Kalla dagar

Måndagen den 14 januari
 
Kylan som slog till nu är nog straffet för att alla sagt att vi haft en sån väldigt mild vinter. Men vi har ju faktiskt haft det. Vintern för två år sedan var ju rent eländig! 20 minusgrader redan i november och den kylan höll i sig mest hela vintern. Ett bekymmer är dock att sladden till elementet på stalltoan på något vis åkt ur i helgen med påföljd att temperaturen inne blev den samma som ute. Inte bra! Just nu kör vi både element och kupévärmare för att tina upp toastol och ledningar och håller tummarna för att inget spruckit sönder!.
 
Igår flyttade det in två kaninhonor av raserna Begisk jätte/Fransk vädur. De verkar snälla, men är kanske inte så vana att bli upplyfta. Tanken är att vi ska para dem inom en snar framtid.
Vårt Vita Lantpar har fått flytta in till kalven och nu när det är så här kallt delas boxen även av Molle, Torsten och Sune och alla kommer överens bra.
Kaninen Elsa har parat sig med Vita Lanthanen så hon får förhoppningsvis smått i februari.
 
 
 
Har försökt känna på getternas magar för att försöka utröna om det gömmer sig nånting där inne, men jag har inte nån erfarenhet av dräktiga getter, så jag vet inte riktigt vad jag ska tro. Feta och fina är de i alla fall! Om de blev dräktiga när Molle först betäckte, så borde det dyka upp nån killing i slutet på mars. 
 
Robert fyllde 40 den 4 februari, men vi har inte haft nåt firande ännu. Nu på lördag har vi hyrt Treklövern och då blir det partaj!
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0