Gaffelkrokar

Onsdagen den 15 januari
 
Fick ta hjälp av den ymgre generationen dvs Elin för att fixa textningen på bloggen och hon fixade det i ett nafs! Så nu funkar det mycket bättre.
 
Började göra en enklare variant av värmebalja utan el. En plastbalja med en skiva markisolering i botten och ytterligare en balja i den första. Sen fyllde jag på med fogskum, men jag fick slut på fogskum. En flaska till skulle ha behövts. 
 
 
Jag har aldrig varit nån stor älskare av tatueringar, men denna skulle jag faktiskt kunna tänka mig pryda kroppen med. Återigen en Supernaturalgrej. Änglavingar med en demonskyddande symbol i mitten. Samma symbol som Sam och Dean har på bröstet. Med vingarna till blev den riktigt läcker tycker jag.
 
 
Hittade de här bilderna på facebook. Jättefina saker att göra med gamla bestick! Har inte slöjdat på länge, men nu blev jag jättesugen på att göra nåt liknande. Gaffelkrokarna är ju gudomliga!
 
 
 
 
 
 

Långrittsplaner

Måndagen den 13 januari
 
 
Har haft en kanondag på jobbet idag! Glada arbetskamrater och jag fick dessutom chansen att jobba med min "gamla" arbetskamrat Carina Nolberg. Vi jobbade tillsammans på Furubacken i Fränsta tidigare och även på Torspro, när jag var riktigt ung. Hon hade häst förut och även minigrisar och getter (lika galen som mig nästan alltså!). Nu har hon fått en tjänst som innebär att hon jobbar på flera olika ställen, ungefär som en pooltjänst. Kul tycker jag för då kommer jag att jobba mycket med henne! Har jag tur så blir vi även grannar i framtiden!
 
 
Börjar bli dags att planera inför årets medeltidsmarknad i Kälen och riddarspelet. Det svåra är, känner i alla fall jag, att "förnya" oss varje år. Ingen vill ju komma och titta på oss om vi gör samma sak varje år. Olina kommer inte vara med i år, eftersom hon snart flyttar till USA ett år som au-pair. Återstår att se om Elin och Ellen blir med. Astrid och Elsa är i alla fall sugna! Apropå Kälen, så är jag sugen på att göra nån form av sammarbete med bästa Siv Olsson. Tanken var att ordna en två dagars långritt, som innebär att vi första dagen rider upp till henne där vi får äta gott, massage och lite "spabehandling". Efter att vi sovit över rider vi hem hit igen. God lunch äter vi båda dagarna efter vägen på lämpligt ställe. Jag skulle gärna rida på en sån tur i alla fall!
 
 
Finns lite fördelar med krånglet med textningen på bloggen. Jag måste ju lägga in bilder för att det ska bli lite mer lättläst och vad lämpar sig bättre än ögongodiset Jensen Ackles!

Kalkoner

Söndagen den 12 januari
 
 
 
Kalkonerna har bott kvar ute i hönshuset ända tills nu, eftersom det har varit så mild vinter. Men enligt alla väderleksprognoser ska det bli ner till -20 grader och då hönshuset blev så illa tilltyglat av granen som föll på det i stormen läker värmen ut genom stora sprickor i väggarna. Så idag hjälpte Robert mig att flytta in dem i övre stallet.och det var minsann lättare sagt än gjort! Det är ju inte direkt som att plocka upp några tama hönor. Den största kalkonen slog till mig över kinden med ena vingen så det kändes som en riktig jävla örfil! Men efter lite tumult så fick vi dem dit de skulle. Olina berättade att Hubbe hade en liknande incident som Agnes häromdagen och halkade omkull. Nu börjar jag bli orolig att nån ska bli skadad innan den här halkan försvinner! Har vi tur så fryser den här nysnön fast. Jag har inte ridit på en hel månad skulle jag tro. Fast jag har ju kört släde två gånger i alla fall. Måtte det bli bättre framöver!
 
 
 
Vi hann iväg en snabbis till badhuset i Fränsta med barnen idag och väl där i vattnet längtade jag till Åre och Holiday Club. Barnen har tjatat sen i somras om att åka dit och nu börjar jag också bli sugen. Måste nog ta en titt om det finns några bra erbjudanden på deras hemsida!
Nej, om man skulle ta och avrunda kvällen med några Supernaturalavsnitt!

Supernatural fan!

Lördagen den 11 januari
 
Ingen hemlighet direkt att jag är ett Supernatural fan! Åh, vilken bra serie! Riktigt bra skådisar i alla roller och Jensen Ackles är ju världens superpudding! Okej då, Jared Padalecki tål väl att tittas på. Har t.o m en mapp i datorn som heter Supernatural där jag lägger in bilder jag hittar på nätet. Eller så lägger jag upp dem på Elins facebook! :)
 
 
 
Supernaturalfans över hela världen gör så otroliga bilder! Så roliga och häftiga!
 
 
Den här hemska halkan fortsätter. Det kom en del snö i natt men det blev ju snarare mer förrädiskt nu när djuren inte ser halkan. Mork körde undan Agnes från sin höhög i går så hon hoppade ut på blankisen och jag trodde hennes sista stund var kommen! Hon halkade ner på knä, hoppade upp igen och for omkull helt flera gånger. Jag sprang för att hämta en sandhink men hon hade otroligt nog tagit sig tillbaka på halkfri mark, när jag kom tillbaka. Hon verkar dock otroligt nog klarat sig helt oskadd. Hörde idag att Hanna som hade Rosalea förut hade en riktigt läskig incident med sin Poitou åsna Noice, som gick omkull och var en hårsmån ifrån att glida ner i ån. Men de klarade sig också oskadda, tack och lov!
 
