Mycket på gång

Torsdagen den 14 mars
 
Min blogguppdatering är lika usel som vanligt! Ska inte försöka lova att skärpa mig för det blir nog inte bättre! Men vill inte riktigt sluta helt heller, så jag kämpar väl på ett tag till. Efter den otäcka historien med Nelly, så var det inte så roligt att blogga heller, men vi har faktiskt varit med om en del fina händelser på gården sen dess.
 
Kaninen Elsa fick en kaninkull på 5 ungar, som hon i vanlig ordning tog mycket väl hand om och de har nu blivit en månad gamla. Kaninmamman är så snäll och lugn också så vi har haft möjlighet att gosa med hennes bäbisar sen de var en vecka så de är nu jättetama. T.o.m Siri får sticka in huvudet i buren och kika på dem!
Den Vita Lanthonan är tyvärr Elsas raka motsats! Hon har fått två kaninkullar som hon inte tagit hand om och trots att jag försökt hjälpa till så har hon helt övergivit dem. Sammanlagt 12 fina ungar som vi fått se tyna bort. Riktigt ledsamt! Nu vet jag inte hur vi gör med hennes tänkta karriär som avelshona.
Vi har ju två nya kaninhonor som är korsning Belgisk jätte/Fransk vädur och en av dem har fått en kull som hon har boat ner ordentligt. Jag har bara kännt lite med fingrarna att det är varmt och gott där nere och de verkar vara åtminstone 4 stycken.
 
Jag har ju även fastnat ordentligt för det här med höns och hade turen att få låna en äggkläckare av en jag känner. Jag laddade i 84 ägg och natten till måndagen kom den första lilla kycklingen. Helt magiskt! Att kunna få sitta och se ett litet liv kravla sig ur ett ägg och sedan bli till en fluffig liten kyckling! Efter att ha följt närmare 60 småttingar från ägg till kycklingar har jag fått lite svårt att äta ägg. Och jag är ju en äggätare av STORA mått i vanliga fall! Nu hoppas jag på att det blir övervägande höns och minimalt med tuppar. Skulle vara roligt att kunna sälja lite hemägg.
 
Nu är det inte långt tid kvar tills att getterna Stina och Marie ska få killingar. Runt 25 mars kan det nog hända nåt! Hoppas att allt flyter på utan problem!
 
Godhjärtad som jag är lät jag mig övertalas att ta emot en kallblodsvalack som skulle avlivas för att han var oönskad för att han började bli gammal dvs 18 år. Jag tycker ju inte att det är särskilt gammalt så jag tyckte han kunde få en chans. Tyvärr var bland det första som hände att han och Stellmagg rök ihop och den senare fick en fraktur på en hingsttand i underkäken. Blev ett dyrt klinikbesök, penicillin och nu håller vi tummarna att resterna av tanden inte leder till några mer problem.
En vecka senare dvs i går fick Bestmaggan en spark av vanligtvis fromma Kalle som är mycket förvirrad över rangordningen. Det ledde till ett besök av distriktsveterinären igår och idag en tripp till kliniken. Tack och lov så blev det bara ett djupt sår som inte ens syddes utan bara bandagerades och så ska hon äta penicillin i några dagar. Sämst är väl att hon ska stå på box till efter helgen! Bestmaggan är vida känd för sina boxvandringar, när hon står inne!
Summa summarum blev min goda gärning en jävligt dyr historia! Sen verkar det dessutom som att Dover inte passar in i min verksamhet riktigt heller. Nåja, jag får väl hjälpa honom hitta ett nytt hem.
 
Fjäll-Dover
 
Det har även flyttat hit två nya minigrisar, lilla Cuba som är 1 år och Nasse, 5 år. De är mindre än Ulla och mycket beskedligare! De accepterar till skillnad från Ulla alla andra djur och går bra att ha lös på stallbacken. Nu vore det bra om jag kunde hitta ett nytt hem åt Ulla där hon kunde få vara för sig själv och slippa undan andra djur och oönskade konfrontationer med dem!
Nasse!
 
Elins russ Mork har drabbats av fång och har varit riktigt dålig, men nu verkar det äntligen ha vänt. Det är andra gången han har det och båda gångerna har han fått det på vintern i början på¨året. Förr pratades det ju alltid om riskerna med sommarbete och liknande, men jag har haft fler hästar/ponnier med vinterfång än sommarfång. Såg att det var en artikel i Hästfocus om vinterfång t.o.m.

RSS 2.0