2015 går mot sitt slut

 
 
 
Söndagen den 12 december
 
Jag ska försöka göra en uppdatering av det senaste halvåret,
 
Min parkörning med Betty och Rosalea gick helt om intet! Jag hann ju få mina efterlängtade partömmar med posten och körde de båda ett par gånger, vilket gick jättebra, men sen upptäckte jag till min stora fasa att Betty fick stort juver och sänkt mage. Hon var dräktig! När jag hämtade henne hos förra ägarna gick ju hon med hingsten och sitt dåvarande föl och jag protesterade mot det och påpekade att hon kunde bli dräktig igen. Ägarna hävdade att de skulle märka om hon blev brunstig. Jo, tjena!
Nu gick det ju bra och det blev ett litet hingstföl till. Teddy har vi döpt honom till. Dubbla konsonanter i mitten och y i slutet som mamma. För övrigt samma metod som med Pennys föl Molly. Sex åsnor bor alltså på gården nu!
   
 
 
Bestmaggan fick följa efter Stellmagg och Mork till de evigt gröna ängarna för en tid sedan. Hon har dragits med dåliga ben och trots att hon fått vila i över ett år, så blev det snarast sämre. Hon var ju med sina 24 år ingen ungdom heller. Bosse saknar henne nog, eftersom hon verkade vara hans favorittjej. Det är en väldigt liten flock i storhästhagen nu. Bara Bosse, Kalle, Spiken och Afrodite. Spiken är för övrigt såld till Carola, som haft Bestmaggan som medryttarhäst i flera år. Maggan fick många fina år hos oss efter lång karriär på travbanan med 300 000 i insprungna pengar.
Väldigt fin körhäst var hon Bestmaggan! 
 
Duktig bruksridningshäst också.
 
Blev en och annan rosett i precisionskörning.
 
 
 
Sen medeltidsmarknaden har det har inte blivit så mycket ridning med Bosse, som jag skulle önskat. Känns som att det dyker upp nåt nytt projekt hela tiden och med två barn så blir det liksom inte så mycket över tyvärr. Fick en otroligt fin tavla med en bild på Bosse och mig från en god vän. Hon har gjort den av en bild hon tog på riddarspelet. Älskar den!
 
 
Ellen tog emot en fin varmblodsvalack från Robert Bergh i somras. Super Thirst heter han, men i sann Stall Tirsta anda blev han omdöpt till Ture. Han är MYCKET lätthanterlig och snäll. Tyvärr har vi inte hunnit testa honom så mycket, eftersom han är en hetsporre i hagen och efter råkurr i storhästhagen, som slutade med en segdragen svallköttsskada, så går han nu med Bettys åring Rudolf. Jag var livrädd, när jag skulle släppa ihop dem, men Ture är hur snäll som helst med den lilla busen. Rudolf är inte kastrerad än heller, eftersom jag funderar på att försöka mig på mulavel med honom. Det svåra med att para ett häststo med en åsneåsnehingst är att de flesta åsnor tycker hästar lite läskiga och oftast känner sig lägre i rang. Men Rudolf visar en tuff inställning till hästar och kanske skulle funka bra som avelshingst. Nåja, jag har inget sto på gång än heller, så vi får väl se! Dessutom var ju Rudolf på rymmen i somras och tog sig in till övre hagen där jag ju har tre åsneston och ett minishettissto. Håller tummarna för att ingen var villig!
 Rudolf och Ture
 
Jag har äntligen kommit till skott och köpt mina drömmars släp! Ett Umesläp ( så klart!) modell B60 vilken har en stor selkammare framtill och ordentligt utrymme i övrigt. Högt i tak också och Bosse har gett klartecken! Tyvärr står den just nu på verkstan för byte av hjullager och nåt annat som jag inte riktigt har koll på.
 
 
Jag har byggt om en del i hönshuset inför vintern och det blev riktigt bra. Jag isolerade det främre rummet, som tidigare varit foderkammare och där bor nu kalkonerna, så hönsen har resten av hönshuset för sig själva nu. Jag har aldrig haft så många kalkoner som jag har nu. Hela åtta stycken och då har jag ändå nyss slaktat en stor kalkontupp.
 
Vi har fått en ny hund också! Farmens Her Highness heter hon men kallas för Holly. En liten terrier som är en omplaceringshund, som jag känner sen tidigare. Barnen älskar henne! Ochh Siri också för en ny liten gullig hund i huset innebär ju att hon slipper undan ungar som ska leka och stöka med henne.
 
 
 
 
 

RSS 2.0