"Broncon" Ia

Söndagen den 30 augusti

I morgon eftermiddag ska jag till tandläkaren IGEN! Och det är inte sista gången i år. Fy, vad jag är less på tandläkarbesök, framför allt att betala.

Jag fick med mig Olina och Ellen till bärskogen idag och vi fick nog ihop drygt 50 liter och då var vi inte borta mer än drygt en timme. Vi hittade ett helt fantastiskt bärställe! Jag har nog nästan aldrig sett ett bättre.

Olina provsatt på Ia idag och åkte av efter ett par sekunder. Jösses, vad stark och smidig den lilla tjejen är! Hon flög rätt upp i luften och skickade av Olina med ett par vilda krumsprång. Det trots att Ellen och jag höll i henne båda två. Men skam den som ger sig! Olina klev på igen och nu var vi allihop lite mer beredd och då gick det bättre. Sen fick Olina hoppa av och på flera gånger och Ia fick lite kross efter varje gång. Vi avslutade med att gå fram några steg och det gick faktiskt bra.

På onsdag eftermiddag ska vi skjutsa hem Ceasar till Kramfors. Jag måste då säga att maken till "ohingstigare" hingst har jag aldrig sett. Har går i en liten hage bredvid vår övre hage där åsnorna, mulorna, Hubbe, Afrodite och Saga går och han bryr sig inte ett jävla dugg. Han har inte ens släppt ut snorren fast alla varit fram till staketet och hälsat på honom. Han strosar hellre runt och betar än hetsar upp sig tycks det som. Om det blir nåt mer avelsförsök så ska vi nog prova en annan hingst. Men han är en riktig liten kelgris som älskar att bli gosad med och han älskar marsvinens bananchips.

Jag måste se till att få hjälp att laga ljuddämparen på min bil. Den gick ju sönder i Järvsö på vägen ner till Bollnäs i fredags. Bara lite pinsamt att sitta och kuska runt med en bil som lät som den värsta jänkare! När man dessutom har ett släp att dra på, så är det inte så lätt att försöka gasa försiktigt. Jag har ju dessutom en växellåda som inte håller så väldigt länge till. Jag har fått tipset om att köra på fyran så mycket som möjligt, varför vet jag egentligen inte, men det var visst nåt om att den växeln inte hängde ihop med de andra eller nåt.Sen måste rishögen besiktas också. Helst före sista september om jag inte ska få körförbud!

Robert och jag såg "Män som hatar kvinnor" igår och den var riktigt bra. Men med så många bra skådespelare vore det väl fan om den inte var bra! I fredags var Robert och jag barnfri eftersom Astrid sov hos sina kusiner och kan ni gissa hur vi avnjöt kvällen. Jo, med gamnacke i varsitt hörn på soffan framför filmen vi hyrt med Tommy Lee Jones. Ingen av oss vet hur den slutade, jag vet fan inte vad den handlade om egentligen! Typiskt småbarnsföräldrar att sova när man får huset för sig själva! Det är romantik på hög nivå, när man får sova ostört!

Saga kommer och Bestmaggan går

Lördagen den 29 augusti

Jösses, nu har det gått en hel vecka sedan jag skrev sist! Skäms på mig!

I går var tjejerna och jag till Bollnäs och hämtade hem AnnaPannas häst Saga, som hon haft vänligheten att låna ut till mig, eller egentligen Ellen, ett tag, eftersom hon själv är gravid och har mer än fullt upp. Saga är ganska lik Bestmaggan egentligen. De är båda sura ston som har sadeltvång och kan vara nog så bitchiga. Men Saga är betydligt mer utbildad och är jätteduktig på att hoppa och tycker verkligen om att göra det också. Nu blir det dessvärre så att Bestmaggan lämnas tillbaka till Magnusson för att bli fölsto igen. Vi måste helt enkelt byta bort någon. :(
Vi var in till Hanna i Ljusdal på vägen ner och tittade på hennes jättefina lilla torp. Hon har verkligen mysigt stall och loge. Vi blev väldigt avundsjuka! Dessutom hade hon en å som rann genom hagen. Det har jag alltid önskat mig.

Idag har vi varit på Backetjärn (Mid Adventure) och haft åsne/ponnyridning och så hade vi med oss Lakritz, råttorna, några marsvin och Mona-Lisa. Det var många ungar som red och klappade på djuren. Sundsvalls Tidning var där och knäppte kort, så vi får väl se i morgon om vi är med.

