Semester!

Måndagen den 31 januari

Jaha, då var man hemma igen efter en helg på Holiday Club i Åre! Såna här gånger går tiden alldeles för fort! Jag kan då i alla fall rekommendera Holiday Club till alla barnfamiljer. Vi gick in på hotellet på fredag eftermiddag och kom inte ut förrän vi åkte hem på söndag eftermiddag! Du kan gå över till gallerian bredvid genom en gång över järnvägen och du behöver inga utekläder eller liknande överhuvudtaget. Underbart! Extra mycket värt den här helgen eftersom det var full snöstorm i Åre. Synd för de stackare som åkt upp för att åka skidor, men vi märkte aldrig av det. Vi beställde t.o.m hemkörning av pizza ner till hotellet och de kom till och med ända upp till rummet om man ville det. Lyxigt värre!
Astrid har verkligen fått sitt lystmäte vad gäller att bada och åka rutschkana. Jag blev förstås tvingad att åka den stora rutschkanan med henne, eftersom hon bara ville åka med mig. Sen utmärkte hon sig genom att släppa århundradets rökare i omklädningsrummet och skrika till syrran " Lena, vilken jävla brakskit!" varpå alla glodde på henne och trodde att det var hon som var skyldig.
Jag är då absolut botad från eventuella tveksamheter av att visa mig naken. Det är då minst ett tjugotal män i varierande ålder som sett mig helnäck i omklädningsrummet! Det är ju fan omöjligt att försöka vara pryd med en hel flock ungar som ska in och ut i dusch och omklädningsrum och då dessutom komma ihåg en handduk åt sig själv. Lena var dock strået vassare och hamnade i herrarnas dusch!

På fredagen överlämnade jag såväl hela farmen som mitt hus i Ellen och Olinas vård och de hade verkligen skött sig. De hade utöver all vanlig skötsel storstädat stallet och den stora stallgången, så jag hade knappt nåt att göra idag. Tror jag måste åka iväg lite oftare!


Bortkastade pengar

Torsdagen den 20 januari

Jaha, så har det helt plötsligt gått lång tid sen jag skrev nåt sist! Egentligen är väl det ett sundhetstecken att man har lite vettigare grejer att göra än att sitta här framför datorn. Fast jag ÄLSKAR ju att skriva också och fantiserar ibland om att ha ett jobb där jag fick skriva en massa nonsens. För fan, vissa gör ju grova pengar på att skriva om lösögonfransar och vilka skor man måste ha! Och DET är bortkastat i det här hemmet kan jag säga! Dagarna före jul var jag till Sundsvall och klippte mitt långa hår ungefär 2 decimeter och kostade till och med på mig en professionell ögonbrynsplockning på Make Up Store. Väl hemkommen gick jag och kastade mig håret framför sambon och gymnastiserade med mina välansade bryn och förväntade mig en uppskattande kommentar. Jo tjena, efter ett och halvt dygn av väntande gav jag upp och gick på riktigt offensiv och frågade rakt ut vad han tyckte om min nya frisyr. "Vadå, har du klippt dig eller?" Fattar ni hur jag har det?! Nu får det växa vilt på ALLA håll! ;) Här ska jävlar inte kastas bort en massa pengar på såna onödigheter, när jag kan ropa in en ny sadel på Tradera.

Nästa helg drar vi till Åre och Holiday Club med Lena, Elin, Daniel och Linnea. Då ska det badas och slappas för hela slanten ! Men vi har haft obeskrivliga besvär med bokningen måste jag säga. Rum har blivit avbokade fast vi inte bokat av och det blev dyrare än vi först trott. Men men, nu ska det vara kirrat, så på fredag morgon sätter vi kurs mot Åre. Ellen och Olina får det otacksamma jobbet att sköta om Farmen när jag är borta, så för deras skull hoppas jag att det blir bra väder.

Elsa växer så det knakar och flyger fram över golven i sin gåstol. Nu går det minsann inte att lämna saker framme hur som helst. När övriga familjen drar till Åre ska hon bo hos min syster Ulla som är högravid och är räknad till att föda i mitten på februari. Hoppas hon kniper till vi kommer hem från Åre!

Jag har ju gnällt hos Lions om varför de tagit bort traditionen med hästkortege på julskyltningen i Fränsta och jag har faktiskt lyckats återinföra det. Men inget gott som inte har nåt ont med sig! Jag blev ansvarig! Kul! Nåja, nu har ni lång tid på er att anmäla era kusar till mig.

Somliga straffar Gud direkt!

Söndagen den 9 januari

Inledde dagen med att sova ganska länge och jag fick lite dåligt samvete eftersom alla åsnorna och Hubbe stod inne i natt. Jag hade i och för sig föresatt mig att bara slappa mest hela dagen sånär som ett besök hos syrran eftersom hennes son fyller år, och efter att djuren fått de nödvändigaste behoven fyllda. Dessutom hade jag ju igår storstädat ligghallar och stallet och fyllt på med mängder av ny spån. Men ACK vad jag bedrog mig! Jag är ju så långt ifrån religiös man kan komma och skäms faktiskt över att jag konfirmerat mig med avsikt att få presenter och inte för att bekräfta nån tro på Gud eller liknande. MEN, fan vet om inte det finns nån där uppe som kikade ner över kanten och ansåg att jag behövde tuktas lite för mitt ändlösa gnäll över julens alla bekymmer, när jag egentligen borde vara tacksam för mina fina dagar med familjen! För när jag skamligt sent kom ner till stallet och öpnnade dörren möttes jag av gastkramande åsneskrik och ett vattenfyllt stallgolv. Översvämning! IGEN! Och jag säger som förra gången; tack gode Gud (eller var det kanske hans fel!?) att det var nästan 0 gradigt ute och inte -25 som morgonen före. Det var bara till att släppa ut djuren och ringa runt till mitt "stallfolk" (som förstås låg i djup koma så här sista morgonen på lovet!).
Nåja, ingen kom till skada och det är förbaskat rent och fint i stallet. Men nu måste kranen göras Hubbesäker, så jag slipper det här igen!

