Längtar!

Fredagen den 29 januari

Åh, vad jag längtar till i morgon då jag får sänka ner min kropp i ett varmt jacuzzibad! Ojojoj! Ikväll blir det nog tidigt i säng om jag ska hinna med allt i morgon bitti innan vi ska fara. Måste hämta en höbunt, släppa ut åsnorna och mocka och göra i ordning åt dem inför kvällen (typiskt att det skulle bli så jäkla kallt!) och skjutsa Astrid till Lena och Ulf. Helst ska detta hinnas med innan klockan 10 för jag vill shoppa lite i Birsta innan vi får tillgång till hotellrummet. Skulle vilja titta på en ny digitalkamera, eftersom Astrid har förstört den vi har. 

Ellen och Olina hade varit hit efter skolan idag och mockat. Synd bara att de mockade fel stall dvs det nedre! Där vill knappast åsnorna stå, när det är så kallt, så jag fick göra i ordning åt dem i det övre i stället. Nu står de nöjda och mumsar hö i värmen, t om Hubbe gick in frivilligt.

20 år tillsammans

Torsdagen den 28 januari

Ja, som rubriken säger så firar Robert och jag 20-årsdag den 1 februari. Tänk bara! 20 år! Låter ju som om man vore hur gammal som helst! Vi har hyrt en svit på hotell Scandic i Sundsvall på lördag och vi ska gå ut och äta och sedan se på Sherlock Holmes på bio. I sviten finns det jacuzzi och jag ska ligga i den så mycket jag bara hinner. Både före och efter bion är det tänkt. Underbart! Maten ska vi avnjuta på Jop's. Jag har aldrig ätit där, men Robert säger att det är bra. Tror att jag ska äta laxplanka, brukar alltid vara gott. Astrid ska sova hos Lena tillsammans med Daniel och Linnea, så både jag och Robert och Ulla och Tommy blir "barnlediga". Tjihoo!

Idag fick jag mina uppsägningspapper och jag har tydligen 5 månaders uppsägningstid, så den 28 juni upphör min tjänst. I ärlighetens namn tänker jag inte så mycket på att bli arbetslös, jag ska njuta av min barnledighet först. Det är ingen vits att grubbla över sånt redan nu. Dessutom ska jag ju om ingenting oförutsett händer få havandeskapspenning snart (den 22/2) och jag ska villigt erkänna att jag längtar till dess. Jag är så jäkla sliten och trött just nu! Vinterkräksjukan tog musten ur mig ordentligt och jag har dessutom svårt att sova på nätterna. Jag sover 2 timmar och är vaken 2 och sover 2 igen vilket inte gör att man direkt dansar ur sängen med ett leende på läpparna, när väckarklockan ringer. Men som sagt är det inte så många arbetsdagar kvar nu, så då gör det inget om jag ser på MacGyver vid fyrasnåret och somnar om lagom tills att Robert drar iväg på jobbet. Nu börjar jag dock få lite panik angående färdigställandet av vårt nya sovrum och det nya barnrummet. Herregud, det är ju inte så lång tid kvar och vi har massor att göra! Blir helt utmattad vid blotta tanken på allt som ska hinnas fixas!

Olina och Ellen var snälla och kom hit och hjälpte mig ta in åsnorna, fast de har långdag på torsdagar. Det har ju varit ett sånt himla busväder, så de tyckte nog att det var skönt att få komma in från snön och blåsten. Nu hoppas jag på skapligt väder i helgen, så det inte blir så struligt för Olina och Ellen att ta hand om djuren.Vinterkräksjuka!

