Trådtjack

 
Jag har legat minst sagt lågt med mitt lufarslöjdande men nu har det lossnat lite! Fick massor av inspiration, när jag fyndade några fina glaskupor på Erikshjälpen i Sundsvall. Mitt första alster blev en ljuslykta som ska hängas på väggen. Sedan har jag gjort en matchande så nu är det ett par.
 
Blev hyfsad om jag får säga det själv. :) Har gjort flera krokar/hängare som ser lika ut fast utan kupan. De blev nästan ännu finare! Köpte på mig massor av elefantråd på Panduro, så nu jäklar ska här skapas fina ting!
 
Vi håller på för fullt just nu med att göra om selkammaren till fikarum och friggeboden, som tidigare varit fikarum, ska bli en övernattningsstuga där jag även ska visa upp/sälja mina sjöjdgrejor. Har massor av idéer som jag hoppas kunna förverkliga så det blir en fin stuga!

Soliga dagar!

Söndagen den 26 maj
 
Vilket fantastiskt väder! Nästan så det blir för mycket sol och värme när man ska vara ute och greja! Men man ska väl inte klaga. Vi hade minizoo och ponnyridning på Ica igår och alla djuren skötte sig som vanligt jättebra. Jag brände mig i den starka solen så jag har kliat mig nåt alldeles vansinnigt hela natten. 
 
Dover flyttade upp till Ånge igår och ska vara sällskap åt en shettishingst. Vi har ju haft lite oroligt i flocken sen han kom och det är ju jätteviktigt att mina hästar är lugna om jag ska ha verksamhet med många människor som ska hantera dem och gå in i hagarna. Sedan är ju Dover inte så förtjust i att vara på ridbana och även om mina hästar inte är så mycket där så måste de fungera de gånger de gör det. Dover får det nog bra där i en liten flock.
 
Idag ska hästarna få komma ut på bete på allvar. De har redan få gå lite på en bit riktig gammal åker för att vänja in sig lite. Jag blir så glad för Stellans skull framför allt eftersom han mår så bra av att äta gräs och har mycket lättare att hålla hullet då.

Killingarna

Torsdagen den 23 maj
 
Jag har ju helt glömt bort att visa upp de nya killingarna här! Stina och Marie fick ju varsin liten tjej. Greta och Unni heter de och som de getter de är far de fram hela dagarna som studsbollar.
 
Astrid och Greta
 
 
Stellan och jag har verkligen legat lågt i vinter vad gäller träning, men några gånger har vi varit till ridhuset på Ringtjärn. Min snälla fina Stellan är en på miljonen!

Living life in the fast lane!

Söndagen den 19 maj
 
Nu har jag slagit nytt personrekord i långt mellan inläggen! Inte ett enda i april! Men det är då inte för att jag inte haft nåt att skriva om, snarare tvärtom, men hur ska jag hinna med att skriva om allt?? Dagarna snurrar på i en galen fart och jag kämpar hårt för att hinna med!
 
Elsa har fyllt 3 år och i vanlig ordning blev det ett rejält firande med ballonger, fiskdamm, glass, presenter och massa annat. Hon hade valt ut kort som hon ville ha som tårtbilder och det blev förstås två bilder på henne och Penny. Sen var vi så förvirrade att vi satte 4 ljus på tårtan i stället för 3! Vi köpte en massa virke och byggde på barnens lektorn, så nu är det två ihopbyggda torn. Det var en uppskattad present, som har använts mycket. Elsa har verkligen blivit en stor tjej med MYCKET egen vilja och humör. 
 
Samma helg som Elsa fyllde år blev Daisy dålig och fick problem att äta. Hon tog mat i munnen och tuggade, men verkade inte kunna svälja. Distriktsveterinären gav henne dropp och på måndag morgon åkte vi till kliniken i Bergsåker. Där undersöktes hon grundligt och på endoskopin kunde vi se STORA mörka partier i hennes matstrupe. Melanom!! Allt tydde på att hon hade cancer och jag grät hejdlöst! Hade vi inte haft nog med elände? Veterinären lovade oss att ta kontakt med alla tänkbara som kunde hjälpa oss, men just då kunde jag inte tänka på annat än att hon skulle dö. Men till min enorma glädje ringde han två dagar senare och berättade att han pratat med chefsveterinären på The Donkey Sanctuary och enligt honom fanns det åsnor som hade samma förändringar som Daisy utan att vara sjuka. Kliniken hade dessutom fått in en ponny som haft samma symptom som Daisy och förmodligen var det nån bakterie från jorden som gjort dem sjuka. Daisy blev bra igen och har inte visat några fler symptom och jag är överlycklig så klart!
 
Olina har varit ut på två tävlingar med Garlic och hämtat hem lika många rosetter! Oj, vad mycket som har hänt med Garlic sista tiden! Det är precis som att han vuxit om sig. Men Olina har ju verkligen lagt ner enormt mycket arbete på honom. Så roligt för oss som följer med att få se dem ta sig runt hela banan!
 
Vi har kläckt en omgång kycklingar till också. Nästan 40 stycken kläcktes, så nu är det knökfullt i hönshuset! Några har jag sålt och en hel del är bokade. Så himla roligt med höns!! Älskar att hämta in ägg från mina egna höns!
 
19 kaninungar har det blivit hittills och några har redan flyttat till nya hem. Vår vita Lanthona är jag mycket bekymrad för! Vilken stolla! Hon har övergivit två kullar och det var verkligen ledsamt att se så många ungar tyna bort.
 
Mork är bra igen efter att ha haft fång och vi har köpt ett hönät som täcker en hel bal och fast det är en hel del pengar så är det verkligen värt det. Det är MÅNGA timmar som man kan lägga på annat än packa hönät!
 På bästa Stellans rygg med Mork som handhäst. Lägg märke till våra nya fina Stall Tirsta tröjor!
 
Annars är det fullt upp på gården med att fixa hagar, bygga kaninburar till den växande kaninskaran, kratta och städa och så har vi ett antal kubikmeter ved att kapa och klyva. Och kanske försöka hinna med att njuta av den fantastiska försommaren vi har just nu!
 

RSS 2.0