Jättesjuk!

Lördagen den 14 april

Jag är fortfarande sjuk och igår bestämde jag mig för att åka in till Vårdcentralen. Väl där visade det sig att jag var sjukare än jag trodde. Läkaren ville lägga in mig på sjukhus eftersom jag tydligen har lunginflammation och kraftig bihålsinflammation i kombination med långvarig feber (11 dagar). Bihålsinflammation som inte ger med sig kan tydligen gå in i huvudet och ge hjärnhinneinflammation. Men naturligtvis satte jag mig emot det och sa att det behövs inte. Så det blev antibiotika och ordination på vila i stället. Redan i kön på Apoteket ångrade jag mig! Det skulle fasen varit skönt att få ligga på sjukhus och vila upp sig! Jag har fortfarande feber och en riktigt eländig hosta, så hittills har antibiotikan inte gett effekt i alla fall. Men jag hoppas verkligen det lättar snart! Som det är nu orkar jag nästan inte göra nånting!
I stallet har jag varit minimalt och tack och lov att stalltjejerna har påsklov och kunnat hjälpa mig mycket. Jag hade ju planerat att göra en massa i och kring stallet nu när det torkat upp och tjejerna hade påsklov, men det blev inte ett endaste dugg! 

Avmaskning

Torsdagen den 5 april

Idag har vi haft avmaskning på hästar och åsnor. Odlingen har visat på förekomst av stora blodmasken också, så det kan ju vara en anledning till Stellans problem att hålla vikten. Till veckan ska vi ner och titta på hans och Morks tänder också. Så då är det väl fasen om han inte ska bli fet och fin!

Jag har köpt ett lastnät till släpvagn på K-Rauta som jag har knutit in höbalen i den övre hagen i och hittills har det fungerat bra. Maskstorleken är ungefär 4x4 och det ska ju vara perfekt sägs det. Allt eftersom bunten krymper kan man dra åt lastnätet.

Kalle såg bra ut i sitt ben idag, så det var nog nåt tillfälligt tack och lov.

Hade hoppas på att jag skulle ha hunnit ut och provat min nya sadel, men jag och barnen har varit febersjuka och rejält hostiga om vartannat. Jag får det nog riktigt kämpigt att ta mig igenom arbetsdagen i morgon, men med tanke på vilka pengar man förlorar på att sjukskriva sig på ett 10,5 timmars arbetspass på en långfredag, så har jag inget val. Sen är jag ledig till på tisdag, så jag får väl vila i helgen.

Glad Påsk!

Bock i bagaget

Måndagen den 2 april

Var i väg på en liten roadtrip till Ljusdal i går och skjutsade Lusse tillbaka till sin förra ägare. Han har ju varit lite stökig här och Hanna har skaffat får, så nu har han sällskap där nere. Jag har desstutom funderat lite på att skaffa en killing till sommaren och nu blir det ju lite enklare.
Sen mötte Anna från Bollnäs upp inne i Ljusdal, så jag kunde köpa hennes sadel. Det är en bomlös sadel av märket Torsion med jättebra grepp i sitsen. Blir kanon nu när långturerna ska dra i gång!
På vägen ner stannade vi och tankade i Östavall och när jag satte mig i bilen igen lurade Ellen mig och ropade " Det är Siv!", varpå jag vinkade glatt till bilen som körde upp bredvid. Det var ett äldre par som såg mycket chockade ut! De funderade nog var det var för typer som körde runt med en stor bock i bagaget och som verkade känna dem.

Kalle är rejält halt på ett framben, så han får vila resten av veckan, så får vi hoppas att det inte är nåt allvarligt.

Robert är en vecka i Norge på havsfiske, så jag och barnen har huset för oss själva till på söndag. Lite klurigt att göra kvällsfodringen, men idag skulle Ellen och Olina fixa det.

Har fått min bärbara dator fixad av snälla Hans Holm så nu kan jag sitta och mysa med barnen i soffan och blogga lite samtidigt. Jättebra!


RSS 2.0