Torsdagen den 21 januari 2010

Mina förhoppningar om att klara mig ifrån vinterkräksjuka gick då verkligen om intet! Natten till onsdagen bröt helvetet ut och jag tillbringade 7 timmar i badrummet fastklamrad vid toalettstolen. Jag hade kräksjuka i fjol också och trots att jag då tyckte det var fruktansvärt, så ter det sig som en bagatell mot för detta. Ni som råkat ut för någon sorts kräksjuka vet hur hemskt det kan vara och hur det känns i magmusklerna efter att ha tokspytt i många timmar. Är man då dessutom högravid med uttänjda magmuskler känns det fördjävligt! Efter ett par timmar fick jag dessutom våldsamma sammandragningar i kombination med sendrag/kramper från ljumskarna och ner till vaderna. Ett tag var jag övertygad om att jag skulle vara tvungen att fara in på sjukhus och jag ömsom kräktes och ömsom storgrinade för att jag var så rädd och utmattad. För att göra allting ännu lite djävligare vaknade Astrid lagom till att jag spydde som värst och eftersom hon vägrade sova med Robert, så tillbringade hon resten av natten med mig i badrummet. Föst stod hon bredvid och grät och snyftade "Det var inte roligt" och sedan sov hon några timmar på badrumsmattan under en filt. Vid sextiden snyftade jag åt Robert att han var tvungen att ringa hem till Carina och säga att jag inte kunde jobba. Dessutom hotade jag honom till livet om han for iväg till jobbet, eftersom jag inte trodde jag skulle klara mig själv. Några timmar senare kunde jag i alla fall ta mig till soffan och ligga där. Ytterligare några timmar senare var det dags för Robert att stänga in sig i badrummet och klamra sig fast vid toaletten. Idag kunde jag äta fast föda i alla fall annars har jag knappt kunnat dricka. När jag får magsjuka/vinterkräksjuka så blir det så djävla våldsamt och intensivt. Jag kräks var tionde minut i 5-6 timmar, medan Robert tex brukar kräkas och sedan kan ligga upp emot en timme på soffan innan han behöver iväg igen. Den här gången har jag inte kunnat krypa till köket om livet har hängt på det! Jag har fortfarande så ont i magen att jag får sammandragningar av minsta lilla. Undrar hur mina sedan tidigare dåliga värden blivit av denna pärs? Det ligger nog ganska mycket sanning i att gravida har väldigt dåligt immunförsvar för att inte stöta bort fostret. Det märktes ju tydligt när jag fick min svininfluensavaccinering och blev så dålig. Nej fy, nu längtar jag tills barnet är född och man blir "stark" igen!

Ellen och Olina kom tack och lov hit och tog hand om djuren plus att Astrid fick vara ute med dem en stund och dessutom var det ju så varmt att ingen har behövt stå inne.

Mildare väder

Måndagen den 18 januari

Äntligen har temperaturen blivit lite mildare! Åsnorna har varit ute två nätter och de verkar helt nöjda med det. Sen går det ju att fylla upp vatten i baljorna och det håller sig ett tag utan att bottenfrysa. Olina och Ellen hann med att rida både Afrodite, Saga, Stellan, Jack och Daisy igår. Själv städade jag åt kaninerna och isade av fönster och dörr i stallet som var täckta av en vit "pansar". Försökte att få ut Ulla en stund, men det var hon absolut inte sugen på. Lakrits däremot är ju ute lös så fort någon är i stallet.

Robert, Astrid och jag var till stan i lördags och köpte prylar för att organisera i tvättstugan och det blev kanon. Fick ett tips av Ulla på hur hon gjort i deras tvättstuga med IKEAs stora källsorteringskärl och just nu var det rea på dem. Jättebra! Man känner knappt igen sig när man öppnar dörren till tvättstugan nu.

På lördagskväll blev Astrid hastigt illamående och sen kräktes stackaren hela kvällen och natten. Vi har tvättat alla sängkläder vi äger och skurat halva huset känns det som! Jag hoppas bara på att vi inte blivit smittade!

Jaha, kära hästälskare! Har ni fått den nya Höökskatalogen? Har själv hunnit bläddra igenom den ett par gånger, men inte hittat nåt särskilt rafflande. Mycket är ju samma som i den förra. Skulle vilja få tag i ett bra halstäcke till Penny som är riktigt varmt. Det jag köpte på Hööks till Jack är jättebra. När vi var till Sundsvall sist fanns det mycket fint på rea i butiken.Tyvärr mycket som jag redan köpt tex Olinas present, tränset till Daisy och de nya schabraken. Typisk! Nu var det bara halva priset på det jag gav dvs halva halva priset. Inga lämpliga täcken dock.


