En bit in i juni

Söndagen den 17 juni

HERREGUD! Mer än halva juni har redan gått! Men nu har jag bara 2 jobbardagar kvar sen är jag ledig i 11 veckor!
Eller ledig var väl fel ord kanske. Får knappast mindre att göra resten av sommaren!

Senaste veckorna har jag hållit på med riddarträning tillsammans med Astrid och på nationaldagen var det uppvisning på Lindberga. Det gick bra och nu laddar vi för medeltidsmarknaden i Kälen på midsommarafton.

Fem fina kaninungar har vi fått och snart börjar de nog komma ut ur boet.

Astrid har börjat rida Hubbe lite mer, så då får Elsa chans att ta över Penny. Ellen och jag var på promenad med tjejerna idag.Nu hoppas jag på lite bättre väder, så vi kan fylla upp poolen. Astrid längtar efter att få bada!

Astrids blingade ridhjälm

Söndagen den 3juni

Jag har spraymålat en ridhjälm till Astrid i rosa och satt på ett prinsessdiadem. Blev riktigt fint!
Idag såg jag att vi hade fått kaninbebisar! Jag har dock ingen aning om hur många det är, eftersom jag inte ville stöka för mycket så kaninmamman skulle bli störd. Nu hoppas jag snart att vi får små kycklingar också!

Riddarutrustning och blötväder

Lördagen den 2 juni

Vilken blöt dag det har varit! Förra helgen fantiserade jag om att dra ihop ett gäng och dra ut på långtur, men väderprognosen i veckan fick mig att ändra mig och tur var väl det. Vilket jäkla ruskväder det har varit! Och det verkar som att det ska bli ännu värre i morgon! Blir inte så roligt att ha genrep på Lindberga i morgon inför riddaruppvisningen på nationaldagen.

Har mest tillbringat dagen med att fixa till min riddarutrustning. Sydde först klar min nya fana. Sen kapade jag svärdskidan som var alldeles för lång. Avslutningsvis målade jag min plastiga pilbåge svart och lindade in "handtaget" i läder, så den skulle se lite mer medelålders ut.

Hästarna är samtliga påpälsade med regntäcken. Stackars Afrodite frös så hon skakade, så hon har både regntäcke och fleecetäcke under. Det här kalla regnet i kombination med rejäl blåst är riktigt otäckt! Hoppas det kommer lite humanare väder framöver!

Sögu åkte hem till husse och matte idag. Han är en MYCKET trevlig häst som är varmt välkommen tillbaka! Men nu är jag en häst kortare och skulle behöva fylla hans plats med en ny. Jag tar gärna emot tips på en snäll och trevlig häst eller ponny som skulle passa in i vår lilla verksamhet.

Ännu inga kycklingar eller kaninungar, men förhoppningsvis är det inte långt kvar nu!

RSS 2.0