Jag har semester just nu! Ända till och med nästa helg, plus att jag tagit ledigt min kommande arbetshelg efter det. Men som vanligt hinner jag väl bara med en bråkdel av vad jag tänkt mig! Olina och jag ska i alla fall ut och plocka lite bär mitt på dagen om det är skapligt väder.

Regnet det bara öser ner

Lördagen den 22 augusti

Jag är oändligt tacksam att jag hann ut i bärskogen i går (med Anna Olsson som sällskap) och i onsdags. För det ser verkligen inte så bra ut i helgen! I och för sig jobbar jag ju också, men hade det varit fint skulle jag ju kunnat stuckit ut en sväng efter att Astrid somnat. Jag är så trött på regnet nu. Det behöver verkligen inte vara tokvarmt för det gillar jag inte heller. Uppehåll och ingen blåst räcker långt.

Har suttit och tittat på bilder från coonjumpingen i Sala (Olinas blogg) och jag måste säga att många hästar ligger i lä mot våra små mulor. Kolla vilken teknik! Ia är ju bara ca metern och hoppade 85, som att Stellan skulle hoppa 135 utan ansats. Tjejerna har lärt mulorna att hoppa över slanorna i grinden, så att de inte behöver öppna, vilket jag anade skulle negativa konsekvenser. Och visst blev det så, nu kan man ju för fasen inte ta ut den ena utan att få en till med sig!

  Iris               Ia
Här är ju mulan som jag vill ha, Tequila Daisy heter hon. Fin va!


Det verkar som att Esmeralda och Madicken blir kvar ett tag till. De som var intresserade av dem ångrade sig , när de hörde att Madicken har underbett, med andra ord inget avelsmaterial. Eftersom jag helst vill sälja dem tillsammans och till ett hem där de blir aktiverade och inte bara går som avelsston, så blir det ingen affär på Esmeralda heller.
Till veckan ska jag köra hem Ceasar, men eftersom jag gärna vill ha sällskap, så måste det bli efter att tjejerna slutat skolan, vilket innebär att vi lär komma hem väldigt sent. Känns mycket bortkastat att det inte blev nån betäckning!

Alla Smulans marsvinsbebisar har klarat sig hittills, men det verkar som att en är blind på åtminstone ena ögat. Olina och Ellen ska ta hem marsvinen över vintern, vilket kommer att underlätta jättemycket. Nu har vi ju 13 stycken, men i alla fall två är tingade och flyttar när de kan lämna mamman.

Jag ska jobba lördag, söndag och måndag, men sedan blir det semester/barnledigt fram till och med den 6 september!!! Jag hoppas innerligt att jag hinner snickra stallportarna och kanske även gjuta. Sen vill jag ju gärna få klart tillbyggnaden på ligghallen i den övre hagen innan vintern. Då ska jag riva den gamla skogsbaracken som är mer än fallfärdig. Jag blev mer än imponerad av den gigantiska "ladan" som familjen vi bodde hos på åsneträffen hade (syns bakom Tequila Daisy). Åh, jag önskar jag hade en sån! Hoppet är ju det sista som överger en sägs det ju! :)

Bärplockarsäsongen har börjat!

Fredagen den 21 augusti


Nu har jag hunnit ut till bärskogen tre gånger och jösses vad lingon det finns.  Synd att det ska vara så svårt att komma iväg. Är jag ledig så har jag ju Astrid hemma och att ta med henne till skogen fungerar dåligt. Jag har provat en gång och det slutade med att hon slog ut det jag hade plockat och sen ställde hon sig och grät, så det var bara att sätta sig i bilen och fara hem. Elin och jag hade med oss Lakritz en gång och hon tyckte det var toppen. Hon smaskade vitmossa och sprätte omkring. Dock var vi tvugna att hålla reda på våra hinkar eftersom hon mer än gärna glufsade sig våra lingon.

Jag har bytt arbetsplats (igen!) och ska vara på Furubacken (Fränsta sjukhem) framöver. Jag har ju blivit lite bortskämd med att inte behöva jobba helg, men man vänjer sig fort igen antar jag. Sen blir det ju lite mer på lönebeskedet.

