Varmt!

Tisdagen den 30 juni

Herregud, vilken värme! Fast som djurägare ska man ju absolut inte klaga.Med en sån här värmebölja kan väl ingen höbonde misslyckas vilket innebär ett bra höår med bra priser! Inget ont som inte har nåt gott med sig! Tyvärr är det ju ingen hit att jobba i storkök, när det är så här varmt. Idag spolade jag huvudet med kallt vatten två gånger för att kunna fortsätta jobba. Trodde nästan jag skulle få värmeslag.

I lördags träffade jag två "åsnetjejer", som är medarrangörer till åsneutställningen på Lindberga. Det var jättekul att prata med någon som förstår mitt åsneintresse och få lite inspiration. Sofia (har ett åsnesto och bor i Sollefteå) red lite på Daisy och Penny och jag blev jätteglad, när hon sa att Dasiy utan problem skulle orka bära mig, när hon vuxit till sig. Stora åsnor växer väldigt långsamt och jag kommer nog inte att kunna rida henne riktigt ordentligt förrän hon blir fem (två år till!). Längtar! Att vänja henne med ryttare är inget problem, men längre turer och tyngre ryttare får vänta. Jag har faktiskt suttit på henne en pytteliten stund! Sofia tyckte att Penny var lagom till henne (Sofia väger ca tio kilo mindre än mig).  Hanna (bor i Ljusdal och har två åsnor) fick en påse med Daisys babyull, som jag sparat. Hon tovar åsnor och skulle prova använda det. Vi åkte till Lindberga och tittade och de blev jättenöjda. De tyckte det var ett otroligt fint ställe.Sen avslutade vi dagen med fika och ett nakendopp nere vid bryggan på Lindberga tillsammans med Maria Jönsson. Tror väl aldrig att jag har sett så många båtar i Viskan som just då! Typiskt!

Igår och idag har jag tränat Daisy på ridbanan inför utställningen. Hon hoppar jättebra och har inget emot att trava heller, som mina andra sömngångare. Ska väl åka ner och träna lite på ridbanan på Lindberga nån dag.

I morgon är det dags för ett tandläkarbesök (IGEN!). Hoppas det blir billigt!

Filmer som rekommenderas del 2

Ok, här kommer några fler sevärda filmer:

Arlington Road (Tim Robbins, Jeff Bridges,oväntad slut), Thelma och Louise ( Geena Davies, Susan Sarandon och en ung Brad Pitt, dock trist slut), Bull Durham (Kevin Kostner, Tim Robbins, Susan Sarandon, de sist nämnda är gifta i verkligheten, baseballfilm), De dimhöljda bergens gorillor (Sigourney Weaver som beskyddare av gorillor i verklighetsbaserad film), Cliffhanger (Sylvester Stallone, Michael Rooker, John Lithgow, actionfylld bergsklättrarfilm, är kluven till den dramatiska scenen i början på filmen), Spanarna (Rickard Dreyfuss, Emilio Estevez, Madeleine Stowe, komedi), Revenge (Kevin Costner, Anthony Quinn, Madeleine Stowe, olyckligt slut), Ingen utväg (Kevin Costner, Sean Young, Gene Hackman, riktigt bra film om intriger och kärleksaffärer inom Pentagon, sett många gånger), Dragonfly (Kevin Costners döda fru kontaktar honom genom en patient som haft en nära döden upplevelse, slutar som filmer ska göra dvs lyckligt), The missing ( Cate Blanchett, Tommy Lee Jones i westernrulle om bortrövad flicka, minnesvärd tortyrscen i början), Open Range (Kevin Kostner, Robert Duvall, Anette Benning i en av de allra bästa westernfilmerna som gjorts), Upside of anger (Kevin Costner åter igen,han har ju gjort så många bra filmer! Joan Allen är frun som tror hennes man stuckit med sin sekreterare),The Gift (Cate Blanchett, Keanu Reeves,om synsk kvinna), Simon Birch (Oliver Platt, Ashley Judd, otroligt bra om en missbildad pojke och hans kompis, måste ses!!!), Girls just want to have fun (ung Helen Hunt och ung Sarah Jessica Parker, mysig historia om tjej och kille och danstävling, tyckte jag jättemycket om när jag var liten),Djävulens advokat (Keanu Reeves, Charlize Theron, Al Pacino, thriller om ung advokat), Pretty Woman (Julia Roberts, Richard Gere,har man inte sett denna så är det verkligen dags, kärlek och lyckligt slut), The Shining (Jack Nicholson, skräckklassiker, "Here's Johnny!"), Highlander (Christopher Lambert, Sean Connery, äventyr om skotsk man som visar sig vara nästintill odödlig), På smällen (Katherine Heigl, inte bara vi som varit gravida uppskattar samlagsscenerna! Mycket roligt!), Rätta virket (Ed Harris,Dennis Quaid. Roberts och min gemensamma favoritfilm om de första amerikanska astronauterna, lång men jättebra, massor av unga kändisar), Gladiator (Joaquin Phenix, Russell Crowe, enda filmen som Crowe är riktigt snygg i ,fan vet vad han gjort av alla snygga muskler! mycket action och våldsamma slagsmålsscener).

