November är här

Tisdagen den 6 november
 
Nejdå jag har inte dött! Har bara misskött min blogg en längre tid. Blev inte ett enda inlägg i oktober! Desto mer har hänt här på gården:
Stellan är superfin! Så rund och fin som han är nu är det LÄNGESEN han var!  Westernsadeln som jag haft på riddarspelen kan han inte ha längre, så nu får jag hålla utkik efter en annan. Tyvärr har han fått hålväggar på båda framhovarna i trakten. Han är inte så påverkad av det, men såklart vill man inte ha sånt på hästens hovar. Inte på åsnornas heller, men Daisy är också drabbad, även hon på framhovarna. Hovslagaren skyller på det dåliga vädret som lett till så geggiga hagar.
 
Den nya stallgången som jag nämnde i förra inlägget är vi alla så väldigt nöjda med! Vilken skillnad det är att kunna hantera hästarna på ett riktigt underlag! Hovslagarna är också nöjda.
 
Ellen och jag är långt ifrån klara med nedre stallet, men taket och väggarna är färdigmålade i alla fall. 
 
Molle, dvärgbocken, har äntligen fått komma till med Stina och Marie! Så nu håller vi tummarna att det föds några fina kilingar till våren. Den här gången ska vi avhorna dem direkt. Mycket enklare och mindre riskfyllt med hornlösa getter. Molle ska vi kastrera så fort vi ser att getterna är dräktiga, för han luktar nåt så djävulskt just nu när han brunstar! Man känner lukten av honom på LÅNGT håll! Kan inte finnas nåt djur som luktar värre.HU!
 
 
Hästarna i nedre hagen gick på bete ända till förra helgen. Har sparat enorma pengar på att jag fick låta hästarna beta återväxten på grannens lägda! Och eftersom han dessutom ska plöja där så behöver jag inte bekymra mig om att mocka där heller.Lättsamt värre! Och Stellan mår ju så bra av att äta gräs så stor del som möjligt av året. Lätt för honom att äta med sina besvärliga tänder.
 
Snälla Hubbe!
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0