Min gamla trotjänare

Tisdagen den 22 juni

Min gamla trotjänare dvs min Volvo 245 har sett sina bättre dagar. Växellådan är verkligen inte bra och bakluckan har gått i baklås, dock i öppet läge så jag kan ju i alla fall få in grejor där. Nu har vindrutetorkarna fått frispel och går inte att stänga av. I och för sig bättre än att man inte skulle kunna få på dem. Men nog känns det lite dumt när jag åker genom Fränsta i kanonväder med vindrutetorkarna på. Jag brukar låtsas att jag ska tvätta av rutorna och sprutar på lite spolarvätska, när jag möter nån. Det har gått en hel del sånt kan jag säga! Snart dags för besiktning också så jag måste nog få hjälp att fixa lite. Har i alla fall ganska bra däck nu och om det inte är för varmt ute startar den på kanske bara 4-5 försök. Dessutom fungerar ju eluttaget felfritt (ett måste för alla hästägare!).

Lakrits har flyttat till sydligare breddgrader dvs Ljusdal. Där har hon fått ett nytt hem åtminstone över sommaren hos Hanna, som också har åsnor och en bock vid namn Lucifer. Lucifer och Lakrits blev superpolare direkt och sprang runt och lekte och stångades på en gång. Känns skönt att hon kan vara där, eftersom hon har varit lite hårdhänt med Astrid och så får hon möjlighet att springa runt lös.

Idag är min sista dag som 34 åring! I morgon fyller jag år och det känns som att jag går över till "döhalvan". När jag bodde i Bollnäs och fyllde 25 hade jag en smärre ålderskris och tyckte att jag började bli lastgammal. I samband med det lärde jag känna Anna och hon tog med mig ut på några riktigt roliga fester. Tänk att det är TIO år sen hon och jag kröp runt aspackade på parkeringen till Tuppz och spydde och svinade oss! Herregud, det var tider det! En sån fylla skulle man nog aldrig överleva igen!
Min äldsta syster Lena fyller ju också år i morgon (44). Grattis!

På fredag är det dags för riddarspelen i Kälen och jag har arbetat med att få till en slags riddarhjälm eftersom jag inte vill rida utan, men ändå se lite riddaraktig ut. Så därför har jag spraymålat en slalomhjälm i metallfärg och ska nu försöka få till en kant "a la ringbrynja" i nederkant. Återstår att se hur det blir! Träsvärden är i alla fall renslipade och nymålade. Nu får vi bara hålla tummarna för skapligt väder! Tyvärr så har Saga skrapat sig på nåt på ett bakben och är lite svullen och halt, så hon kan kanske inte vara med. Då kan vi få problem eftersom Afrodite också har varit lite oren på ett bakben. Massören kommer i alla fall på torsdag morgon och kollar upp henne (och de andra) så då får vi se om det bara är lite åldersstelhet. I så fall får Ellen ta Bestmaggan och Olina Afrodite.

SUPERNATURAL!!

Fredagen den 11 juni

Sitter och avnjuter en av årets absoluta höjdpunkter nämligen säsongspremiären av Supernatural. Dubbelavsnitt dessutom! Halleluja! Det var alldeles för länge sen vi fick avnjuta bröderna Winchesters äventyr. För att försäkra mig om att inte missa nåt spelar jag in båda programmen. Jag har ju en viss tendens till att somna.

Stina och Marie

Torsdagen den 10 juni

Idag var jag till Tivsjö Getgård och hämtade hem två små sällskapsdamer till Kalle. Stina och Marie heter de små sötnosarna. De är lite rädda än men det blir såklart lite jobbigt att skiljas från sina syskon och mammor. Det är verkligen svårt att välja ut vilja djur man ska ta. Helst vill man ju ha allihop!
Kalle har i alla fall blivit en riktig liten kelgris och kommer skuttande så fort han ser en människa. Tyvärr så tycker inte Lakrits om honom och försöker stånga honom så fort hon får chansen. Tänk vad roligt om Kalle, Lakrits, Ulla och killingarna kunnat gå tillsammans i samma hage. Men tyvärr så är ju såväl Ulla som Lakrits rejält egensinniga. Det är då verkligen inte lätt att flaska de tre samtidigt. Kalle får sin flaska först men när han ser att man har fler flaskor till killingarna bokstavligen vräker han sig över en och slickar på händer, hår och kläder i ett försök att få mer. Kommer nyss ifrån stallet och min kofta är som en gammal blöt skurtrasa! Men lite charmigt är det ju!