Fortsättning följer.

Galna hundar och vägrande hästar

Torsdagen den 25 juni

Igår var det kvällshoppning i Matfors för häst och vi var ju ner med Stellan och Bestmaggan. Dessvärre gick det inte lika som på träningen i söndags. Ellen och BM vägrade ut sig på det tredje hindret och Olina och Stellan vägrade ut sig på det andra hindret. För den som vill avnjuta eländet finns video att beskåda på Matfors Ryttarförenings hemsida. Olina och Ellen startade som fyra resp femma i första klassen.
Vi var ju även ner i förrgår och tyvärr så gick det inte bättre då. Afrodite vägrade ut sig på första hindret i LD och tog sig en aning längre i LC. Även detta går att se på samma hemsida. Dessutom var det ju så fruktansvärt varmt båda dagarna, så ridskjortorna gick att vrida ur på samtliga ekipage. Afrodite har i alla fall blivit bättre både på att åka och kliva på transporten. Fast jag skulle gärna se att hon var svårlastad och hoppade en hel bana i stället!

I måndags natt var Stellmagg och Eira på rymmen och skrämde slag på mina stackars föräldrar. Någon av dem hade rivit med sig vajern från aggregatet, som sitter fäst i husväggen vid mamma och pappas källardörr.Med vajen följde aggregatet och en hel bräda från väggen. Sune ylade som en prärievarg och mamma var övertygad om att det var en jordbävning eller nåt terroristattentat och de tordes knappt gå ut och se efter. Samma natt var Hubbe (ovanligt!), Daisy och Madicken på rymmen och stod vid grinden vid vägen och väntade på mig, när jag kom på morgonen. Då var kilopriset lågt på häst och åsnekött i Tirsta!  Vi har tillbringat åtskilliga timmar med diverse stängsellagning denna veckan! Återstår att se om vi har löst problemet!

Senare på kvällen, när jag lagt Astrid och tog en tupplur, eftersom jag hade lite huvudvärk (av all stolpslagning!), smet Elsa och Sune ur hundgården, när pappa skulle försöka få på dem koppel. I samma ögonblick kom vår grannes dotter med sin jämthund på vägen och de två plus Mimmi kastade sig över den stackarn. Som om inte det var nog lyckades pappa, som i ren förtvivlan och säkert med en stor dos desperation rusade efter, tappa glasögonen och trampa sönder dem. Tack och lov blev hunden inte biten (och pappas glasögon gick att laga!), men jag blir så förbannad, när mina hundar beter på det här sättet. Går jag med dem i Fränsta eller på hundkurs törs de inte titta åt en annan hund, men alla som kommer på byvägen vid våra hus tycks vara lovligt byte och särskilt den här jämthunden avskyr de. Jag har inte haft Elsa lös på jättelänge, eftersom jag vet hur knäpp hon kan bli. Är de dessutom lös flera stycken, så blir ju till och med Mimmi som förbytt och tuffar till sig. Nästa hund ska bli en Chihuahua! Den ska väl inte kunna göra så stor skada!

