Dagbladets reportage

Torsdagen den 21 juli

Så här blev artikeln som Dagbladet skrev om mig:
http://dagbladet.se/nyheter/ange


Idag hade jag ett gäng trevliga gårdsbesökare, Stockholmare som var på semester i Erikslund, och jag blir alltid lika glad av se hur mycket barnen gläds åt att vara med djuren. Spelar ingen roll hur trött eller sliten jag är så blir jag på mycket bättre humör!   

Långritt

Onsdagen den 20 juli

Så äntligen kom då helgen, när jag och tjejerna jag bjudit upp från Bollnäs, Anna och Lena, skulle bege oss ut i skogen på en långtur á la Lyx. Vi har blivit lite för bekväma för att släpa runt på en gigantisk packning, sova i tält och koka nudlar i ett dike nånstans, så vi red med minimal packning och Robert mötte upp oss och lagade lunch.
Tjejerna kom redan på fredagkväll, eftersom Anna hade med sin häst Saga (som Ellen hade som foderhäst ifjol) och hon skulle få vila upp sig en natt efter resan. Så mycket vila blev det inte för hästarna, eftersom Stellmagg blev nykär och vaktade Saga hela natten och jagade bort alla andra. 
Lena red Garlic på lördagen och han hade fått en del bett och skrapsår och Stellan var rejält trött. Han brukar skritta i ett högt tempo, men så sakta som han gick i helgen har han aldrig gjort, bitvis gick t.o.m Garlic först. Vi red Gissjövägen till Tjärnbostugan och vidare på Mitt-Nordenleden till Skinnsjön. Sånär som på att Stellmagg höll på att bli kvar i ett surhål, så var det en jättefin sträcka. Vid sjön mötte Robert oss och medan vi sadlade av, band upp hästarna och gav dem lite hö, lagade han älgkebab på murikkan. Efter att vi avnjutit mat och god dryck, sadlade vi på igen och red hem till Tirsta. Vi hade en otrolig tur med vädret för det slutade att regna på lördagmorgon då vi åt frukost och det var sen uppehåll hela helgen.
På söndagen red vi en bit på Björnåsvägen till Mitt-Nordenleden och följde den fram till krafftstationen i Toprshammar. Jag höll på att få en panikattack då vi red över bron. Jävlar, vad högt det var! På udden var det perfekt att rasta, eftersom det fanns grillplats, utedass och bra träd att binda hästarna i. Robert kom och grillade lite korv och hamburgare åt oss och lagom till att paltkoman inföll var det dags att ge sig iväg för sista etappen ner till Lindberga Gård. Det är ju alltid skönt att komma fram, men samtidigt är det lite tråkigt för det är så jäkla roligt att rida med gott sällskap. Från Lindberga fick hästarna åka lastbil hem och jag tror att de var ganska nöjda. Framför allt Stellmagg var trött eftersom han stökat runt så på nätterna i hagen. Lena red Mork på söndagen och han skötte sig jättebra och hade inga problem att gå 3,5 mil.
Anna och Lena verkade nöjda med helgen och klockan blev nog ganska mycket innan de rullade in i Bollnäs. De fick sova hela helgen i friggeboden för att jag skulle vara säker på att de fick ostörd nattsömn.

På måndagen körde jag ner Stellmagg till hästkliniken i Bergsåker för återbesök för att kolla sina tänder. Jag tog en rövare och tog med Marie (geten), eftersom hon fått en sårskada i helgen och inte var så pigg. Veterinär Sivertsen var så snäll att han kollade på henne i lastbilen och ordinerade penicillin, så nu är hon i fin form igen. Stellmaggs tandstatus var en inte lika glad historia tyvärr. Han har ju tappat två tänder tidigare och haft problem med foderinpackningar. Nu var två tänder till lösa, så vi ska tillbaka om ca tre månader igen. Hans tänder har åldrats tidigt, men vi fick massor med goda råd och jag ska ge honom rejält med olja. Man brukar ju säga inga hovar ingen häst, men fan vet om det inte är ännu viktigare att kolla upp tänderna och gör det ordentligt på tex. en klinik.

