Några bilder på Stellmagg

Tisdagen den 28 augusti
 
 
Stellans form är ett stort bekymmer eftersom han tappar mycket hull över vinterhalvåret. På sommaren blir han mycket bättre och denna sommaren har han varit riktigt fin. Så nu gäller det att försöka få till en perfekt foderstat över kommande vinter. Mycket av problemet beror på att han får foderinpackningar och har svårt att tugga hö. Gräs är det bästa för honom, men det är ju liksom svårt att få tag på på vintern. :)
Så här ser han ut nu:
 
 
 
 
 
 
 
 

Slut på augusti

Jag förstår om ni börja ledsna på min blogg! Jag skriver ju nästan aldrig! Men jag har faktiskt väldigt lite tid över till att skriva här och så tycker jag inte att det är så roligt att blogga när det har hänt nåt tråkigt och det har det ju gjort.
 
Det tråkiga som hänt är ju att vi har förlorat vår nyaste häst Eldmaggen. Han smet ur hagen och gick upp på järnvägsspåret och blev påkörd. Jag är tacksam över det faktum att han dog ögonblickligen och att vi slapp se själva olyckan. Då hade man väl blivit traumatiserad för livet! Vi blev nog så chockade av att se resterna av honom! Ena sekunden en trevlig häst i sina bästa år och i nästa något obeskrivligt som ryms i en halv traktorskopa. Väldigt synd att vi inte fick ha honom längre för han skötte sig mycket bra. Eldmaggen var Bestmaggans avkomma efter Elding och blev 8 år.
 
Vår kaninflock har utökas med några individer så nu är vi uppe i tolv stycken. Jag och Ellen var till Mittiamässan för ett par helger sedan och träffade en supertrevlig utställare som födde upp kaniner. Han höll på både med utställning och köttkaniner. Det där med kött intresserade mig, så jag fick med mig 4 stycken av rasen Vit Lant, som tydligen är den bästa matkaninen. Men de är fortfarande ganska unga, så jag får vänta ett tag innan jag parar dem. Återstår att se om jag klarar av att äta upp dem! Det blir till att inte gosa så mycket med de som ska ätas!
 
Antalet höns har har också utökats och nu har vi 16 stycken.De flesta är kycklingar, så har jag otur så kan ju många vara tuppar. Jag håller tummarna för att jag får mest höns så jag får mängder av ägg nästa år. Vore kul att vara självförsörjande med ägg.
 
Har hunnit vara ut i bärskogen två gånger hittills. Inte mycket att skryta om kanske, men jag fick ihop en del lingon.  Har plockat rödvinbär åt mamma och ska till med alla svartvinbärsbuskar nu. Vore roligt att göra nåt av alla röda krusbär, som mamma har.
 
Var till Ånge på loppis idag för att försöka bli kvitt lite grejer, men som vanligt blev det mera hem än dit. Hittade två par ridstövlar åt Astrid och en transportbur. Fyndade även ett par Easyboots åt Elin och Mork till löjligt bra pris. Men som sagt, jag hade hoppats på att få sälja lite mer grejer.
 
Inte så mycket kvar av min jättelånga ledighet nu. I dag är det bara två veckor kvar! Hur kan tiden rusa så fort!?
 

Sensommar

Söndagen den 5 augusti
 
Jag har alltid haft känslan av att sommaren gått mot sitt slut när det blev dags för Stöde marknad och så är det fortfarande. Vi var på marknaden med barnen i går och fast det var jättebra väder fick jag den där känslan av att hösten nalkas. På natten när jag matade lammen så var det kolsvart ute och då fick jag snudd på ångest när jag tänkte på allt som jag planerat att göra i sommar. Men lite tid är det ju kvar innan snön kommer! Tänkte försöka komma ut och plocka lite bär också!
 
Astrid har fyllt 5 år och blivit en stor tjej! Hennes kalas har vi planerat för hela sommaren och hon tyckte att det blev mycket lyckat. Ponnyridning, fiskdamm, tårta med eget foto, ballonger, kalasgrejor med prinsessor på och pizza i mängder. Paketen bestod övervägande av Hello Kitty och My Little Ponysaker, precis vad hon önskade sig.
 
Det har flyttat hit två små kalvar som blivit bortstötta av sina mödrar och som vi har matat med flaska. De har vuxit på sig fort och tjurkalven som var riktigt dålig och knappt orkade gå har gjort stora framsteg. De har redan lärt sig att dricka ur hink.
Två små moderslösa lamm har också hittat till oss och jag blev rörd av att höra hur den ene, som vi döpt till Torsten, diade sin döda mamma som dog när han föddes. Hans kompis Sune var riktigt svag när han kom, men han är riktigt fin nu. Blir dock lite svårt att behålla bagglamm, så framtiden får utröna vad som blir av dem.
Så har jag dessutom skaffat mig en dvärgbock, Molle, som är drygt ett år. Jag har ju hört många säga att bockar luktar och det gör de verkligen! Min tanke var att betäcka någon av mina getter med honom i vinter för att få killingar till sommaren och sen kastrera honom, men fan vet om vi härdar ut med lukten! Nåja, vi kanske vänjer oss! Han är i alla fall jättesnäll och mycket social.
 
Har köpt några nya kaninburar, eftersom det började bli alldeles för många kaniner/marsvin och för få burar. Så nu huserar de två marsvinen i en gigantisk bur som skulle räcka som boende till en hel flock marsvin. Våra kaninungar  är stora nog att flytta hemifrån nu, så hugade spekulanter kan höra av sig!
 
Siri, vår nya hund, har visat sig vara en riktig toppenjycke! Hur snäll som helst och tycker väldigt mycket om alla. Och alla tycker om henne! Hon är med mig jämt och hon har ett ansvarsfullt jobb med att ta hand om alla svaga lamm och sjuka kalvar! Kaninerna är hon dock ganska sugen att sätta tänderna i, men vilken hund är inte det. Siri är som en speedat åsneföl (vilket säger en hel del!) och springer HELA dagarna runt på gården och försöker busa med allt och alla. Molle är måttligt imponerad och vänder hornen mot henne när han tycker hon går till överdrift! Men Siri har också lätt för att varva ner och sover som en döing hela kvällen. Men med tanke på hur mycket hon kutar runt så är det väl inte så konstigt!
 

RSS 2.0