Sista semesterdagen

Söndagen den 21 juni

I förmiddags var åkte jag ner till Lindberga med Bestmaggan och Stellmagg och Olina och Ellen för lite träning inför Matforstävlingen på onsdag kväll. Jag byggde bana åt dem på LD höjd och jag är jättenöjd med både ryttare och hästar. Går det lika bra på tävlingen så ska jag bli ännu mer nöjd. Redan på tisdagkväll är det tävling i Matfors. Då är det Afrodite, som ska visa framhovarna. Henne har vi inte tränat på annat vis än genom att rida ut. Höjden är absolut inget problem, vi måste bara få henne att tända till lite mer.

På midsommaraftonen var Elin och jag till medeltidsmarknaden i Kälen med Stellmagg och Afrodite och var med på hästparaden och förbröllopet som hölls där. Jag satt på torsdagskvällen och sydde mig en jättevid kjol av ett lakan. Det går åt väldigt många meter för att kjolen inte ska åka upp på låret då man sitter till häst! Det var många fina ekipage med och några hade verkligen lagt ner tid på att göra fina kläder/utrustning. Nästa år ska Elin och jag börja lite tidigare, så vi också blir lika tjusiga. Vi hade i alla fall roligt och våra hästar skötte sig exemplarisk, t.o.m bättre än en del ekipage som varit med och övat (vilket vi förstås missade!). Vilka duktiga hästar vi har! Tyvärr tog vi inga bilder på varandra, men förhoppningsvis kan jag få några bilder av någon. Det var ju en fd jobbarkompis till mig vars dotter gifte sig och de både knäppte kort och filmade, så kanske vi finns med på nåt hörn.

I torsdags fick tjejerna slita hårt (Emma Hafstad var jättesnäll och hjälpte till). Vi kapade upp bak och framväggen till svalen och rev ut hela golvet. Sen grävde vi ut gammalt hö och boss och bände upp några gigantiska stenar. Min bedrövliga fotled sa ifrån på skarpen, så jag fick halta runt med bandage dagen efter.Nu ska det "bara" gjutas ett betonggolv så har vi en kanonfin stallgång med bra plats att hålla på med djuren. Jag fyller ju år på tisdag och har önskat mig allt från virke till murbruk och skruv. Idag fick jag ett presentkort på Byggmax av Roberts bror och hans familj. Räcker till en hel del cementsäckar! Drömmer ju om att göra en spolbrunn med avlopp, så vi kan duscha hästarna därinne. Får väl se hur långt pengarna räcker. Har faktiskt kollat upp en massa jättesmidiga små varmvattenberedare på nätet. Drömma måste man ju få göra!

IP.81.226.26.49

Onsdagen den 17 juni

Det är ju lätt att tro att man är helt anonym när man är ute på diverse sidor och tex kommenterar bloggar utan att skriva namn. Dock lämnar man ju alltid ett IP nummer efter sig och det är faktiskt så enkelt att man kan googla på det numret. Vips så kan man enkelt se vad personen varit inne på för sidor och genast är man inte så anonym. Jag vill i alla fall härmed undanbe mig vidare "anonyma" kommentarer som jag tycker besudlar min blogg. Hädanefter kommer jag helt enkelt att radera sådana. Om ni inte gillar att läsa min blogg, så är det ju enkelt att låta bli. Tack på förhand!

Idag har jag tagit det ganska lugnt, eftersom jag åkte på feber i går kväll och varit lite matt. Till frissan har jag i alla fall varit (jättelänge sen sist!) och slingat mig. Skönt att bli lite sommarblond.

På kvällssidan började jag röja ut i svalen mellan logen och stallet. Där är det tänkt att det ska bli en stor stallgång med gott om plats att pyssla med hästar/åsnor. Ska fortsätta med det i morgon.

