Midsommar

Söndagen den 26 juni

Jaha, då har det redan vänt och börjat bli mörkare! Kul! Nåja, nu ska man väl inte gräma sig för det utan se fram emot en fantastisk fortsättning på sommaren!

Midsommarfirandet på Kälens medeltidsmarknad gick bra och jag tycker att vi hade en jäkla tur med vädret trots en liten skur mitt på dagen. Djuren som jag hade med till minizoot skötte sig bra och riddarspelet kändes ganska lyckat. Jag tyckte inte att genrepet på torsdagen gick så värst bra, men på fredagen flöt allt på. Stellmaggs täcke gick tyvärr sönder i bogen, så det såg väl lite konstigt ut, men det gick att rida ändå. Astrid och Penny var ju också med och fick inleda riddarspelet med att plocka ringar och Astrid ÄLSKADE all uppmärksamhet. Blir svårt att få henne att stå bredvid och titta på i fortsättningen.
Resten av helgen har jag faktiskt slappat och på lördagen sov jag en LÅNG tupplur mitt på dagen. Men nu börjar det krypa i kroppen, så i morgon blir det full fart igen. Ellen jobbar ju här en vecka till, så vi ska avsluta uppiffningen av stallet och ge oss i kast med ett nytt projekt jag har, nämligen att renovera ett gammalt enhästars släp, som jag fick i födelsedagspresent av en riddarkollega. Robert höll på att få ett slaganfall när han såg det, men det blir nog bra!
Apropå födelsedagspresent så har Robert fixat så att jag ska få text att sätta på min lilla fina hästlastbil. Då ser alla vem det är som kommer!

Jag har eldat och värmt vatten hela dagen i en gammal vattenkokare, så nu är det hela 31 grader i poolen. Överväger faktiskt att ta mig ett kvällsdopp!

Åskan slog ner

Tisdagen den 21 juni

Åskan slog ner här förra veckan, så vi är utan utan dator tyvärr. Lånar Roberts bärbara lite då och då, men den är blockad för Facebook bla! Otroligt!

Jag har ÄNTLIGEN köpt mig en hästlastbil! Hittade en lastbil för B-kort med dubbelhytt på Blocket, som hade trasig motor. Min väninnas man som är mekaniker lagade den på endast två timmar och nu går den som en kula! Nåja, den tar oss dit det är tänkt i alla fall och hästarna verkar tycka om att åka i den. Vi har använt den nästan varje dag sen jag fick hem den och jag har NÄSTAN lärt mig att hitta rätt växlar. Lite lurigt då det är en krånglig rattväxel.

Vi tränar för fullt inför riddarspelen i Kälen och jag har investerat i en riktig riddarhjälm som jag monterat innanmätet från en inlineshjälm i. Känns lite nervöst i år då vi är så få riddare den här gången, men det blir nog bra! Vi har alla sytt nya fina kläder till såväl oss själva som hästarna. Nu hoppas vi bara på hyfsat väder!

Ellen gör sitt feriejobb genom kommunen hos mig och vi håller på att måla om kalka om i stallet. Tänk vad lite nya brädor i kombination med lite färg kan göra skillnad. Det blir jättefint!

Jag kommer att anordna några långritter i sommar. Jag har varit ute och rekognoserat lite i skogarna och hittat några fina slingor på ca 3 mil. Först ut att prova på blir Anna från Bollnäs och hennes väninna Lena. Har övertalat Robert att möta upp oss vid lunch med älgkebab i pitabröd. Blir finfint!

I morgon drar jag till Matfors med Ellen och Olina för hopptävling. Jag hoppas på lite bättre resultat än helgens bedrövelse i Bräcke! Skämt åsido, Garlic hade ju aldrig varit på tävling förut och för Ellen och Epson gick det ju bra i ena klassen.

Astrids olycka

Lördagen den 4 juni

Tisdagen den 21 maj var Ellen och Olina här på gården för att rida ut med sina hästar. De tjejer som rider här är ju Astrids idoler och självklart vill hon vara med när de gör hästarna i ordning. Hon hade åkt traktor med mig tidigare, men eftersom hon så gärna ville vara med dem åkte jag ner själv med grus till ridbanan. Efter bara en liten stund fick jag se Olina komma springande genom hagen. Jag kunde inte höra henne eftersom traktorn var igång, men jag blev så jävla rädd då jag såg paniken i hennes ansikte. Jag öppnade och frågade vad som hänt och hon skrek att jag måste komma för att Astrid hade blivit trampad på och skadat sig mycket och att hon blödde. När hon sen sade att hon var medvetslös trodde jag verkligen att jag skulle svimma innan jag kom upp till mamma och pappas hus dit Ellen burit henne. Så jävla panikslagen jag blev! Inte blev det bättre när jag såg henne! Hon var vaken då, men hon hade en gigantisk bula i pannan som det blödde mycket ifrån och hon var helt förvirrad och hysterisk och skrek att ingen fick röra henne. Högra armen höll hon i med den andra och jag var övertygad om att den var av. Att vara lugn själv och inte börja gråta var verkligen ingen lätt sak. Jag var ju jätterädd att hon skulle vara allvarligt skadad! 
Vi fick åka ambulans till Sumdsvalls sjukhus och efter undersökningar och röntgen visade det sig att hon inte hade en enda fraktur. Hon hade såklart en rejäl hjärnskakning och blödningar i armen, som senare svällde upp och blev helt blå. Men det hade kunnat vara betydligt värre! Vi fick åka hem dagen efter, men det tog en hel vecka innan Astrid blev pigg igen och armen är fortfarande blå. Hjärnskakningen gjorde ju att hon kräktes hela onsdagen.
Det som hänt var att hästarna blivit rädda för något och trampat runt när de stod bundna mot stallväggen. Astrid stod bredvid Epson och han välte omkull henne mot betongväggen och trampade på henne. Antagligen slog hon huvudet mot betongväggen och så trampade han på armen. Garlic trampade på Olinas fot, så hon fick också fara på akuten. Det visade sig ha blivit en blödning, som hon fortfarande har mycket ont av. Tack och lov så hade hon stålhätta, annars hade det blivit krosskador trodde läkarna. Nu ska vi återgå till att vara bestämda med att barn alltid ska hjälm om de ska vara i närheten av hästar. Det händer så lätt en olycka!
Jag har ju haft en del olyckor själv och kunnat behålla lugnet, men när det händer ens barn nåt tappar man ju fattningen helt! En väninna sa " Nu vet du hur din mamma har haft det!" och nu förstår jag lite bättre.

RSS 2.0