Sen jag började jobba efter barnledigheten har vi ju sparat Astrid barnbidrag åt henne, men det törs man nästan inte prata om. Många tycker att om man har så "gott ställt" så skulle man inte få barnbidrag. Men det är väl en fråga om proritering tycker jag. Dessutom har det visat sig att några av de som retat sig på att vi sätter undan hennes barnbidrag, har valt att jobba 75 procent medan barnen varit små. Ja men då är det väl inte så konstigt att de inte har lika mycket att sätta undan. Men då har de ju själva valt det anser jag. Kommer ihåg en gång på samhällskunskapen i gymnasiet, när vi kom att börja diskutera barnbidrag med Komvuxarna och de tyckte det skulle behovsprövas. Jag sa att då kan man ju skippa barnbidraget helt och hållet. Jösses, om jag kunnat förutse reaktionen hade jag inte öppnat min stora mun! Vilken dramatik som följde! Trodde nästan att det skulle bli slagsmål. Men jag stod på mig att sade att "750 kronor ska väl inte vara avgörande för huruvida du ska kunna skaffa barn". Ni kan ju föreställa er kalabaliken som följde. Men jag tycker nog faktiskt likadant nu, men sen får man väl göra av med barnbidraget som man vill. Men det är ju inget föräldrabidrag utan ett bidrag till varje barn i Sverige utan någon som helst diskriminering.

Min bedrövliga fotled har plågat mig mer än vanligt en längre tid och jag börjar tro att jag måste göra ett nytt försök att få hjälp. Det är ju som att gå med stukad fot hela tiden och när jag suttit en stund eller legat och sovit kan jag knappt kliva på den. Men jag misstänker att det blir lika resultatlöst som förut. Jag får på sin höjd en vanligt röntgen, fast det är magnetröntgen jag vill ha och sen säger de väl att det inte går att göra mer. Nej, man skulle vara friidrottare så man fick hjälp direkt!

Kommer att bli lite ovant i morgon att inte behöva göra i ordning Astrid och lämna henne på dagis innan jag börjar jobba. Då kan jag ju faktiskt sova lite längre!

Åsneträffen i Sala

Måndagen den 17 augusti

Vilken upplevelse det var att vara med på åsneträffen i Sala! Jag har lärt känna många spännande människor och träffat flera fina åsnor och mulor, däribland en liten spelevink som jag blivit ägare till! Familjen vi bodde hos hade två mulor varavav den ena skulle avlivas om ingen ny ägare hittades, eftersom de tyckte att hon var alldeles för svårhanterlig. Vi fick dock kontakt med henne ganska snabbt kändes det som och vi hade ju ändå tomt på ena sidan i finkan, så vafan! hon fick följa med oss hem. Ia heter hon och är tyvärr ännu mindre än Iris. Hon är lite skygg, mest mot äldre människor, barn går bra. Jag tror att hon kan bli en riktig trevlig mula så småningom. Hon avgudar Iris och följer henne i hasorna, men kärleken är inte besvarad. Iris försöker jaga bort henne hela tiden, men Ia tjuras på och kommer tillbaka lika fort. Titta gärna in på Olinas blogg för att se bilder och filmsnuttar från lördagen. Jag såg också en otroligt fin mula som hade en halvblod/fullblodsmamma med fruktansvärt bra hoppstam. Hon var tre år nu och användes som packmula. Förstår ni vilket slöseri! Samma man ska i alla fall importera ett gäng mulor från Spanien, så undertecknad var snabb att anmäla sitt intresse! Bäst vore väl om han skaffade sig nya och jag fick köpa den med hoppstam!

Jag har blivit kontaktad av en åsnekille som är intresserad av att köpa Esmeralda och Madicken. Jag grät när jag läste hans mail! Hur ska jag kunna lämna i från mig dem?! Jag har kollat runt och han verkar seriös med erfarenhet av åsnor sen länge, så om vi kommer överens om pris mm så flyttar mina små älsklingar till Umeå.Snyft!

Marsvinet Smulan nedkom med hela FEM ungar igår och de är superfina och flerfärgade. Jag har en bekant som är intresserad av att köpa två, så då har vi bara elva kvar!

Jag önskar så hett en egen gård med massor av mark, som jag fick styra och ställa över precis som jag själv ville. Jag är eländigt trött på allt tjafs i min familj (Robert är faktiskt oskyldig! Han har resignerat helt!) så fort jag vill bygga om eller ta hem ett nytt djur! Hör av er om ni vet nåt lämpligt i trakterna kring Ljunga, Fränsta, Torpshammar.

Min pappa ska in för en ny operation nu på torsdag. Håll tummarna för honom!

Misslyckade försök att avla mula

Tisdagen den 11 augusti

På fredagkväll bär det av till Sala och åsnetävlingarna där. De blev så imponerade av Iris på åsnetävlingarna i Stöde att vi får bensinen betald bara vi kommer och visar upp henne. Då känns det ju som att vi bara måste fara! Men jag vet inte om jag ska ta med någon av åsnorna eller inte.