Snickarjobb

Måndagen den 15 juni

Ojojojojoj, vad jag har hunnit med mycket idag! Inledde dygnet med att vara uppe halva natten med Astrid, som vaknade (innan jag hunnit lägga mig) strax före elva och höll i gång till halv fyra. Vid tretiden satt vi i soffan och åt rostad macka och yoghurt och jag var grinfärdig av trötthet innan hon till slut ville gå och lägga sig.  Naturligtvis sov vi alldeles för länge och vaknade kvart i nio. Jag flög ur sängen, väckte Astrid och vi sprang ner till stallet och gav Isa och Hubbe lite morgonhö. Isa var allt annat än glad över min flera timmar för sena ankomst och kastade sig bokstavligen över höet.

Olina och Ellen kom vid tiotiden (Elin lite senare) och vi tog med Astrid ut och körde igång med att göra om boxväggen (som jag nämnde igår). Trots en del felmätningar blev vi klar ganska snabbt och det blev riktigt bra. Nu har vi en box med lite mer än D-ponnymått och en med C-ponnymått istället för en storhästbox och en shettisbox. Det är mycket bättre tycker jag. Dessutom är ju mina största hästar ganska små.

Medan Astrid sov lunch började jag med den nya boxdörren och den blev också riktigt bra. Dock lackade jag ur på tjejerna, när ingen av dem ville ställa upp och hjälpa Astrid och Linnea att rida på Hubbe, så jag gjorde det själv medan de stod och glodde på varandra inne i stallet i väntan på att jag skulle komma tillbaka. Då tappade jag lusten att ha dem i närheten och bad dem sticka ut och rida i stället. Efteråt for jag till Fränsta och köpte nya fina hakgångjärn till boxdörren.

Efter en snabb middag storstädade jag hela stallet och fyllde på med nytt spån. Sen gick jag hem och lade Astrid (Robert skulle förstås på nåt jäkla möte) och med den nya babyvakten i fickan gick jag tillbaka ner till stallet. Vi har köpt en ny JÄTTEBRA babyvakt som har en räckvidd på 2 km och jag är ångerfull att vi inte kommit på detta tidigare. Nu kan jag tom rida på ridbanan och ha koll på henne med mottagaren. Har lite svårt att lita helt på den, så jag springer hem flera gånger ändå om jag är i stallet länge, men det är så mycket bättre än förut.
Hubbe och Isa fick komma in och få kvällshö och sen jag gett åsnorna och Afrodite ett höfång, så storstädade jag skogsstallet i deras hage och fyllde på nytt spån. Jag gjorde en tur hem till vår soptunna med en massa skräp från stallet och passade på att kolla så att Astrid verkligen sov. Sen lastade jag alla bommar, som jag haft liggande uppe vid stallet i flera veckor, på en skottkärra. Eftersom jag inte ville gå två gånger, så blev det ett gigantiskt lass med nio bommar och två hinderstöd. Mina armar är en decimeter längre nu!

Sen kände jag att jag verkligen inte orkade så mycket mer, så jag tog hundarna på en promenad ner till Ljungan och sen gick jag hem. Nu sitter jag här och är smått euforisk av allt  jag åstadkommit idag! Jag förstår faktiskt de som blir beroende av att tex jogga. Det är så härligt att få arbeta riktigt hårt med kroppen en hel dag. Känns jätteskönt att sträcka ut sig i soffan på kvällen. Inte känner man sig lika syndig, när man proppar i sig chips och godis heller! Det enda negativa är väl att jag känner av mina gamla krämpor så mycket. Det värker framför allt i fotleden, men även i min trasiga lårmuskel och det senaste armbrottet. Sen har jag fortfarande ont i foten där Hubbe trampade mig, men det är en bagatell i förhållande till den bultande värken i fotleden.

Inte faan var det nåt Supernatural på TV i går! Det var ju tydligen säsongsavslutning förra helgen. Elände, bedrövelse och förtvivlan! Undrar just hur jäkla länge man ska vara tvungen att vänta till nästa säsong?! Nej, nu får jag ta mig i kragen och beställa hem den nyaste DVD boxen i stället och avnjuta gamla avsnitt.

Isas bantning och snickarplaner

Söndagen den 14 juni

Oj, vad lång tid som gått sedan jag skrev sist! Tycker ju själv att det är så tråkigt med såna som är dåliga på att uppdatera sina bloggar och sen gör jag likandant själv.