Jag har faktiskt varit ute och åkt släde några gånger och tog mig hem utan att behöva använda traktorn som den gången Olina och jag var ute på tur. På nyårsaftonen bjöd jag två bekanta på en slädtur med Bestmaggan. Elin följde med ridandes på Mork. Dessutom fick vi sällskap av getterna som kom galopperande efter, eftersom vi glömde stänga in dem, så de fick helt sonika åka med i släden de också. Marie låg lugnt och fint i knäet på Anita medan Stina försökte begå självmord genom att kasta sig ur släden över framplåten mot Bestmaggans bakben.

I morgon börjar vardags lunket igen med jobb för Robert och vanlig mammaledighet för mig. Spån måste jag fara och hämta också, eftersom jag ju gjort av med hela släpvagnen! Sen skulle jag vara i behov av lite viktnedgång för snart får jag nog ta fram mina gamla mammakläder. Herregud, vad man slöar och snaskar över julhelgerna! Vi har faktiskt bokat resa till Holiday Club igen i slutet på månaden med Lena och Elin och Ullas barn. Det ska bli så skönt! Det kanske jag tar tillbaka när jag måste ta på mig baddräkten! :)

Min hemsida hittar ni om ni klickar på länken längre ner på sidan.


Glad att det är över!

Lördagen den 8 januari

Ja, som rubriken lyder; jag är så glad att helgerna är över! Jag har ju alltid varit en julfantast av stora mått, men fan vet om inte det här med att skaffa barn har omvänt mig! I år trodde jag nära nog att jag skulle dö på kuppen. På själva julafton var vi bara 7 personer här, men på juldagen firade vi med mina föräldrar, mina syskon och deras familjer. Det är faktiskt fantastiskt att få vara tillsammans allihop på jul, men nog fan är jag glad att nån annan av mina syskon står som värd nästa år! Man vill ju så gärna att allt ska vara så där som man drömt om och sett i tidningar och på TV. Herregud, knappt man hann få på sig rena kläder! Men nu är det i alla fall över för den här gången!

Vi har ju dessutom varje år bjudit in våra syskon med familjer på hemlagad kinamat på Roberts födelsedag och så även i år. Räkchips och Pekingsoppa, vårrullar, wokad fläskfilé med nudlar, friterad torsk och kyckling och så klart friterad banan och glass. Det lär väl ta en månad eller så innan frityrlukten försvunnit ur huset! Vi invigde vårt nyinköpta köksbord modell megastort med tillhörande stolar. Jag har länge sneglat på ett riktigt stort och rejält bord och nu har jag äntligen ett! Det är 240x100 utan extraskivan, så man ryms några stycken. Strax före jul köpte vi även en ny säng och det känns som man går till sängs på ett lyxhotell varje kväll. Astrid sover ju ganska ofta i vår säng, så det var verkligen välbehövligt med en lite större säng. 

Den här veckan blir det kalas 4 dagar i rad. Ett kvar i morgon hos Ulla eftersom hennes son fyller 8. I torsdags var vi till Bräcke på barnkalas hos Roberts bror, i fredags var ju vår "kinabjudning" och idag var vi åter till Bräcke på svägerskans födelsedag. Astrid älskar ju kalas av alla de slag, men till och med hon har fått en överdos och verkar helt slutkörd av allt festande. Ska bli skönt med lite vanlig hederlig vardag med tillhörande rutiner!

Mellan jul och nyår var vi till Sundsvall och Drakborgen med syrran och hennes barn. Barnen hade som vanligt hejdlöst roligt! Fast jag tycker det blir dyrt med en sån heldag med nöjen för barn med det avslutande obligatoriska besöket på Mac Donalds. På Drakborgen ska man ju betala radiobilar och övriga "karuseller" utöver inträde och inte är ett barn nöjd med att åka enstaka gånger. Inte mitt i alla fall! 

I förmiddags trotsade jag kylan (-25) och tillbringade åtskilliga timmar med att mocka ligghallar och storstäda stallet. Åh, vad jag längtar till våren och mildare tider vilket innebär mindre tid som måste spenderas med grep i hand och mer tid på hästryggen!

Jag fick i alla fall en hel del fina julklappar att glädjas åt. Ellen hade låtit trycka upp klubbjackor åt sig själv, Olina, mig och Elin med texten "Stall Tirsta" på ryggen och våra förnamn fram på bröstet. Nu ser alla vilka vi är när vi är ute på "tripp".  Sen fick jag de två senaste säsongerna av Supernatural och de har körts flitigt kan jag säga. Ojojoj, vad bra den serien är! Måtte det spelas in många fler avsnitt! 

Jag har uppdaterat min hemsida med några nya fina bilder som jag stulit från Olina och Ellen om ni skulle vara intresserade.


RSS 2.0