Idag hade jag besök av Dagbladet som gjorde ett litet reportage om min verksamhet. Det skulle komma i tidningen i morgon. Hoppas det blir bra!


Om man kunde få lite fler timmar på dygnet

Onsdagen den 13 juli

Dagarna svischar förbi i sån otrolig fart att jag , tro det eller ej, vissa nätter inte ens tagit av mig kläderna eller lagt mig i sängen. Natten till söndagen var en sån. Vi är ju mitt uppe i totalrenovering av hallen och just den här helgen har jag varit på resande fot hela dagarna. Så efter att sent på kvällen ha rivit ut kläder och inredning ur vad som var vår tvättstuga, tog jag en paus i fotöljen där jag såklart somnade. Vaknade efter nån timme, men orkade varken ta ur linserna, klä av mig eller släpa mig upp till sängen, så jag bytte bara plats till soffan och sov vidare där några timmar.

På torsdagkväll lastade vi in 50 buntar på hölogen och det var minsann inte gjort i en handvändning. Ellen lyckades lura hit några killkompisar för att hjälpa till, varav den ena stackarn var såväl häst- som höallergiker. Jag trodde han skulle tvärdö därinne! Men starka var de, så de var till stor hjälp! Resten av kvällen, framåt midnatt tillbringade jag med en stackars vännina som försöker lära mig bokföring. Nåja, det ska väl gå in i skallen till slut!

Jag hade ju tidigare låtit mig övertalas att köra Ellen och Olina till Ö-vik med hästarna på fredagen, eftersom det skulle vara så himla bra tävling där. Jojo! Vi åkte sex på morgonen och när vi anlände strax efter nio, visade det sig att det var FYRA timmar kvar till storhästarnas första start. När sen klockan blev ett, sköts starten fram ytterligare en timme! Epson och Garlic var ganska tagna av resan och gjorde inte alltför bra resultat och Ellen strök den sista starten t.o.m. Personalen i sekretariatet var INTE på sitt bästa humör och skällde ut Ellen rejält och pannkakorna jag köpte till lunch hade kunnat tjänstgöra som reservsula till Easyboots. Dit åker jag aldrig mer! Dock köpte tjejerna ett par fina ridbyxor åt mig i födelsedagspresent på hästshopen där. Vi tröstshopade lite på Hööks också, när vi passerade Birsta. De hann släcka ner belysningen inne i butiken innan vi var klara! Innan vi kom hem hade klockan passerat åtta och då skulle vi köra ett sista träningspass på kadriljen med Daisy och Afrodite innan vi kunde göra kväll. Blev såklart jävligt sent!

På lördagen drog vi med fullt lass i lastbilen till Letsbo, strax ovanför Ljusdal. Tre åsnor, två getter, ett får och full packning lyckades vi få med oss. Djurens dag var ju inte förrän på söndagen, men för att få med alla djur var vi tvungna att åka ner två gånger och framför allt så ville vi att åsnorna skulle hinna vila efter resan. Vi tränade lite på lydnadshinder och kikade på området vi skulle hålla till på innan vi åkte hem. Väl hemma gav jag mig efter ett smärre utbrott från Roberts sida i kast med att riva ur tvättstugan.