Längtar redan till söndag och riddarträningen. Det är så himla roligt! Har lånat hem ett träsvärd, men har ju såklart inte hunnit träna nåt. Det har ju dessutom varit bedrövligt väder de senaste dagarna. Nu på söndag ska vi träna på kadriljen sist, så att jag hinner öva på de andra momenten ordentligt. Ofta får jag avbryta eftersom jag måste amma eller att klockan blir mycket så Astrid måste hem och sova och då missar jag mycket av den träningen. Sist hann jag inte träna med svärd eller lans överhuvudtaget.

Nej, nu ska jag vagga Elsa till sömns och sova några timmar. God natt!

Quasimodo

Tisdagen den 8 juni

Redan en vecka in i juni. Oj, vad tiden går fort! Jag hinner nästan aldrig blogga känns det som!

Medeltidsträningen är jätterolig och det går bara bättre och bättre. Nu tränar vi i Kälen fram till midsommar, så det är lite längre att åka. Förra helgen i Hussborg åkte Bengt Bysmed i backen under fanränningen då ena stigbygeln gick sönder. Han slog hål i huvudet och bröt båtben i vänster hand, men jag tycker han kan tacka Gud att det inte blev värre då han rider utan hjälm den rackarn. Själv är jag så rädd att jag bara tagit av hjälmen vid fotografering för hemsidan! Tjejerna och jag har sytt häftiga riddartäcken till våra stolta springare och diverse utstyrsel till oss själva. Vi är så snygga! Hoppas allt går bra vid uppvisningen!

Vi har blivit med kalv. Lilla tre veckor gamla Quasimodo flyttade hit i helgen. Det innebär en hel del jobb eftersom han måste flaskmatas ett par gånger om dagen. Han var döpt till Quasimodo eftersom han föddes så "ranglig" på benen att han inte kunde stå upp och dia från början och därför var tvungen att flaskas. Vi har dock döpt om honom till Kalle. Bild kommer!Jag har ridit Daisy för första gången om man bortser ifrån de gånger jag satt på henne lite i fjol. Hon är jättehäftig och verkligen raka motsatsen till Jack. Daisy gillar full fart till skillnad från sin långbenta och lite sävliga kompis och är mer som en häst att arbeta med. Jag filmade Andrea Eriksson för en tid sedan när hon red åsna (Daisy) för första gången. Kanske inte bästa kvalitet men håll till godo:


Och så för Annapannas skull, filmklipp på Saga:


Avslutar med några bilder från precisionen och bruksridningen på Lindberga som jag norpat från VKS hemsida:


Tre duktiga nordisar!


Härliga dagar

Tisdagen den 1 juni

Jösses, nu har det gått lång tid sen sist igen! Dagarna flyger iväg känns det som! Elsa växer så det knakar och de två senaste nätterna har hon sovit ca sex timmar i sträck. Underbart! Hon har lite kolik då och men är mycket bättre än förut.

När jag skrev sist glömde jag ju att berätta att jag tävlade med Bestmaggan och Stellmagg på Lindberga i precision och bruksridning. Det gick ganska bra, hade snabbaste tiden med BM men rev och blev trea. Stellan var lite långsammare, men felfri och vann. Jag var lite lat och tog samma huvudlag till dem båda och det var ingen hit. Stellan trivdes inte med BM stång med kedja och slog upp huvudet så fort jag tog det minsta i tömmen. Syns jättetydligt på bilderna på hemsidan. Annars hade han nog som vanligt varit snabbare än henne. Ellen red BM i bruksridningen och jag Stellan. Vi hamnade på en delad tredje plats med tio fel vardera.

Idag red jag Jack en liten sväng och det var jätteroligt. Han är inte lika tjurig som de andra två som inte vill ge sig av hemifrån ensam. Han är lite snubblig så det blir inte så mycket trav och galopp innan han är mer musklad och tränad. I alla fall inte med mig på ryggen. Jag väger ju lite mer än tjejerna. När man är ute efter vägen med Jack tror man ju att han ska orsaka nån trafikolycka. Bilisterna glor ju så man tror att de ska styra i diket, när de ser honom. Han är ju inte så slående vacker direkt nu när han dessutom är helklippt!

Storhästarna och Ia går på bete nu och frossar på saftigt gräs hela dagarna. Det är så härligt när djuren kan gå på bete och äta. Det är ju mest naturligt för dem istället för att stå kring en höhäck hela dagarna. Sen innebär det ju mindre arbete för mig också!

RSS 2.0