Sliten

Söndagen den 22 maj

Vilken jävla helg detta har varit! Så jävla dålig och så jävla bra! Ni som sett  mitt förra blogginlägg förstår mig när jag säger att jag tillbringat nätterna klarvaken och storgrinande med en ångest som jag aldrig varit med om tidigare! Sen har jag repat mod och haft några helt fantastiska dagar med makalöst vackert väder och kunnat ägna mig åt såväl träning som tävling med hästarna. Nu är jag så trött, så trött och skulle nog kunna sova ett dygn om jag fick!

Min sista promenad med hunden Elsa är ett sånt där minne som jag aldrig kommer att släppa. Vi tillbringade årets hittills vackraste kväll nere vid Ljungan där hon fick springa omkring lös medan jag satt på en sten vid vattnet och grät tills tårarna tog slut. Herregud, vilken jävla mardröm! Men det blir väl bättre så småningom.

En sista promenad

Fredagen den 20 maj


Mimmi  1997-2011

                             Mimmi och jag var på oräkneliga turer till bärskogen i år. Fick ihop närmare 300 liter lingon, betydligt sämre med blåbär.


Elsa 2003-2011                            Körtur

Torsdag den 19 maj

Jaha, då kör vi gång då! Nu har jag uppdaterat min hemsida med priser och uppgifter om gårdsbesök mm.

Penny har varit halt men blev återställd på ett par dagar. Hon har varit så där halt en gång förut på precis samma sätt och blev även då bra på bara ett par dagar. Tur att det inte var nåt allvarligt i alla fall. Det har ju varit lite geggigt i hagen, så hon kanske halkat.

Hubbe har varit mer omöjlig än vanligt och rymmer flera gånger varje dag. Nu har han skadat staketet några gånger så att både Mork och Jack smitit. Blir galen på den ponnyn!

Kom ut på en körtur med Stellmagg igår och det var verkligen länge sen jag körde häst och vagn sist. Körde inte så långt, men det var roligt ändå. Hade sällskap av Anita i vagnen och Carola som red Bestmaggan. Stellmagg galopperade bra med vagnen, men det gäller att vara försiktig då det är en del otäcka hål efter Gissövägen nu. Nu på söndag är det precisionskörning och bruksridning på Lindberga Gård och jag tänkte starta med båda två. Hanna i Ljusdal som också har åsnor kommer upp och tävlar med en av sina. Jättekul!

Tösen växer så det knakar och hoppar runt och sparkar bakut och stångas med stallsopen. Hon är så himla charmig! Lite svårt dock att få nåt gjort på gården då hon är med eftersom hon går max en decimeter från mig.

Kaninsorg

Lördagen den 14 maj

Några mycket beklagliga omständigheter, som jag inte orkar gå in på, ledde på fredagskvällen till att vår stora fina Belgiska jättekanin lämnade jordelivet. Jag som nyss glatt mig åt hur bra han fått det med sitt nya liv som lösspringande utekanin. Tillbringade kvällen och natten med djup ångest och mardrömmar. Kanske blir det en ny Lars-Göran efter hans kuttrasju med den nya honan? Saknad blir han i alla fall. :(
Mycket har hänt

Onsdagen den 10 maj


Nu börjar det bli pinsamt länge sen jag skrev sist! Jag har haft så vansinnigt mycket att göra och massor har hänt här på gården.

Molly har flyttat till sitt nya hem och jag började förstås storböla, när vi lastade henne. Usch! Att man håller på med djur egentligen, när man är så blödig. Molly verkar i alla fall trivas i sitt nya hem med sin nya kompis Freja. Penny hade ganska mycket mjölk kvar i juvret, eftersom Molly fortfarande snuttade lite, men nu har hon slut på mjölk.

Resan till Ö-vik för att hämta hem Ellens häst blev betydligt mer dramatisk än vi kunnat föreställa oss. Från början såg det ut som att vi skulle vara tvugna att ta båda mina barn med oss men tack och lov så ordnade det sig så att Ellen, hennes pappa Rolf och jag kunde åka själva. Nästan framme i Bjästa, närmare bestämt i Docksta började bilen krångla och slutligen vällde röken ut och vi fick svänga in på vägkanten. Rolf fick beställa bärgare, som fick ta Saaben på flaket och koppla transporten bakpå. Eftersom Anna (som vi skulle till) bor alldeles vid E4:an, så fick vi lift dit och Ellen och jag lämnades av där tillsammans med transporten. Rolf åkte vidare till Ö-vik för att hyra en bil så vi skulle kunna ta oss hem. Ellen och jag fick en chans att gosa med Annas nyfödda lamm och vips så hade vi lovat att ta hem ett flasklamm. När vi skulle lasta Epson sparkade han sönder en av baklyktorna på transporten innan han till slut klev på och när vi äntligen kom hem mitt i natten pinkade lammet på mig, så det rann ner i fickan och tog död på min mobil. Minnesvärd resa!

Barnkalas hade vi på Påskdagen och det blev mycket lyckat. Ungarna hade roligt och sprang runt så vi vuxna blev alldeles slut bara av att titta på. Den obligatoriska fiskdammen gjordes från Elsas rum och ner på altanen och det var fint väder så vi kunde sitta ute och äta Tacos.

Anna Stenberg var hit på visit med Lena Engberg för att hälsa på Garlic och hämta sin transport, och efter en guidning på Farmen, så fick de avnjuta rester från barnkalaset i form av Tacos och tårta. Även då var det kanonväder så vi satt ute och njöt på altanen. Trevligt värre!

Vi har kört igång med riddarträningen igen och det är kul att ha nåt att träna inför. Dock är jag mycket mer nervös inför uppvisningen i år än jag var ifjol. Känns som man har krav på sig att göra en bättre show nu när man är lite mer rutinerad. Har dock stora problem att komma på hur jag ska maskera min ridhjälm, så den passar in. Törs fan inte rida utan! Beställde en peruk på tradera för att prova fästa utanpå hjälmen, men det gick då verkligen inte!

En ny kaninhona har kommit hit och jag tänkte att det blir ju jätteroligt för Fia-Lotta att få lite sällskap. Det blev en HELT annat scenario än jag fantiserat ihop! Den nya honan kastade sig över stackars Fia-Lotta och rev tussar av hennes päls och stackars marsvinet Torkel som delar samma bur fick sig en omgång också. Nu har de varsin bur bredvid varandra, så gör jag ett nytt försök om ett tag.
Den nya honan tillbringade första natten i stallet i en innebur och när jag kom på morgonen hade vår belgiska jättehane slitit av taket på buren och flyttat in. Återstår att se om det blir småttingar snart! Hanen går helt fritt på stallbacken nu, så jag hoppas räven håller sig borta.

Jag har bytt MASSOR av stängsel på gården till parkstängsel, så nu var det väl fan om inte alla djur ska hålla sig på sin plats. Jag har även stängslat in hela stallbacken, så Sven-Ragnar kan gå fritt där på dagarna. Ulla har flyttat ut i sin hage och ligger och solar hela dagarna. Känns jätteskönt, när djuren kan vara ute så mycket som möjligt.

On någon vecka ska jag köra igång min verksamhet lite mer på allvar. Vill fixa lite mer först och vedhuggningen tog ju lite att tid också. Men jag är superladdad att köra igång, så ni är varmt välkomna! Har fått några uppdrag med mitt minizoo också. Lakris, som förövrigt är helt återställd, har lärt sig att dra en liten träskrinda med mina barn och det funkar jättebra, så det kanske hon får göra på nåt uppdrag.

RSS 2.0