Lockar, smink och fest

Måndagen den 21 januari
 
Gick "all in" i ett försök att snygga till mig inför Robert fest i lördags. Först ett besök hos Lilla Hårsalongen på fredagen för att fixa lite nya slingor och klippa mig lite.
 
 
Sen på lördagen fick Ellen ta vid med smink och locktång:
 
 
Jag blev först väldigt skeptisk till den kraftiga sminkningen men Olina övertygade mig att det skulle se ut så! Länge sen man var så uppiffad! Lånade förresten Ellens skor och top också! Tur man omger sig av moderna ungdomar!
 
Idag var man tillbaka till den oglamorösa vardagen i stallet:
 
 
Det blev i alla fall en lyckad fest med god mat och trevliga människor!
 
 
 
 
 

 

Höga benets harem

Onsdagen den 16 januari
 
Det ser ut som att såväl ledningar som toalettstol höll "infrysningen"! Vi har tinat upp hela toan och det verkar som att inget blev skadat otroligt nog. Nu blir det till att fixa väggfast element så nåt liknande inte kan hända igen.
Har jobbat två dagar och går in på bästa biten på mitt schema ; är ledig i 7 dagar nu! Men innan man vet ordet av är det dags att sätta sig i bilen och fara till Ånge igen.
 
Fick ett dussin höns av en kompis förra veckan och trodde att jag skulle få ordentligt med ägg nu, men det blev snarare tvärtom. Fast hönsen kan ju ägga dåligt om de blir oroliga så jag hoppas att det vänder. Tycker det är så roligt varje gång jag kan plocka in några ägg från mina alldeles egna höns! Jag tog och nackade några tuppar, eftersom både Anna och jag hade flera och jag tycker det räcker med fina Höga benet. Nu ska jag bara försöka få till nåt gott av dem!
 
Höga benet med sina damer.
 
Lyckades få tag på en tid hos frissan på fredag för att försöka snygga till kalufsen lite. Jösses vilken utväxt på slingorna jag har! Har egentligen inte råd, men får väl kosta på mig till Robert 40- årsskiva!
 
 
Måste lägga upp en bild på ett megablåmärke jag fick efter att ha hamnat i vägen för en hungrig minishettis. Agnes gjorde ett våldsamt utfall mot Penny, när jag höll på att hänga upp hönäten i hagen och jag lyckades få överarmen i vägen. Jävlar, vad ont det gjorde!
 
 
 
 

Kalla dagar

Måndagen den 14 januari
 
Kylan som slog till nu är nog straffet för att alla sagt att vi haft en sån väldigt mild vinter. Men vi har ju faktiskt haft det. Vintern för två år sedan var ju rent eländig! 20 minusgrader redan i november och den kylan höll i sig mest hela vintern. Ett bekymmer är dock att sladden till elementet på stalltoan på något vis åkt ur i helgen med påföljd att temperaturen inne blev den samma som ute. Inte bra! Just nu kör vi både element och kupévärmare för att tina upp toastol och ledningar och håller tummarna för att inget spruckit sönder!.
 
Igår flyttade det in två kaninhonor av raserna Begisk jätte/Fransk vädur. De verkar snälla, men är kanske inte så vana att bli upplyfta. Tanken är att vi ska para dem inom en snar framtid.
Vårt Vita Lantpar har fått flytta in till kalven och nu när det är så här kallt delas boxen även av Molle, Torsten och Sune och alla kommer överens bra.
Kaninen Elsa har parat sig med Vita Lanthanen så hon får förhoppningsvis smått i februari.
 
 
 
Har försökt känna på getternas magar för att försöka utröna om det gömmer sig nånting där inne, men jag har inte nån erfarenhet av dräktiga getter, så jag vet inte riktigt vad jag ska tro. Feta och fina är de i alla fall! Om de blev dräktiga när Molle först betäckte, så borde det dyka upp nån killing i slutet på mars. 
 
Robert fyllde 40 den 4 februari, men vi har inte haft nåt firande ännu. Nu på lördag har vi hyrt Treklövern och då blir det partaj!
 
 
 
 
 

RSS 2.0