Isa återhämtade sig jättefort och går nu ute dagtid med åsnorna, Afrodite och Hubbe. Jag har köpt en betesreducerare som är allt annat än populär, men något måste jag ju göra. Hon äter hö inne på kvällen/natten och får en portion inne på morgonen, sen går hon ute med betesreduceraren på dagarna. Det var inte roligt att ta på den första gången! Hon blev helt förtvivlad och rusade runt och sparkade bakut, när hon insåg att hon inte kunde äta nästan nåt. Jag har faktiskt klippt upp hålet i botten på "munkorgen"eftersom jag ansåg det vara alldeles för litet., men det är nog inte mycket hon kan peta i sig. Man känner sig jättehemsk, men det är ju inte bättre att hon blir sjuk igen. Överväger att skaffa en till Hubbe. Det fanns flera olika modeller på King´s i Sundsvall.

Nu har jag semester en vecka, eller i alla fall ledigt från jobbet. ;)! I morgon ska jag flytta väggen mellan två boxar i övre stallet. så att jag får två halvstora boxar i stället för en liten och en stor. Då kan alla hästar stå i dem oavsett storlek om det behövs. Dessutom ska det snickras en ny dörr till en av dess boxar. Sen ska jag om jag hinner börja med skjutporten till logen. Idag fick jag en massa pannplåtar av min snälla faster, så nu har jag gott och väl till det snedtak som ska byggas vid nedre stallet innan vintern. Det borde räcka till utbyggnaden, som jag vill göra av ligghallen i övre hagen också. Jösses, vad mycket som ska göras! Det är så roligt, när man är färdig.

Mycket tid har tillbringats  med pensel i hand, eftersom vi har hur mycket panel som helst till huset som ska målas. Jag längtar SÅ till vi blir klara med allt på huset. Som det känns nu är vi nog pensionärer innan dess!

Söndag betyder ju Supernatural! Veckans höjdpunkt utan konkurrens! Missa inte!

http://www.youtube.com/watch?v=pmmsr7PAhWU

Tillökning bland marsvinen

Måndagen den 8 juni

Som rubriken antyder har mina 6 marsvin blivit 9. Jag skulle ju flytta isär Smulan och Donke något dygn direkt efter nedkomst, eftersom honorna blir brunstiga redan efter några timmar. Idag efter jobbet lade jag in lite nytt hö och rättade till deras kartonghus, som stod på trekvart. Då fick jag syn på tre små knyten som låg ihopkurade inne i huset och så mycket kunde jag avgöra att de var INTE födda idag. De var redan torra och pigga och minst ett dygn gamla vilket betyder att honan och hanen redan parat sig. Inte riktigt som jag hade planerat detta! Igår kväll tittade jag till dem som hastigast och gav dem lite färskt gräs och då var de nog redan födda. Inte fasen tänkte jag på att Smulan såg smalare ut och inte tittade jag efter några ungar heller. Dessutom blir det knappt något blod eller liknande vid en marsvinsförlossning, så tittar man inte noga i buren så märks inte nåt sånt heller. Nåja, de verkar vara pigga alla tre, men det har jag ju sagt förut. Vi får väl se de närmaste dagarna.

Igår red jag Bestmaggan på ridbanan och jag var riktigt förtvivlad först. Hon är inte så mjuk och fin som min gamle trotjänare Stellmagg, men efter en stund lossnade det och på slutet kändes det faktiskt jättebra. Så pass bra att jag red henne ett pass idag också och idag mjuknade hon mycket snabbare. Hon är också mycket lättare att sitta ner på än Stellmagg, så det är lite enklare att koncentrera sig på att arbeta med henne och slippa kämpa med sitsen, som jag gör med honom. Riktigt trevlig häst att rida egentligen, bara man är beredd när man ska sadla, så man inte blir huggen i armen eller nåt liknande! Red Stellmagg  ikväll och han är ju som vanligt underbar! Hur ska jag någonsin hitta en lika perfekt häst som honom igen? Hoppas jag får ha honom frisk i många år till!

