Gott Nytt År!

Torsdagen den 31 december

Tänk att det har gått ett helt decennium sedan den stora uppståndelsen kring millennieskiftet! Ofattbart! Vi ska till Ulf och Lena nu i kväll, men jag är trött redan. Har jobbat idag och tror att jag har fått lite feber. Får väl slagga en timme på soffan fram till tolvslaget (har hänt förr!).

Jungfrufödsel?
Häromkvällen när jag skulle ta in åsnorna så släppte jag i vanlig ordning in kaninerna i buren på stallgången, men det blev ett fasligt oväsen där innifrån så jag satte Fia-Lotta (den lilla) i en egen bur eftersom jag trodde att de slogs. Döm om min förvåning när jag morgonen därpå hittade en kaninunge i Fia-Lottas bur! Dock var den död och hon hade bitit på den. Vi har ju alla trott att Mona-Lisa var en hona, men det är nog så att hon i själva verket är en Lars-Göran! Nu har jag ju det dilemmat att jag inte kan ha dem tillsammans längre, så nu måste jag nog köpa mig en sån där fin bur som jag såg i stan. Aldrig får det vara lättsamt!

I går så var Astrid hos Lena tillsammans med Linnea och Daniel, så jag passade på att snickra och greja i stallet. Jag lyckades klura ut ett sätt att enkelt dela av boxen på mitten så att både Lakrits och Hubbe kan stå i den. Provade i natt och det fungerade toppen. Nu går ju även Iris med hästarna i nedre hagen och då vill jag ju inte att han ska stå själv i nedre stallet. Tror faktiskt att det är bättre att dela den boxen än att dela av Ullas, även fast den nästan är lika stor, eftersom hon och Lakrits hatar varandra. De skulle säkerligen riva ner en hel boxvägg om det behövdes för att komma åt varandra.

Jag hämtade ju spån på Ljunga Trä i tisdags och jag fick fulla släpvagnen för 100 kronor! Jag har storstädat i alla boxar och verkligen unnat mig (och djuren!) med rejält med spån. Det blir så fint och luktar så gott, när man kört in mycket ny spån.

Gott nytt år på er som läser min blogg! Vi ses 2010!

Julhelgen kom och gick

Måndagen den 28 december

Jaha, då är julen över för den här gången! Vi firade julaftonen hos Ulla och Tommy, med julbord, tomte och hela köret, sen tog vi det lite lugnare på juldagen och åt middag hos mamma och pappa. Astrid är jättenöjd med sitt dockhus och leker med det hela dagarna. Jag fick en bilstereo av Robert som jag tydligen kan använda USB minne till. Återstår att se hur lång tid det tar att få den installerad.
Söndagen tillbringade Robert och jag i Sundsvall för lite shopping på mellandagsrea. Mest fynd gjorde jag på Hööks där jag hittade billiga schabrak, ett jättefint träns som Daisy ska ha och en födelsedagspresent till Olina. Jag retade mig på i mitt tycke en massa fusk angående rean på vissa affärer. Ellen och jag var ju in i en massa affärer strax före jul och nu hade bla Skopunkten samma priser men ändå satt upp reaskyltar. Vilket fusk! SEn såg jag en jättefin stor hörnbur på Djurkompaniet, som hade varit bra till kaninerna att bo i när åsnorna är inne, men jag velade så länge att de hade stängt, när jag åkte dit igen. Å andra sidan kanske det var lika bra. Kaninerna tillbringar ju så lite tid i bur egentligen. De springer ju mest lös i boxen annars.

Mulan Ia högbrunstar och har helt på egen hand flyttat in till hästarna i nedre hagen och eftersom de tycks acceptera henne, så får hon vara kvar med dem. Det underlättar ju dessutom för mig nu när det är kallt och åsnorna vill vara inne. Förut var jag tvungen att ta in både Hubbe, Iris och Ia också eftersom de blev som förryckta när åsnorna gick in och vägrade vara ute själva.
I morgon ska jag försöka komma iväg till Ljungaträ och hämta sågspån. Hittills har jag köpt hos Ulf på Mittfoder och även om det är oerhört lättsamt med spånbalar blir det dyrt i längden. Med den här kylan går det en hel del, när åsnorna är inne så mycket. Åsnorna inne nu och var det igår natt också och jag känner i mina stackars fogar att jag grejat lite för mycket med mockning, hökörning och snöskottning några dagar.

Två dagar kvar av ledigheten, sen ska jag jobba nyåraftonen och nyårsdagen och ledig helgen igen.

