Bilder

Fredagen den 28 december
 
Här kommer nägra bilder på de nya ponnierna som jag lovade;
 
 
Astrid på Nelly 
 
 
Astrid och lilla Agnes
 
Tyvärr har det inte gått så bra att få in Nelly i "åsne/ponnyflocken". Mork och Agnes är som fastlimmade i varandra och Mork gör våldsamma utfall mot Nelly, som så länge får gå i lilla hagen. Jag håller tummarna för att det lugnar ner sig framöver så alla kan gå tillsammans. 
 
Jag har även lyckats få till en riktigt skaplig "utebox" längst bak på den nygjutna stallgången. Nelly står där på nätterna och dagtid används den till en plats att göra sela/sadla på om det redan står en häst på stallgången. Det funkar bra och det känns tryggare än att binda upp två hästar bakom varandra.Har en förhoppning om att göra den till en varmisolerad box sedan.
 
Nu är det dags att börja avla på mina Vita Lantkaniner, men med den hemska utgången på det senaste avelsförsöket med Hubbe, så gruvar jag mig lite. Men den här honan förefaller mycket snällare!
 
Hönsen har flyttat in till stallet där det är varmare och nu när alla kycklingar vuxit upp har det visat sig att tre är tuppar. De små tuppar har börjat slåss och är lite tuffa mot hönsen, så det blir till att äta lite kyckling framöver! 
 
Siri vet hur man njuter som mest av en tupplur!
 
 

Julafton

 
Måndagen den 24 december
 
Så var det då julafton! Hela december gick nästan utan några blogginlägg från min sida, så det har ju hänt ett och annat.
Det har flyttat hit två nya ponnier; två shetlandsponnyston som båda är rödskäckar. Agnes är tre år och bara  84 centimeter hög. Hon är verkligen SUPERSNÄLL. Nelly är sexton år och ca 110 i mankhöjd. Hon är mycket trevlig att köra och snäll att rida. Ni som kommer ihåg Rosami kan föreställa er två versioner av henne; en större och en mycket mindre. Fast de här har inte hennes humör tack och lov! Bilder kommer senare.
 
Det nedre stallet är färdigbyggt och har invigts av Hazel och åsnorna. Vi måste komplettera med några fler ventiler då det har varit lite för fuktigt där inne dock. Men i övrigt har det fungerat bra och jag är så nöjd med att ha fler boxar i ett isolerat stall.
 
Julafton i dag alltså! Som jag har stressat och oroat mig för att inte hinna göra vissa saker! Och ändå hann jag inte med en del. Jag tror att alla mammor har en konstant inneboende skräck för att inte ge barnen/familjen den bästa tänkbara julen! Så känner i alla fall jag. Och med tanke på att jag vanligtvis är så långt ifrån "huslig" man kan komma, så finns det förmodligen många kvinnor som har det mycket värre.Just nu längtar jag mest efter att få sova ut efter alla mycket sena kvällar med städning, paketinslagning och övrigt pyssel, Jag ÄLSKAR julen, men just nu längtar jag efter vanliga dagar!
 
 

RSS 2.0