På söndagen lastade vi full lastbil igen. Nu med Stellmagg och Afrodite, som skulle vara med i riddarspelet tillsammans med Hans Holm och Vakt. Dessutom tog vi med Sven-Ragnar, Tösen och alla marsvin. Siv Olsson, som skulle ner och sälja på marknaden var så himla snäll att hon erbjöd sig att köra en transport med Ia.
Väl nere lastade vi av hästarna och de övriga djuren på "mässområdet" och åkte upp till Hanna där åsnorna, Lakris och getterna övernattat för att hämta dem. Såklart ville inte Daisy och Jack kliva på så vi slet nåt djävulskt innan vi fått dem ombord. Dessutom var ju Hannas stora Poitouåsna Noice inte heller medgörlig, så henne lyfte vi i princip ombord. När vi väl fått in alla så är vi så jävla stressad att vi hoppar in i lastbilen och kör iväg utan att fälla upp luckan! Vi hörde ju tämligen omgående att den var nere, eftersom vi mer eller mindre plöjde upp backen efter oss, men ändå! Så hemskt vad man kan göra när man är jättestressad! Helt makalöst! Tur att inget hände!
Resten av dagen gick rktigt bra. Daisy gick kanonfint i kadriljen med Afrodite, åsnorna galopperade faktiskt i kapplöpningen och riddarspelet var jätteroligt! Vår vilda mula Ia var som förbytt och lät sig villigt klappas och klias, vilket vi INTE hade förväntat oss.
Hanna bjöd alla deltagare på grillat innan vi åkte hem och vi fick kanonväder lagom tills att maten dukades fram. Vi hade riktigt mysigt med god mat och gott sällskap innan vi började packa för hemfärd. Snälla Hans Holm tog Afrodite i sin transport och Siv tog såväl Ia som Stellmagg och Sven-Ragnar i sin transport. Tack snälla för hjälpen!! Vi fick, SÅKLART, ett djur till med oss hem, nämligen Hannas fina kastrerade bock Lucifer som var överlycklig över sitt nya damsällskap. Tösen fick åka i Ellens knä hem, eftersom det var mer än knökfullt i lastbilen. Det blev såklart rejält sent innan vi kom hem och tagit hand om alla djuren.

Måndagen tillbringade jag i dimma, eftersom jag var så galet trött att jag nästan inte kunde ta mig för att göra nånting. Sov hur länge som helst mitt på dagen t.o.m. Men nu är batterierna laddade och jag ser fram emot en helg med många timmar i sadeln, eftersom jag bjudit upp Anna och Lena från Bollnäs för att göra mig sällskap på långritt. De kommer på fredag eftermiddag och kanske vi hinner med att rida lite åsna också!

Jack och Olina

Olina och Jack innan åsnegaloppen där de kom tvåa efter Daisy och Ellen.

Stellmagg och jag i Letsbo.

Stellmagg och jag i riddarspelet.


Redan juli

Fredagen den 1 juli

Fasen, är det redan juli?! Var tog juni vägen?

Som jag tidigare berättat har jag ju ÄNTLIGEN fått tag i en hästlastbil för B-kort med dubbelhytt och jag har hittills varit mycket nöjd med den. Så häromdagen damp det ner ett brev från Trafikförsäkringsverket med en avi som jag "straffats" med eftersom jag glömde att försäkra lastbilen vid köpet. Jag höll direkt på att svimma när jag såg beloppet! Behöver inte fundera på vad jag ska göra av semesterkassan i alla fall. Känns så jävla bittert att straffas så hårt för nånting som man bara glömt bort. Usch!
Jag har också skaffat mig en transport till. Som att jag inte hade nog med bekymmer! Skämt åsido, jag fick ett paketpris på boxinredning och transport som jag inte kunde tacka nej till. Nu visade det sig att jag inte kan använda två av delarna till inredningen, eftersom de inte får plats. Så om någon är intresserad så är det bara att höra av sig! Transporten är i ganska fint skick, så om jag bara kan få tag på en tid ska jag besikta den och klura lite på vad jag ska göra av den. Det är en enhästars, så jag funderade lite på att behålla totalvikten på den, typa ner den jag fick i present och ha kvar den "vanliga" till att köra två i. Och så kan jag ju hyra ut. Typa om gamla släp visade sig vara väldigt enkelt ; bara att byta till "mindre" däck eller annan kulhandske och fara in på besiktning.

Jag har haft det otroligt lugnt sen midsommar. Tror att jag fläskat på mig nåt kilo av allt slappande. Måste försöka komma igång med lite långrittsträning med Stellan också. Han har ju ett återbesök kvar på kliniken för sina tänder. Hoppas inte min favoritveterinär har semester!

RSS 2.0