Nelly

Söndagen den 3 februari
 
Det senaste året har ju varit tyngt av olyckor och dödsfall bland djuren och jag hade förhoppningar om att detta året skulle vara befriat från sånt. Tyvärr fick vi redan i januari vara med om en otäck olycka! 
Shettisen Nelly, som fått gå tillsammans med fåren, eftersom Mork inte accepterat henne, blev mycket olyckligtvis drabbad av en serie olyckliga omständigheter. Hon blev insläppt i Morks hage av misstag av personer som fått fel information (av mig!) om vilka hästar som skulle gå var. Fastän det inte tog mer än en halvtimme innan det upptäcktes hann Mork antagligen jaga henne runt i hagen väldigt brutalt. Hon visade inga tecken på skador annat än att hon var mycket svettigoch utmattad, men när hon stått inne och torkat verkade hon okej. Dagen efter togs hon ut på en liten promenad och hon verkade precis som vanligt frånsett att hon inte var matfrisk. Men redan samma kväll blev hon mycket hastigt dåligt och vi blev tvungna att avliva henne! Veterinären tror att hon drabbades av hyperlipidemi, som är en sekundär åkomma på tex ett trauma. Vi har alla inblandade en rejäl dos ångest över stackars Nelly öde! Om man bara gjort si eller så!
Den lilla tid Nelly fick hos oss var hon en lättsam tjej, som var lätt att tycka om. Framför allt en MYCKET fin körponny som i princip vem som helst kunde köra.
 
Nelly och Astrid
 

 

RSS 2.0