Bestmaggan verkar ha bestämt sig för att inte på några som helst villkor släppa till med Ceasar, så det blir nog inte att vi försöker just något mer i år. Det blir ju så sent på året och vi kan ju inte gärna tvinga henne. Dessutom vill jag helst skjutsa hem honom innan vi far på fredag. Behöver jag tillägga att jag är NÅGOT besviken! Typiskt att hon ska vara så petig vad gäller partner.
 ÅsneHanna har skickat bilder på en fin åsnevalack som hon tycker skulle passa mig. Han heter Raval Jack och är
nästan 1.50 i mankhöjd. Vad tror ni om den?

Vilken ståtlig springare!

Robert har varit hemma med Astrid i dag, eftersom hon blev omsjuk och det visade sig vara mycket lyckat. Robert har kört tvättmaskiner hela dagen och nu kan vi nästan skönja tvättstugegolvet! Vi har hittat sånt vi trodde var borta för evigt!

Mitt vegetariska försök har hittills gått skapligt. Jag har ätit fisk och ägg och druckit mjölk, men inget annat i köttväg. Vi fortsätter ett tag till så får vi se. Min förkylning håller i sig och mina bihålor dunkar om jag sätter i hälarna för hårt. Jag hoppas verkligen att jag inte blir sämre!

Lägger in några roligare länkar den här gången: Michael Jackson från filmen The Wiz:
http://www.youtube.com/watch?v=6YrinCQOxB0
Min favorit MJ video, som jag terroriserade mina stackars vänner med varje kväll vi skulle på party:
http://www.youtube.com/watch?v=fJrUa-zKeIc
Michael Jackson imitatör som är helt sanslös:
http://www.youtube.com/watch?v=YNatqCzF_Ns&feature=related

Sommaren är här igen

Fredagen den 7 augusti

Man ska ju absolut inte klaga på det vackra vädret, men det är inte så härligt att ha feber en sån här dag. Svetten fullkomligt forsar och jag har inte gjort mycket vettigt kan jag säga. Daniel och Linnea har varit nere hos mamma och pappa på eftermiddagen och de kom upp hit och badade i poolen med Astrid, medan jag satt på altanen i skuggan och våndades.

Det verkar som att BM äntligen brunstar! Vi släppte henne till den övre hagen idag och efter att hälsat på alla verkar hormonerna kommit i svallning. Vi ska släppa tillbaka henne till nedre hagen i morgon bitti, när vi åker till Bräcke, och förhoppningsvis blir hon lite piggelin av att komma tillbaka till sin älskade Stellan.

Imorgon kommer Robert och alla andra hem från fiskeresan till Norge. Förhoppningsvis med en hel del fisk. Apropå fisk, så har jag funderat lite på att bli vegetarian och om jag skulle klara det. Jag tittar ju en hel del på Youtube och liknande och av någon anledning lyckas jag alltid halka in på en massa läskiga filmer om slakthus och flådda hundar som fortfarande lever. Det käns lite som dubbelmoral att leva som jag gör, för och med djur hela dagarna och sen smaska i sig knaprigt bacon. Tål att tänka på!

Tanken är att jag ska komma ut en sväng i bärskogen i helgen, för att rekognosera lite, men om tiden räcker till vete sjutton. Ska prova att ta med mig Lakritz ut skogen, så hon får springa lös lite. Hon är så himla lydig och följer mig tätt i hälarna så det borde inte vara nåt problem. Hon är nyklippt nu och jag har  sparat de finaste delarna av ullen till åsneHanna i Ljusdal, så att hon kan tova åsnor av den. Hon gav mig en åsna på utställningen, gjord delvis av Daisys bebisull, och den är jättefin.

Nej, nu blir det en iskall dusch innan jag slappar framför TV:n! God kväll(natt?)!

Bästa Supernaturalvideon hittills:
http://www.youtube.com/watch?v=IpDNTXcdCuQ

Och så en riktigt otäck film om en svältande hund som får dö i "konstnärligt" syfte, hur kan sånt här få förekomma?:
http://www.youtube.com/watch?v=sifPW45WB5I&feature=PlayList&p=AD30D14A9257629B&playnext=1&playnext_from=PL&index=77

Och så något av det läskigaste jag någonsin sett, Får det lov att vara en hundvalp till middag? En varning utfärdas till denna :
http://www.youtube.com/watch?v=SNxw-tEn2SE&feature=related

Förkyld

Torsdagen den 6 augusti

Idag är vi ordentligt förkylda både Astrid och jag och har tillbringat större delen av dagen på soffan. Jag börjar bli hjärntvättad av Händige Manny och Musses klubbhus!

