Holiday Club (igen)

Onsdagen den 23 mars

Strax före helgen hittade jag billiga restplatser på Holiday Club I Åre och blev sugen på att fara.Efter att ha frågat halva släkten, inklusive Robert, om de ville följa med mig och ingen nappat, så övervägde jag att fara själv med barnen. Men så fick Olina och Ellen för sig att de ville följa med och vi stack iväg på söndagförmiddag.
Elsa har plötsligt blivit väldigt mammig, så det var inte lätt att lämna över henne till någon av tjejerna för att kunna göra nånting på egen hand. Men på måndag då hon sov lunch stack jag faktiskt ner och lade mig i solariet en kvart. Sist jag solade solarium gick jag nog på gymnasiet!
Vi hade i alla fall det lugnt och mysigt och var i vanlig ordning inte utanför dörrarna förrän vi skulle åka hem. Pizzan fick vi levererad upp till hotellrummet! Sista dagen så checkade vi ut, men stannade kvar för att Astrid skulle få bada. Dock så var hon konstigt nog nöjd efter bara någon timme och hon sov hela vägen hem. Men idag så fick jag förklaringen då jag fick hämta hem henne från dagis efter bara en timme, eftersom hon fått hög feber. Tur att hon inte blev så dålig, när vi var i Åre!

Måste säga att Arbetsförmedlingens kvarnar mal långsamt! När jag gick Starta eget utbildningen i vintras, så sades det att hela processen med att söka Starta eget-bidrag och träffa konsulten från EGT skulle ta 2-3 veckor.Vilket skämt! Jag är uppe i alla gånger fem veckor nu och har efter visst tjat fått tid nu på fredag. Herregud, det är ju tänkt att jag ska börja jobba om mindre än två veckor! Min chef vill ju veta (och jag med!). Jag hoppas allt går bra nu för jag är så taggad att sätta igång! Vilken jävla besvikelse om jag inte skulle få det!

Plogade ridbanan i lördags. Jäklar, vad mycket snö! Nu är det tre meters vallar runt hela banan och jag undrar hur lång tid det tar innan det tinat bort. I alla fall så hann jag med att rida lite Stellan där, när jag var klar. Vilken fin häst jag har! Önskar att jag hade tid att träna RIKTIGT. I bästa fall blir det nån gång då och då, så det blir ju aldrig nån vettig träning, eftersom han inte har varken kondis eller muskler. Inte jag heller för den delen! Olina och jag har lovat varandra att göra lite sit ups och armhävningar varje dag och jag har fan träningsvärk. Vilket bedrövligt skick man är i!

Ljusare dagar

Onsdagen den 16 mars

Jag blir så jäkla glad av att dagsljuset blir längre och längre för varje dag som går! Och bättre ska det bli! Känns som att man får ut mer av dagarna. Förut fick jag ångest redan vid tolvsnåret då jag kände det som att det nästan var kväll. Å andra sidan så är det bara tre månader tills det vänder igen! Hemska tanke!

Lakris blir piggare och piggare och pucklar åter på getterna, när de blir för sturska. dock kan hon snubbla om hon galopperar iväg alltför fort, men jag hoppas det blir bättre. Min "åsnepolare" i Ljusdal ska arrangera "Djuren dag" på Bommars hembygdsgård i Letsbo den 10 juli och jag har lovat att komma med alla djur jag får med mig. Vi är ju vana att ha får och grisar i bagaget och kaniner och marsvin i famnen, så det ska väl gå på nåt vis. Framför allt vill hon ju att vi ska visa upp åsnorna och ha lite tävlingar med dem. Hennes sto lär väl som vanligt vinna allt! Gäller att hårdträna Daisy och Jack! Sen måste vi lära getterna lite tricks och kanske lite agility. Hon vill även att jag ska ta med mig mina riddarspelskollegor och ha en liten uppvisning, men för mig blir det svårt att få med Stellmagg. Kanske får ta Jack i stället! HAHAHA! Det vore slutet för min verksamhet (och mitt liv)!! Alla som har sett Jack använda trav och galopp vet vad jag talar om. Ser framför mig hur vi spetsar oss på svärdet efter att ha gått omkull!