 
 
Tänkte slänga ut julgranen idag, men gjorde allt annat istället, så det blir ett nytt tappert försök i morgon! Texten till bloggen fortsätter att krångla, så jag ber om ursäkt att det ser konstigt ut!

Årskrönika del 2

Tisdagen den 7 januari
 
 
 
Nu i höst fick jag äntligen alla papper på Siri, så nu är hon vår hund på rktigt! I september blev det ju också klart med köpet av mitt föräldrahem, så nu är Robert och jag ägare till två fastigheter. Min mamma bor ju såklart kvar i huset så länge hon kan. Men nu blir det lättare att bokföra saker som min verksamhet kostar och förbrukar. Dessutom blev fastigheten en jordbruksfastighet i samband med köpet vilket också så klart är jättebra.
 
 
 
Stellmagg och jag körde min barndomskamrat Renee på hennes bröllopsdag nere vid Vikbron och han skötte sig som vanligt jättebra. Och som vanligt blev jag supersentimental och bölade hela dagen!
 
 
 
Blir många bilder i mina inlägg nu, eftersom det är omöjligt att få till uppdelningar av stycken och liknande på bloggen. Det här är jag och barnen på en av träningarna i Kälen i somras. Kan man ha bättre häst än Stellmagg?! Tror inte det!

Årskrönika

Söndagen den 5 januari
 
Jaha, då var det 2014! Och jag har inte gjort ett enda inlägg de senaste månaderna! Jag ska försöka göra en sammanfattning av årets slut.
Halkan vi har haft sista tiden har varit djävulsk! Kan inte erinra mig att jag varit med om nåt liknande! Jag är otroligt tacksam att inget djur halkat och skadat sig. Till slut blev vi tvungna att "sanda" med gödsel och det funkade faktiskt väldigt bra. Jag har även beställt skoning av fler än vanligt.
Halkan har även inneburit att jag inte kunnat prova parstången som jag låtit tillverka till Rosalea och Penny. Men så fort det blir vettigt underlag ska jag ut med dem. Har dock inte fixat nån partöm än, men det får vi ordna på nåt vis. Åsnorna har för övrigt farit mest illa av halkan tycks det som. De har ju små hovar där strålen inte har samma kontakt med marken som en ponny, så de slirar nåt hemskt. Rosalea bodde två dygn i ligghallen av rädsla att halka, så vi fick mata och vattna henne där. Men efter att jag "gödselsandat" vågade hon sig ut. Dock är alla noga att hålla sig på de områden och stigar jag gjort.
Olina har sålt sin häst Garlic, eftersom hon ska flytta till USA och jobba som au pair om några månader. Garlic bor nu en bit ifrån ridskolan i Kramfors och ägs av två systrar. De är mycket nöjda med honom!
 
 
 
Två slädturer har jag hunnit med i alla fall. En gång med Stellmagg och en gång med Bestmaggan. Undrar just om det är det enda som blir denna vinter? Har i vanlig ordning lyckats dra på mig en släde till. :)
 
 
Alla hönsen har nu flyttat ihop inne i övre stallet, där de alltid bor över vintern, och det går väldigt bra. Det blir inte så mycket ägg just nu men det blir väl fler så småningom. Tyvärr är det nya tuppar som har "blommat" ut, så det blir till att slakta några framöver. Höga Benet, vår fina tupp, har fått en son som är en exakt kopia av honom. Jag kallar honom Junior. Jag hoppas på att hitta ett hem till honom, så han slipper hamna i frysen. Stormen som drog förbi knäckte den stora granen i hönsgården och den slog sönder hönshuset. Måste fixa ett nytt till våren.
 
 
Fick ett jättefint telefonskal av Ellen, Olina och Elin!!
Jag var till Gekås igen i slutet av oktober tillsammans med Olina och Anita Ottosson. Det var underbart om än rejält slitsamt! Vi åkte på en söndagkväll vid tiotiden (jag hade dessutom jobbat hela helgen) och efter att ha kört non stop var vi framme vid åttatiden. Vi handlade galet mycket hela dagen och hade sån tur att vi kunde sova hos en kusin till Ellen, som bor jättenära. Sen blev det ännu mer shopping på tisdagen innan i for hemöver klockan fyra. Jag körde i nio timmar ända till Södehamn där Olina tog över ratten och innan vi var hemma var jag så djävulskt åksjuk och utmattad så jag nästan föll i gråt. Men det var värt det!! Jag handlade så gott som alla julklappar där nere till en bråkdel av priset här hemma. Varje Monster High docka som jag köpte till Astrid och Elsa var minst en hundralapp billigare. Jag köpte även hästtäcken, ridbyxor, bambuunderställ, kläder till både mig och barnen och massor av annat till LÖJLIGT låga priser. OJOJOJ! Kan inte förstå att det finns folk som inte vill åka dit!? Jag ska ner igen så fort det blir barmark!
 
 
Stormen fällde fem stora tallar över vårt hus och ytterligare tio som lade sig över de första. Tack och lov så kom ingen till skada, men vårt tak blev rejält tillbucklat och vindskivorna slogs sönder. Robert var förutseende och flyttade sin bil ner till mammas gård och det var verkligen ett smart drag! Precis där den brukar stå föll toppen från en av de tallar som knäcktes över vår taknock. Vi var inte utan ström särskilt länge, så jag ska inte klaga. Vi har ju dessutom mitt elverk som jag fått av Robert, som vi kan använda.
 
 
Jaha, det var väl en liten sammanfattning av senaste tiden. Mycket mer har så klart hänt men jag kan inte ta med allt, då skulle det bli en hel roman. Jag får be om ursäkt för textens utformning, men av någon underlig anledning gick det inte att få till nya stycken.

RSS 2.0