Höångest!

Lördagen den 9 januari

Till min stora fasa och förskräcklelse meddelade min höleverantör idag att jag inte kan köpa mer hö av honom! Jag har nu två stora hösilagebalar hemma plus att jag har 8 torrbuntar kvar. Milde himmel! Nu blir det till att jaga nån annan att köpa hö av. Jag blir nästan yr av blotta tanken på att jag förmodligen inte kan köpa lika billigt av någon annan. Som att jag inte lägger mycket pengar redan på höinköp varje månad! Det går ju så väldigt mycket hö  när det är så här kallt också. Nåja, det borde väl lösa sig på nåt vis!

Fy faan vad jag är less på den här kylan! Jag kommer att bli helt euforisk av glädje när det blir så varmt att jag kan ha åsnorna ute några nätter igen.Nätter föresten, de vill inte ens gå ut alls när det är -25! Vilken enorm tur att jag hämtade släpvagnen full av spån förut! Annars skulle jag blivit rådlös. Det har gått hur mycket som helst. Dessutom känns det så hemskt att ge hästarna och mulorna kallvatten när det är så här kallt, så jag bär ljummet vatten i från huset. Det är alltid samma hästar som är först på´plats för att dricka och det är Saga och Afrodite. Varför vet jag inte men de är törstiga jämnt.

Jag har fått bilder från Elin från dagen vi åkte släde, så jag måste visa några här. Första från slädturen med Bestmaggan.Sen Penny:


Och så Madicken:
Årets första helg

Söndagen den 3 januari.

Jaha, då har vi hunnit in några dagar på 2010! Vi bjöd som vi alltid brukar första helgen på året mina och Roberts syskon på hemlagad kinamat ; Pekingsoppa med räkchips, friterade nudlar med strimlad fläskfilé, friterad kyckling och räkor med ris och till efterrätt friterad banan med glass, sirap och kanel. Mums! Synd att jag inte kunde äta av allt!

Tidigare på lördagen så red Astrid en sväng på Penny och sedan körde vi ((Ellen, Elin och Astrid) henne med den lilla släden. Det var bitande kallt, men ändå mysigt och Astrid tyckte det var jättemysigt och hon tvärslocknade, när vi kom hem och hade fikat.

Idag medan Astrid umgicks med Robert som led av en lindrig baksmälla så hann tjejerna och jag med massor. Först så körde vi Madicken med lillsläden för första gången. Faktiskt första gången hon drog något över huvud taget och det gick jättebra. Duktig tjej! Sen tog vi fram en av de större slädarna och körde Bestmaggan med. För mysfaktorns skull satte vi på bjällerkransen och det var verkligen mysigt att köra över lägdarna i den perfekta snö som är nu. BM är verkligen en trevlig körhäst. Synd att vi hinner arbeta med henne så lite Sen fick Ellen och Olina träna på att verka BMs hovar lite. Efter det så sadlade vi på Jack och Daisy för lite ridträning. Daisy fick ha sitt nya fina träns och hon blev jättefin.  Ellen red Daisy och Olina red Jack och det gick OTROLIGT bra. Tjejerna red helt själva efter byvägen och lite på en lägde och de både travade och galopperade. Åh, vad jag blir sugen på att rida dem själv! Men nu har man ju fläskat på sig 8 kilo, så det får dröja ett tag tyvärr. Men det är ju bara bra om de är inridna och klara tills det är dags för mig att rida på dem!
Avslutningsvis åkte vi till Gissjö och hämtade hö. Måste säga att jag inte ens minns när vi hann med så här mycket på en dag sist! Känns härligt att göra kväll, när man åstadkommit så mycket. Inte behöver jag ta in några åsnor i kväll när det är så pass varmt heller. Toppen!

Vi har hyrt nyaste Wallander som vi ska försöka titta på utan att somna och så ska jag väl hinna med en rejäl genomtvagning i duschen. Robert rynkar på näsan bara jag kommer i närheten!

RSS 2.0