Idag träffade jag mannen från ALMI angående min "innovation" till hästtäcken. Vet inte om jag blev så mycket klokare men han skulle kolla upp en del grejor åt mig och tala med lite kollegor. Hoppas det leder nånstans. Det svåra är ju att utveckla min idé då jag i princip inte får tala med folk pga sekretess. Nåja, den som lever får se!

Supernaturalpremiär

Söndagen den 13 mars

Vi har tillbringat större delen av dagen på Torpsjön med mina systrar och deras familjer plus min bror. Vi fick tyvärr inte lika bra väder som igår, men vi lade beslag på vindskyddet vid Viknäset, så vi höll elden igång och kunde sitta lite i lä. Väl hemkommen sov Astrid och jag i över två timmar, så hon lär nog vara uppe ett tag i kväll! Dumt nog la vi oss oduschade så nu stinker det rök av sängkläderna.

Igår kom jag ut på en minitur på Stellmagg. Jag har ju inte provat Stocksaddlen jag köpte på tradera eftersom det inte följde med nån sadelgjord, men så insåg jag att jag kunde prova med gjorden från Astrids rosa stockksaddle. Jag måste säga att jag blev glatt överraskad! Den var faktiskt riktigt skön och låg bra på Stellmagg. Tror att den blir bra på riddarspelen i och med att det är rejäla knästöd. Synd bara att den är brun, det skulle ha varit mycket snyggare med en svart till vår svarta riddarklädsel och det läckra tränset jag köpte  ifjol.

Mork är aningen bättre, men fången verkar ha tagit hårt på honom. Hubbe har varit sällskap åt honom i ett par dagar, men idag fick han nog och rymde ur sjukhagen, så han går med åsnorna igen. Ia som var Morks sällskap tidigare i veckan ledsnade även hon och drog till sina hästpolare i nedre hagen härom dagen.

På onsdag får jag besök av en konsult från ALMI som ska prata med mig om min hästtäckesuppfinning. Återstår att se om han tycker det verkar intressant!

I fredagsnatt var det säsongspremiär för Supernatural. Det var dubbelavsnitt och det första började 00.15. Här har man gått och längtat i månader, men tror ni jag höll mig vaken!? Herregud! Det är som en förbannelse av nåt slag! Tack och lov så hade programmerat inspelning och kunde se i går i stället.

I morgon fyller pappa 76 år. Grattis!


Starta eget!

Onsdagen den 9 mars

Idag träffade jag Starta egetkonsulten och hon sa ja till min affärsidé!!! Det är ju AF som har det slutgiltiga beslutet om Starta eget bidraget, men de brukar gå på konsultens linje. Om allt går enligt planen, så påbörjar jag min tjänstledighet i april och får under ett halvår Starta eget bidrag för att få igång min verksamhet. Jag är både stel av fasa inför att börja, men även ivrig att få sätta igång! Tanken är att utvidga min medryttarverksamhet, hyra ut box- och utedriftsplatser, sälja spån, ha ponny/åsneridning och minzoo och ta emot gårdsbesök mm. Håll nu tummarna för att min affärsidé fungerar! Det värsta som kan hända är väl att jag får gå tillbaka till jobbet igen!
Ni som är intresserade av medryttarhäst eller stallplats är välkomna att höra av er!

Elins russ har fått fång och mår verkligen inte bra! Ann-Sofie Winkler (Winklers hovvård) har varit hit och verkat honom och nu går han på Metacam. Hoppas innerligt att han blir piggare snart!

Lakris mår i alla fall bättre! Tydligen hade hon E-vitaminbrist och nu när hon fått E-vitamin ett tag så är hon mycket bättre i benen. Inte riktigt återställd, men nu är hon bara som om hon vore lite trött, snubblar inte eller släpar benen. Hoppas hon blir som förut!
Ellen och Olina provkörde getterna i par med hundpulka igår och det gick skapligt. Måste sy om selarna lite bara!

Lånade några bilder på Daisy från Olinas fotoblogg:


RSS 2.0