Om bara Bestmaggan kunde brunsta snart! Jag ber till Gudrun att vi inte har missat hennes brunst! Vi ska ju eventuellt till åsnetävlingarna i Sala med Iris och en av åsnorna den 15:e och då vill jag ju köra hem Ceasar före det. Men det återstår att se om jag får resebidrag av Såf. Annars har jag inte råd att åka. Det är multema med bla coonjump, så det skulle vara kul att vara med. Nu till helgen (lördag) ska Olina och Afrodite till Bräcke för att förhoppningsvis ta sig runt banan denna gång.

Jag har lagt Astrid nyss och ska gå ner till stallet för en sista utdelning av hö plus att jag ska gosa lite med nya kaninen som vi döpt till Mona-Lisa. Hon är lite skygg, när man ska fånga henne, men sitter sen still i famnen. Hon är helt bedårande vacker faktiskt! Har lagt bort batterikabeln till kameran, så jag kan inte ladda den, annars skulle jag lägga upp några bilder på henne. Förresten, AnnaPanna, det fanns en Tysk Jättecheckdam i Kramfors som hette Madame. Det vore kanske nåt till din kille? Säg bara till. så tar jag ner henne, när jag skjutsar tillbaka Ceasar!

Nej, nu blir det en sväng till stallet, sen ska jag bänka mig med snorpapper i soffan och försöka hitta nåt sevärt!

Om jag lyckas ta mitt efterlängtade BE-kort vill jag ha ett sånt här släp!
http://www.blocket.se/skaraborg/Amerikansk_hasttransport_22878356.htm?ca=4&w=3

Fortfarande utan dator

Onsdagen den 5 augusti

Vi har fortfarande inte fått datorn lagad, men Robert tar hem den bärbara datorn från jobbet, så nu ska jag kunna blogga lite. Robert är i Norge hela veckan på havsfiske, så Astrid och jag har huset för oss själva. Hon är dessvärre febrig och jag fick hämta henne från dagis mitt på dan.

I lördags var jag och tjejerna till Kramfors och lånade hem en åsnehingst, som heter Ceasar Hannibal, för att betäcka Bestmaggan med. Nu väntar vi bara på att hon ska brunsta, så han får göra sitt och vi kan skjutsa hem honom. Jag tycker att det är lite otäckt med hingstar och går och är skraj för att han ska komma lös. Han är snäll och lugn,när han går i egen hage, men vi var ju så enfaldiga att vi provade släppa honom med Hubbe. Den stackarn fick sig en omgång han sent ska glömma innan vi lyckades skilja dem åt! Nu går Ceasar i en hage jag byggt utanför nedre stallet, så han kan gå in och ut som han vill och det verkar funka bra.
Familjen som ägde Caesar hade enormt många djur ; åsna, häst, tjurakalvar, får, två hundar, fem katter, påfåglar, duvor, gäss, myskankor (som jag tog ner till Lindberga, eftersom de hade en stackars ensam myskanka), undulater och kanariefåglar, chinchillor, ormar, en stor ödla, en pygme'igelkott, massor av marsvin, kaniner, en sköldpadda, möss (som dessvärre föddes upp som ormmat) och en gerbil. Jag kunde ju naturligtvis inte hålla mig, så nu har vi en belgisk jätte igen. Denna gång en hona, som vi döpt till Mona Lisa.

Vi väntar ju dessutom smått igen, eftersom vi skilde Smulan och Donke för sent och han hann betäcka henne i samband med att hon födde de sista ungarna. Marsvin blir ju brunstiga ett par timmar efter förlossning. Hon är jättestor , men jag hoppas att det inte blir så många i denna kullen. Ungarna i förra kullen är superfina med mycket speciella färger. Ellen och Olina har gjort en deal med sina föräldrar och ska ta hem en del av marsvinen och råttorna under vintern. Jippeee!(Undertecknad gnuggar händerna av enorm upprymdhet!)

I går såg Olina, Ellen och jag nyaste Fredagen den Trettonde, men ingen mindre är Jared Padalecki från Supernatural. Ingen nyskapande direkt, men den gick väl att se.

http://www.youtube.com/watch?v=NwlE9ye8iEo
http://www.youtube.com/watch?v=hzzzi0vLEXI&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=JJN4CNFp0-Y&feature=related

RSS 2.0