Jättepigg!

Fredagen den 21 maj

Ojojoj, vad länge sen jag skrev!
 
Jag har blivit mycket piggare och känner mig hur stark som helst! Det var nära att jag fick mjölkstockning på söndagen då jag skulle på första medeltidsträningen, men febern höll sig strax över 38 och jag fick bara lite ont så jag for ändå. Det var verkligen jätteroligt! I söndags fick jag med mig både Olina och Ellen och de verkade tycka att det var lika roligt. Kul att få göra något som inte kräver så mycket "finlir". Här är det bara att köra i full galopp så gruset sprutar! Sista gången gick det jättebra att fånga ringarna framför allt med svärdet. Måste försöka få till nåt i klädväg också. Hade ju planer på att köpa nåt färdigt, men efter en sammanräkning av veterinärräkningarna kan jag glömma det. Jag har fått Annas pappas westernsadel och jag som alltid varit lite motståndare till dem måste säga att de är kanonbra att rida i vid såna här "övningar". Man sitter ju hur stabilt som helst!

Elsa har tyvärr fått kolik och mår tagvis inte så bra. Dock verkar hon gilla att vara ute på hopptävlingar för alla dagar som vi varit på resande fot har hon mått bra och när vi varit hemma och tagit det lugnt så har hon varit jättegrinig. Astrid har blivit så hästtokig att det snudd på gått överstyr. Hennes favoritleksak är hovkratsen och hon ropar i sömnen att hon ska rida. Nog för att jag är glad att hon gillar hästar, men nu tjatar hon så jag blir smått tokig!

Såväl hästar som åsnor har fått tillgång till till bete och det känns så overkligt att det inte för så länge sen var -30 och masor med snö. Hoppas vi får en skaplig sommar. Jag vill inte ha tokvarmt, nog för att det är skönt att bada och så, men man vill ju kunna göra saker utan att få värmeslag.

Ellen och Olina har varit ute på flera tävlingar den sista tiden och nu går det riktigt bra för dem. Ellen blev fyra i LC i Bräcke och Olina blev nia i LC i Ånge i helgen. Verkligen en uppryckning mot i fjol då vi for ända till Härnösand med Afrodite och de vägrade ut sig på första hindret!

Ånge Ridklubb hade Hästens dag i onsdagskväll och vi for upp en sväng för att kika lite. Det fanns representanter från Umesläp där med nya transporter. Åh, vad fina de var! Tänk att nån gång få äga ett helt nytt släp! Helst vill jag ha ett Umesläp modell B50 där hästarna åker baklänges. Men då blir det till att byta såväl dragbil som körkort!

Vi har lyckats med konststycket att få till en hage som håller Lakrits inne och det är fasen inte lätt gjort. Hoppas att hon inte lär sig att ta sig ut bara! Vill inte gärna att hon ska slakta grannens fina trädgård!

Sjuk igen!

Torsdagen den 6 maj

Sjukdomarna tycks aldrig ta slut!

Inledde veckan med ett migränanfall, som började med att jag fick svårt att läsa tidningen. Jag brukar alltid få synbortfall först innnan huvudvärken sätter in. Nästan precis samtidigt ringde Ulla och ville höra om Astrid ville komma upp och leka med Linnea, så jag skyndade mig att skjutsa henne dit. På vägen tillbaka sprang jag in på Apoteket för att försöka köpa migränmedicin. Förgäves visade det sig, eftersom alla sorter jag kollade gick över i modersmjölken. Typiskt, men jag blev inte särskilt förvånad! Väl hemma kröp jag ner under en filt i soffan för att försöka "sova bort" anfallet, men jag hann bara sluta ögonen så vaknade Elsa och var hungrig. Innan hon var nöjd och hade somnat om hade huvudvärken slagit till ordentligt, men jag lyckades somna en liten stund så det blev inte av värsta slaget, tack och lov, och Astrid kunde vara kvar hos Ulla till kvällen.

