppas att den blir av. Det ska komma några hingstar faktiskt, så jag hoppas att Esmeralda eller Penny brunstar den helgen! Det kan faktiskt stämma bra med deras brunstcykel.

Regnet gör underverk med vår nysådda hölägda, som har varit torr som en öken. Tror nästan att det har vuxit massor i natt. Hoppas att den blir fin till nästa år. Då ska jag plöja om en del av den gamla sommarhagen som storhästarna går i nu. Fick hem ett lass med 8 höbalar i går kväll och vilken jäkla tur att jag täckte över dem med presenning.

Astrid är jättefebrig och grinig, men Robert har semester, så vi behöver inte ta ut några VAB dagar. Hon pekade tidigt i kväll på dörren till sitt rum och villle självmant gå och lägga sig.

Åh, vad jag längtar till nästa säsong av Supernatural! Det är ju bara skit på TV:n! Avnjöt faktiskt Thriller med Michael Jackson i går kväll. Hemskt att säga, men det har inte spelats så bra musik på musikkanalerna sen han dog!

För er som undrar varför jag vill ha en mula.Kolla länken nedan!
http://www.youtube.com/watch?v=OaMSvccpgUU

Och så lite Supernatural!
http://www.youtube.com/watch?v=NwlE9ye8iEo&feature=related

Kolla in hjälmen på mopedföraren! Herregud, jag kan inte sluta skratta!
http://www.youtube.com/watch?v=5xyn-9cn0nE&feature=related

Bråda dagar

Söndagen den 5 juli

De senaste dagarna har vi haft fullt upp med träning av alla de slag. I fredags tränade Olina och jag Esmeralda att dra vagn och det gick ju faktiskt riktigt bra. Nu blir det tokträning inför utställningen, så hon och Penny kan vara med i terrängkörningen. Johanna har även tränat Esmeralda till galopplöpet tillsammans med Olina och Penny. Det är egentligen Ellen som ska tävla Penny då, eftersom Olina ska rida Rosalee från Ljusdal, men vi får hjälpas åt lite grann. Första gången gick det verkligen inget vidare, men idag lyckades vi få dem att galoppera TVÅ! gånger (mest tack vare att Elin och jag sprang bakom och tjoade och skrek, men ändå). Lite mer träning där också, så blir det nog riktiga galoppörer av dem. :)Jag tränade Elin, Johanna och Olina på banan i går och det gick bra. Sen hade vi träningstävling på Lindberga idag (bara tjejerna och Maria Jönsson) och det var blandade resultat. Isa var faktiskt på hugget och gick sin bästa runda hitills med ett enda nedslag i omhoppningen. Hubbe vann båda klasserna. Bestmaggan var stark och vrång och ville inte riktigt åt samma håll som Ellen. Stellan var riktigt bra trots en vägran och en rivning i sammanlagt. Cherokee och Maria gick också jättebra och fick en rivning bara. Afrodite vägrade tyvärr flera gånger i första klassen, men sen gick det bättre. Eira fräste runt som vanligt, men Johanna gjorde en lite väl snäv sväng som ledde till en avsittning. Vi hade i alla fall jättekul och tjejerna avslutade med ett nakendopp i Ljungan medan jag och Johannas pappa for fram och tillbaka med hästtransporterna för att få hem alla sex hästar.

      

Nu blir det en lugn avslutning på kvällen med lite chips och dip!

Gatufesten

Torsdagen den 2 juli

Värmeböljan håller i sig, men idag fick vi äntligen den efterlängtade AC anläggningen på jobbet. Jihoo! Nu behöver jag kanske inte springa och spola kallvatten över ben och huvud i städskrubben för att överleva arbetsdagen.

Jag hängde på några kompisar ner till Gatufesten igår kväll och jäklar vad roligt vi hade! Man kan lugnt säga att jag var sliten på jobbet idag. Dock var det inte för att jag var bakis, eftersom jag visste att jag skulle köra bil i morse, så blev det ju bara ett par cider tidigt på kvällen. Snarare för lite sömn i kombination med värmen, men det var helt klart värt det! Vi måste träffas i gen, tjejer!

Var en snabbis till Sundsvall i dag och inhandlade en massa smådjursmat och lite hästgrejor (naturligtvis!) bl.a en repgrimma i grått som kommer att vara jättefin på Daisy.

Nej, det här blir ett av mina ovanligt korta inlägg, det är så vidrigt varmt här i rummet där datorn står. Nu ska jag ut och doppa mig i vår lilla pool, så man blir sval inför natten.

RSS 2.0