Snart julafton!

Onsdagen den 23 december

Nu börjar det dra i hop sig! I morgon smäller det! Fast jag misstänker att det blir samma antiklimax som vanligt! Jag har alltid orimliga förväntningar och på nåt vis så är plötsligt julen över. Men det är ju alltid mysigt att vara med familjen och jag blir så glad om julklapparna man köpt blir omtyckta. Jag älskar att köpa presenter och julklappar, mycket mer än att få faktiskt.

Jag och Ellen var till Sundsvall i måndags och vi hamnade i värsta snöovädret när vi åkte dit. Tagvis kunde man inte se bilen framför pga all snö och snörök och ute i Birsta körde bussar och lastbilar fast i rondeller och uppförsbackar hela tiden. Vi köpte en massa julklappar till våra familjer och hittade massor med billiga kanin/marsvinsburar på flera affärer, men vi lyckades låta bli att köpa några. Ellen och Olina har ju byggt jättefina burar på träslöjden i två våningar med plexiglas på framsidan, så det behövs inga fler. Min julklapp från Ellen blev att jag tog hål i öronen och mot förmodan gjorde det inte särskilt ont och redan efter en halvtimme kändes det ingenting. Tyvärr valde jag lite stora örhängen, så nu måste jag ha väldigt små örhängen i de gamla hålen annars får de inte plats.

Jag hoppas att det inte blir så kallt i julhelgen, så att alla åsnor, hästar och mulor kan vara ute. Åsnorna framför allt har varit inne mycket, eftersom de verkligen hatar kyla och mycket hellre är inne och myser. Jag skulle vilja bygga om på nåt vis så att det gick att dela av Ullas (grisens) box så att hon och Lakrits kunde dela box de nätter som det är riktigt kallt. Nu har Ulla en box. Lakrits en, Jack en och Penny, Daisy och Madicken måste dela box. Dessutom måste kaninerna flytta från sin box till en bur över natten och ni vet ju hur stor Mona-Lisa är, så de får det lite trångt. Åsnor har ju tack och lov till skillnad från hästarna inget emot att dela box och hötuss.

Jag har tyvärr inte hunnit rida en enda gång sedan jag fick julledigt både pga av vädret och allt man ska hinna med innan jul och det grämer mig väldigt eftersom jag vet att jag snart inte kan rida alls.

Nej, nu ska Astrid och jag slå in resten av julklapparna innan vi ska sova lunch!

Julledig

Tisdagen den 15 december

Semester!!
Jobbade sista dagen inför min julledighet igår. Nu är jag ledig till nyårsafton. Härligt! Jag vaknade när Robert for till jobbet, men jag gäspade stort och somnade om igen. Astrid sov nästan till åtta och det gjorde jag också. Sen åkte hon med mamma till sina kusiner i Ljungaverk och jag ägnade mig åt diverse göromål i stallet. Åsnorna och mulorna har varit inne i natt eftersom det var ett sånt oväder och sedan jag släppt ut dem plogade jag gården med traktorn. Jag är ju långt ifrån nåt proffs på detta men jag tror det blev bra. Dock tror jag det kom en halv decimeter till innan eftermiddagen.

I morgon ska jag till Sundsvall och hämta hem min bror från sjukhuset. Han fick åka in med ambulans på lördagkvällen med våldsamma magsmärtor och det visade sig att hans blindtarm brustit. Jag tänkte passa på att storhandla lite mat inför julen på Willys. Apropå mat så provade jag att steka soyakorv till makaronerna i dag. Ingen hit kan jag säga! Vi åt nere hos mamma och pappa och när jag försökte övertala dem att smaka undrade han om jag försökte få in dem på samma avdelning som Lasse. Pappa är inte direkt pigg på att prova nya saker! När jag inte ville äta upp och tänkte ge korven till hundarna var han rädd att de också skulle bli sjuka. I vart fall så rekommenderar jag er att avstå från dessa korvar.Hu!



Den här låten har jag bara på en gammal LP skiva, men nu när det fantastiska You tube finns så är det enklare att lyssna på den. Jag älskar den, men Robert tycker den är bedrövlig.

Nästa låt har jag bestämt ska spelas på min begravning. Jag är ju inte religiös, snarare skäms jag för att jag konfirmerat mig, eftersom jag alltid varit ateist, men den här låten är underbar.

Julbord, hästflytt och fång

Lördagen den 12 december

Nu har det nästan gått en vecka igen sen jag bloggade sist. Dagarna försvinner med en rasande fart!

