Klavikelfraktur, flyttad friggebod och lilla Alice

Fredagen den 28 februari
 
Förra måndagen lekte Elsa tillsammans med sin lillkusin Hanna hemma hos mormor och det slutade med ett fall från soffan och ett brutet nyckelben. Det var ingen av oss som anade att hon gjort sig så pass illa, eftersom hon inte sa så mycket och vi hade henne till och med på dagis dagen efter. Men på när jag nattade henne på tisdagen var hon ledsen och sa att hon hade svårt att sova på den armen. Då började jag misstänka nyckelbensfraktur, eftersom jag brutit höger nyckelben tre gånger och vet hur det känns. Så det blev sjukhusbesök och röntgen, som visade på en fin fraktur långt fram mot halsen. Första veckan gick det ganska bra och hon var relativt opåverkad, men på lördagen var vi på Hannas treårskalas och då föll Elsa av sin stol och slog i bordet. Förmodligen bröt hon upp frakturen för hon skrek nåt vansinnigt, grät hjärtskärande och blev alldeles blöt av svett. Efter det så är det en stor knöl på nyckelbenet (förut kände man bara en mycket liten förhöjning). Fyra nätter stod hon på knä och sov med pannan på kudden. Vi har varit på fler läkarbesök efteråt, men de gör tydligen inget även om hon fått en "fulare" fraktur. Nu mår hon mycket bättre i alla fall, men jag är osäker på när jag törs låta henne vara på dagis igen. 
 
Idag kom äntligen min friggebod flyttad upp till gården! Som jag har längtat! Det ska bli så roligt att göra den i ordning och få in alla mina hemmagjorda alster. Nu får vi bara hoppas att någon gillar mina prylar! Sen ska den ju inredas så det går att övernatta i den också. Jag hittade ju ett sånt häftigt sängskåp på Fyndlagret, som ska stå där inne.
 
Förra veckan flyttade det hit en liten åsna vid namn Alice. Hon hade mist sin lilla minishettiskompis, som dött hastigt under natten. Hon var otröstlig och skriade förtvivlat, så ägarinnan letade efter ett nytt hem till henne och efter att ha blivit tipsad om mig av en hästtjej i på Alnö, skänkte de henne hit. De kom hit samma kväll och det fungerar väldigt bra med de andra åsnorna och ponnierna. 

Träningsfreak

Torsdagen den 13 februari
 
Jaha, så har det gått en hel månad sen jag var in här senast! Men före det var jag ju riktigt duktig tycker jag. Alla hjärtans dag i morgon, men vi har väl aldrig just firat den. Robert och jag har ju vår dag den 1 februari och nu har vi påbörjat vårt 25:e år tillsammans. Kan ni tänka er! Man ska inte börja räkna på sånt där för man känner sig så jäkla gammal!
 
Jag har tränat en del den sista tiden framör allt har jag sprungit mycket på löpbandet och det har lett till att jag äter som en häst, eller rent av två. Magen är som ett bottenlöst hål! Mina arbetskamrater blir nog snart äcklad av mina matportioner! Jag har fått tips om att det kan bero på att jag äter för lite proteiner, eftersom jag äter minimalt med kött. Jag klämmer ju i mig en ansenlig mängd kokta ägg varje dag, men det räcker kanske inte. Ska försöka äta lite tonfisk också kanske det funkar bättre.
 
Jag har laddat äggkläckningsmaskinen! Först stoppade jag i kalkonägg, eftersom de ska ligga en vecka längre än hönsägg. I tisdags stoppade jag i en salig blandning av hönsägg, så nu hoppas jag på många fina kycklingar.
 
I söndags for vi iväg på en liten tripp till Åre och Holiday Club tillsammans med min syster Ulla och hennes familj. Deras minsting fick magsjuka två dagar innan vi skulle åka , men tack och lov hann hon repa sig till söndagen! Och vi andra har klarat oss bra frånsett Ulla som var lite klen på söndagmorgon. Vi har förstås badat jättemycket, men även spelat lite bowling och slappat lite på hotellrummet. 
 
På kaninfronten har min Vita Lanthane fått arbeta en hel del! Tre honor är parade hittills och förhoppningsvis så blir några honor till brunstiga snart. Hoppas mycket på den Vita Lanthonan, som skötte sin sista kull jättebra och nu blir det ju en renrasig kull. Det blir fulltecknat i kalendern framöver med kaninungar och kycklingar!
 
Jobbhelg på Spångbro väntar härnäst, fredag, lördag och söndag. På måndag är ungarna och jag lediga och ska ta sovmorgon i alla fall! Fast Astrid är nästan besviken, när hon inte får fara på fritids, efterson hon trivs så väldigt bra.
 
 
 
 
 

RSS 2.0