Tisdagen hade jag tänkt ägna åt lite ridning, men Elsas mage ville annorlunda och plågade henne lite, så det blev till att vyssja henne tills det släppte. Då var klockan tyvärr så mycket att det var dags att hämta Astrid på dagis. Senare på kvällen då jag dessutom var hemma ensam med barnen, eftersom Robert var på firmafest, fick jag mjölkstockning igen. Jag märkte ju vad som var på väg denna gång och mjölkade ur och duschade varmt (ända till varmvattnet tog slut), men jag blev i alla fall ännu sjukare än förra gången. Mamma var tvungen att komma upp och sitta hos mig till Robert kom hem. Själv låg jag i våldsam feberfrossa på soffan och mådde pyton! Febern steg till 41 och höll sig så halva natten. Kan inte minnas att jag nånsin haft så hög feber. Måtte jag slippa bli så här igen! Jag har liksom aldrig förut tänkt på mjölkstockning och vad sjuk man kan bli av det, eftersom det gick så bra med Astrid. men nu är jag VERKLIGEN medveten om det! Och nu tycker jag att det räcker! Nu är jag jätterädd att få det igen!

Idag var jag i alla fall (mot bättre vetande kanske) ute på en liten ridtur med Stellan. Har fått lite ont i stygnen, men det kan jag leva med. Är nästan helt feberfri i alla fall, hade 38 sist jag kollade. Nu tycker man det är en bagatell. Mamma är rädd att jag ska dö i hjärtmuskelinflammation eller nåt, när jag inte vilar mig, men jag håller på att bli från vettet snart av att bara ligga sjuk och/eller vila mig. På lördag ska jag skjutsa Ellen på tävling till Bräcke och på söndag kväll är det träning inför medeltidsmarknaden och den SKA jag vara med på. Men det lär väl ligga i hög feber och kramper!


Astrids första hopptävling

Söndagen den 2 maj

Fy, vilket blåsväder det har varit idag! Det var ju tävling på Lindberga idag och Astrid gjorde sin debut på Penny, med mig som ledare. Det gick verkligen inte fort, men säkert och de fick sin rosett.Visst var de söta!?

Olina och Ellen var ju också med, men de får själva blogga om det.

Jag hade ju tänkt vara med på träningen i kväll på Hussborg inför medeltidsmarknaden i Kälen, men Robert ska på styrelsemöte med vindkraftföreningen och då blir det såklart jag som får stanna hemma.

Tillbaka i sadeln!

Lördagen den 1maj

JAG HAR RIDIT IDAG! JAG HAR RIDIT IDAG! JAG HAR RIDIT IDAG! JAG HAR RIDIT IDAG!
Halleluja!
Visserligen bara nerifrån ridbanan och upp till stallet, men vilken känsla! Jag skrittade lite först, men sen blev det galopp uppför vägen. OJOJOJ! Underbart! Sitter här och flinar som ett fån för mig själv!

Jag är mycket piggare nu, men jag har varit bedrövligt utmattad efter mjölkstockningen. Har dessutom haft/har bihåls- och ögoninflammation, men det är som ingenting i förhållande. Fan, mina inlägg är mest som nån sjukhusjournal nu för tiden! Men jag hoppas att det blir bättre!

I morgon är det tävling på Lindberga och Astrid ska vara med på Penny i Clearrounden på 30 cm. Det ska böjas i tid det som krokigt ska bli! Fast det blir nog mest skritt. Olina och Ellen hoppade 1.10 på ridbanan häromdagen då jag och Astrid var där med Penny och hon tyckte minsann att hon skulle få hoppa samma hinder!

Har börjat få räkningarna för Madickens och Jacks veterinärvård. Gode gud! 4000 blev min del av klinikkostnaden för Madicken plus att jag måste betala distriktsveterinärens räkning på 2000 innan jag får tillbaka nåt på den. Alltså 6000 har jag pungat ut med nu. Sen kostade Jacks DVs besök i torsdags 3000 kronor eftersom det var på kvällstid. Finemang! DV tog 540 kronor i restidsavgift för att åka från Ljungaverk (1mil!) plus 300 i bilavgift och en basvagift på 240. Jävla ocker! Helt absurt! Ändå känns det bättre att betala Jacks räkningar än Madickens, för han överlevde ju och finns kvar medan hon är borta. Det frisörbesök jag inbillat mig göra denna månad kan jag i alla fall glömma! Tur att jag har en uppsjö av kepsar! Har aldrig kännt så starkt som nu att jag måste sälja bort lite hästgrejor som jag inte använder. Har dessutom hittat en sadel på tradera som jag vill köpa till Astrid:

http://www.tradera.com/ROSA-Komplett-stocksadel-14-X-vid-bom-NYVARA-UTROP-1-KR--auktion_302358_111731824

Ska köpa några triss i morgon! Hoppet är det sista som överger en vet ni ju!

RSS 2.0