Isa är fortfarande pigg, men jag gav det sista av medicinen idag, så nu får vi väl se hur hon är i morgon kväll. Hubbe har stått inne med henne en hel del, eftersom han är helt förryckt just nu vad gäller att krypa mellan trådarna. Jäkla häst!

                          

                           Isa har paltkoma!

Nu har jag och Robert varit duktiga och varit på kvällspromenader med Mimmi, Elsa och Sune fyra dar i rad. Inte illa! Jag har dessutom haft med en tennisboll, som Sune fått apportera. Vanligtvis blir det några korta vändor efter byvägen bara, men nu har vi i alla fall gått ner till Ljungan och om man räknar det som Sune springer efter bollen fram och tillbaka, så blir det en bit.

Inställd Nordvikresa

Fredagen den 5 juni

Åh, vad jag är besviken! Hästlastbilen jag skulle låna till Nordvik är trasig än och jag har ju ett vinterdäck på både bilen och transporten efter punkteringar. Dessutom har jag inga fler reservdäck överhuvudtaget till transporten och jag åker inte så långt utan. Jag hade ju till och med köpt en ny släpvagn denna veckan tillsammans med Robert och Lasse, som jag får plats med vagnen på och som är laglig att köra efter hästlastbilen. Jag hade så sett fram emot att få köra dresssyrprogrammet och få en bedömning. Tränade ju på det i Skule! Jag tror jag får en infarkt av besvikelse!

Har varit på promenad tilsammans med Robert och Astrid med mina hundar och Sune. Jag kastade stenar ut på lägdan som Sune jagade tills tungan hängde långt ur halsen. Elsa och Mimmi skulle aldrig få för sig att jaga bollar och liknande, medan Sune är som en missbrukare vad gäller sånt. Han får aldrig nog. Måste börja skärpa mig och ta ut honom på fler långpromenader. Han blev ju så rund efter kastreringen och blir ju knappast bättre av för lite motion. Karina, var är du?! Kom och hjälp mig rasta hundarna!! Det är ju roligare om man är fler.Stackars Isa har fått ett fång anfall igen! Hon är skaplig idag, men det kan ju vara Metacamen som lindrar. AnnaPanna ska börja med betesreducerare på en av sin hästar och jag ska också införskaffa en sådan till henne. Vet inte hur jag annars ska kunna ha henne ute i hage igen. Tydligen är ju den varianten som Globus säljer bäst och Kings i Sundsvall är ju återförsäljare till dem, så jag ska kolla där.

Nu ska jag tröstäta chips i kväll (igen!) och se en ny film med Kim Basinger, som jag sett reklam för och som verkar bra. Ha en bra inledning på helgen!
                                                                                 

Stellan är pigg!

Tisdagen den 2 juni

Idag har jag varit hemma med Astrid igen, eftersom hon är förkyld och har hosta. Jag är inte direkt pigg jag heller, men är feberfri.

Vid femtiden idag fick jag sticka i väg i faslig fart med transporten ner till Rombäck och hämta upp Elin och Olina. Flickorna hade ridit ut på Stellan och Afrodite ner till Klöstre och Stellan hade stuckit på hemvägen och vägrat stanna, så Elin fann för gott att hoppa av. När vi hade lastat Afrodite, som INTE ville åka transport och var allt annat än medgörlig, och kom hem, så fann vi att pappa och Robert tagit hand om Stellan som helt sonika sprungit hela vägen hem. Skulle kunna tänka mig att han var jättepigg, eftersom han bara varit ut en gång sen vi var i Skule. Jag lät ju honom vila i flera dagar efter incidenten i lastbilen. Nu fick han ju sig en riktig genomkörare! I alla fall så var både flickorna och hästarna oskadda.Skönt!