Igår var Robert och jag på julbord på Södra stadsberget med han jobb och det var jättetrevligt. Det var "Wallmans", alltså underhållning till maten och alla medverkande var jätteduktiga. Vi hade hyrt rum och hade sån tur att vi fick en svit eftersom det var ont om rum. Det var otroligt fin utsikt över Sundsvall (synd att jag inte hade kameran med). Jag gick och lade mig efter elva då uppträdandet var slut, men Robert höll ut till halv två. Jag kollade lite på prislistan till minbaren och 40 gram chips kostade 15 spänn! Jösses! 

Stackars Astrid har fått en otäck infektion i en tumme och måste få penicillin tre gånger om dagen. Usch, vi provsmakade på medicinen både Robert och jag och det var det genomvidrigaste jag nånsin känt! Ska inte utvecklingen ha gått så långt att det ska gå att få penicillin som smakar om inte gott så i alla fall hyfsat? Jag har ångest varje gång jag ska tvinga i henne det här.

Var till barnmorskan i onsdags och det visade sig att jag har dåligt blodvärde, så nu blir det till att käka lite järntabletter. Jag fick även ett bälte, men det hjälper ju inte hur mycket som helst. I torsdags hade vi ju verkligen fullt upp på jobbet och när jag gick på Apoteket sedan fick jag sammandragningar så jag nästan gick ner på knä. Personalen trodde nog att jag höll på att få nåt sorts anfall! 

Idag blev Eira hämtad av sina nya ägare ((deras dotter heter också Eira!) och jag hoppas attt allt går bra. Vi har kommit överens om en prövotid till den sista januari. Både vi och de tyckte det var viktigt att häst och ryttare kom överens. Familjen bor i Nordingrå, så vi borde väl kunna åka och hälsa på henne nån gång.
I veckan ska jag åka till Delsbo med Iris och så hoppas jag att Hannas häst blir hämtad av sina nya ägare, så Madicken får flytta dit.
Tyvärr så har allas vår älskade Hubbe fått fång och mår inte så bra. Han står uppstallad och går på Metacam, vilket gör att han inte har lika ont nu. Håll tummarna att han återhämtar sig och slipper vidare problem. Han har ju alltid varit igång ordentligt och jag brukar tävla honom i körning, men i år har jag ju knappt hunnit med Stellan, så han har stått ganska mycket och det är verkligen inte bra för de här små lättfödda lurvisarna.


Varde ljus!

Måndagen den 7 december

Äntligen har vi belysning på ridbanan! I helgen hjälpte Robert mig att fixa till så att vi kan ha elverket nere vid ridbanan och driva lamporna. Det känns nästan overkligt att det äntligen är klart! Nu kan vi rida fast det har blivit mörkt, vilket det mest är så här dags på året.
I lördags hann jag också med att rida ut en sväng med Stellmagg och det var som vanligt lika härligt! Nu för tiden när jag bara hinner ut nån enstaka gång i veckan så uppskattar jag det så väldigt mycket. Tyvärr är det så att om jag har varit igång hela dagen och dessutom rider får jag väldigt ont av foglossning. I morse var jag tvungen att ta en värktablett, eftersom det gjorde ont bara av att gå. På onsdag ska jag till barnmorskan och då ska jag försöka få ett bälte. Jag hade ett sånt när jag gick med Astrid och det hjälpte jättemycket.

I går kväll träffade jag tre av mina gamla arbetskamrater från Spångbro och tanken var ju att vi skulle äta på Bykrogen här i Fränsta, men när vi kom dit så var det stängt pga av inbrott. Det blev till att åka till Ljungaverk istället och vi avnjöt varsin pizza. Vi har ända sen vi fick sluta på Spångbro fortsatt att träffas och det är alltid lika roligt även om nu tre av oss har ju blivit varslade och vi diskuterade en del om hur framtiden ser ut för oss. Jag ligger tydligen längst upp på varslingslistan just nu och om jag skulle få behålla mitt jobb, så innebär ju det att någon annan får jobb i alla fall ett år medan jag är barnledig.

Här hemma pågår julpyntningen för fullt och nu är nästan allt framtaget. Astrid pysslar med och flyttar runt tomtar hela dagarna, men så länge har inget gått sönder.

Igår höll jag mig vaken genom hela Supernatural! Det var länge sen sist! Men det var inte nåt vidare rafflade avsnitt direkt! Helt oblodigt och skräckfritt. Synd!!

RSS 2.0