Hubbekaninen

Torsdagen den 8 november 
 
Vi har haft en hel del otur med våra små kaniner nu i höst. Den lilla vita hanen som varit på rymmen blev dödad av något djur, hans lilla syster blev akut mystiskt sjuk och häromdagen blev vår fina Rexhane Hubbe så svårt skadad av en hona att vi blev tvugna att ta bort honom. Har då aldrig hört talas om en så agressiv hona förut! Hon kastade sig över honom, bet sig fast och bröt ryggen på honom. Och det på max 10 sekunder! Hade inte jag varit där hade hon väl slitit huvudet av honom.Usch! Djurvärlden är ganska grym! Inte blev det bättre av att Hubbe var Astrids favoritkanin. Och min för den delen! Känner mig fruktansvärt skyldig till den lilla stackarens död, men jag hade då inte i min vildaste fantasi kunnat föreställa mig nåt liknande. Hädanefter ska jag inte använda barnens favoriter till avel eller liknande i alla fall. Allt för att minimera riskerna!
Mjuka fina Hubbe!
 
Det är många fina hästar och ponnier till salu just nu. Synd bara att min plånbok är så tom! Det är verkligen läge att hitta fina hästar på hösten.
 
Nu närmar sig julen med stormsteg! Inte så långt kvar till första advent nu! Och den 22 december vänder det ju och blir ljusare dessutom! Jag hatar detta mörker! Rent logiskt skulle man väl dra klockan framåt ett par timmar istället. Det är ju på kvällen man vill ha ljust. På morgonen ska man ju oftast bara iväg till jobbet och då spelar det väl ingen roll om det är mörkt.

Luffarslöjd

 Onsdagen den 7 november
 
 
Mitt intresse för att kröka tråd håller i sig även om jag har svårt att få tid att hålla på med det. Jag tycker så mycket om det för att det är så lätt att improvisera med tråd medan man håller på. Du behöver inte ha någon direkt plan, när du börjar.
 
 
Toarullshållare på stalltoan.
 
 
Olika modeller på ljusstakar.
 
 
Värmeljusstake med glaskupa.
 
Och förresten, idag godkändes Pärlan ytterligare ett år! Volvo 245 är överlägsen!
 
 
 
 

November är här

Tisdagen den 6 november
 
Nejdå jag har inte dött! Har bara misskött min blogg en längre tid. Blev inte ett enda inlägg i oktober! Desto mer har hänt här på gården:
Stellan är superfin! Så rund och fin som han är nu är det LÄNGESEN han var!  Westernsadeln som jag haft på riddarspelen kan han inte ha längre, så nu får jag hålla utkik efter en annan. Tyvärr har han fått hålväggar på båda framhovarna i trakten. Han är inte så påverkad av det, men såklart vill man inte ha sånt på hästens hovar. Inte på åsnornas heller, men Daisy är också drabbad, även hon på framhovarna. Hovslagaren skyller på det dåliga vädret som lett till så geggiga hagar.
 
Den nya stallgången som jag nämnde i förra inlägget är vi alla så väldigt nöjda med! Vilken skillnad det är att kunna hantera hästarna på ett riktigt underlag! Hovslagarna är också nöjda.
 
Ellen och jag är långt ifrån klara med nedre stallet, men taket och väggarna är färdigmålade i alla fall. 
 
Molle, dvärgbocken, har äntligen fått komma till med Stina och Marie! Så nu håller vi tummarna att det föds några fina kilingar till våren. Den här gången ska vi avhorna dem direkt. Mycket enklare och mindre riskfyllt med hornlösa getter. Molle ska vi kastrera så fort vi ser att getterna är dräktiga, för han luktar nåt så djävulskt just nu när han brunstar! Man känner lukten av honom på LÅNGT håll! Kan inte finnas nåt djur som luktar värre.HU!
 
 
Hästarna i nedre hagen gick på bete ända till förra helgen. Har sparat enorma pengar på att jag fick låta hästarna beta återväxten på grannens lägda! Och eftersom han dessutom ska plöja där så behöver jag inte bekymra mig om att mocka där heller.Lättsamt värre! Och Stellan mår ju så bra av att äta gräs så stor del som möjligt av året. Lätt för honom att äta med sina besvärliga tänder.
 
Snälla Hubbe!
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0