Svenska åsneföreningen kommer att hålla sin årliga utställning på Lindberga gård den 25-26 juli i år, efter förslag från mig. Har länge velat att utställningen skulle anordnas i Norrland så att jag skulle ha råd/möjlighet att åka och nu blir det äntligen av. Ni kommer väl och tittar? Det blir förhoppningsvis åsnor från hela Sverige. Ska passa på att titta ut en trevlig åsnehingst inför eventuella betäckningar i framtiden. :)

Marsvinet Smulan, Donkes sambo, är dräktig och kan inte ha alltför långt kvar nu. Hoppas att det går bra med hennes ungar! Har ju haft en del otur hittills med marsvinsbebisarna. Fick ju dessutom ohyra på en del, som var allt annat än billigt att behandla. Tack och lov så bestod behandlingen av ett par droppar i nacken. Jätteenkelt!

Månaderna går med en rasande fart. Snart vänder det och blir mörkare igen. Man hinner väl knappt ut i bärskogen förrän det är dags att julpynta!


Afrodites tävling och bortslarvad plånbok

Måndagen den 1 juni

Jag och Elin följde ju Olina till Härnösand i lördags på en lokal hopptävling. Hubbe fick följa med som sällskap till Afrodite, eftersom jag vet om att hon inte gillar att åka transport. Tyvärr så var hon sjöblöt av svett när vi kom fram och var så orkeslös att hon t o m snubblade på framridningen. Jag tyckte att hon stod ganska still i transporten, men hon hade nog stressat upp sig rejält och värmen gjorde väl sitt till. Resultatet blev att hon vägrade ut sig i LD och vi strök oss i LC. Vi tyckte att det var synd att prova pressa henne och ge henne en riktigt dålig upplevelse, så vi lastade och for hem istället. Väl hemma var hon skummig av svett, stackarn, så tjejerna tvättade av och pysslade om henne ordentligt. Nästa tävling blir i Sundsvall och därefter i Matfors, så vi håller tummarna att det går bättre där i och med att det blir kortare sträcka att åka. Själv var jag så fruktansvärt trött på vägen hem efter nattens Hudikresa att jag tyckte det var riktigt obehagligt. Det var väl inte direkt så att jag var rädd att somna vid ratten, men jag kände mig alldeles "grötig" i skallen. När vi väl kom hem, så gick jag direkt och kastade mig i säng och sov i två timmar. Astrid var hos Lena, så jag kunde ju sova helt ostört. På kvällen ville Robert hyra film och ni kan säkert föreställa er hur det gick. Jag och hundarna snarkade i soffan, medan Robert tittade på den nya Wallanderfilmen.

På fredagen efter jobbet var jag och Astrid ner till Sundsvall en snabbis för att köpa gungställning och sandlåda. Tyvärr så lyckades jag lägga ifrån mig plånboken, när vi satt på fönsterbänkarna inne på Birsta City och tog en snabbfika. Naturligtvis var det ju någon som norpade den, men till min enorma glädje blev jag uppringd på min mobil alldeles innan jag skulle till att åka hem. Det var en kvinna vars tonårsdotter hittat plånboken och tagit med den hem. Pappan i familjen var så snäll att han åkte från Alnö för att överlämna den till mig. Jag var så överlycklig att jag gav honom 400 att ge till flickan som tack. Bara att göra ett nytt körkort kostar ju en hel del. Tyvärr så var plånboken rensad på pengar (hade drygt 400 i kontanter), men jag fick ju i alla fall tillbaka den. Nu är jag dessvärre utan VISA kort, eftersom jag ringde och spärrade det bara ca tio minuter innan kvinnan ringde. Förhoppningsvis har jag det nya inom ett par dagar.

Idag köpte jag en halvstor pool av en arbetskompis, som det är tänkt att Astrid och jag ska plaska i under varma dagar. Synd att jag inte hade köpt den innan helgen! Det hade varit underbart att svalka ner sig lite igår! Jag monterade Astrids gungställning i går eftermiddag och jag trodde jag skulle få solsting innan jag var klar. Såna där vansinningt varma dagar vill jag bara ha när höet är slaget och ligger för torkning!

Till helgen blir det till att sitta bakom ratten igen. Då ska jag till Nordvik med Hubbe och Stellan och köra precision och dressyr. Har inte riktigt bestämt om jag ska starta båda hästarna i både klasserna, eftersom Hubbe inte har så väldigt bra kondis. Blir det tokvarmt, så ska han absolut bara gå en gång. Vi får väl se.

RSS 2.0