Lakris är dålig

Måndagen den 28 februari

Vårt lilla får Lakris har blivit sjuk på något vis och jag är mycket bekymrad. Hon beter sig som att hon skulle ha fått en stroke eller liknande. Hon äter och dricker som vanligt, men har problem med bakbenen. Hon vinglar och tar snedsteg när hon rör sig utanför boxen. "Framtill" är hon helt som vanligt medan hennes bakdel inte följer med. Jag blev misstänksam när hon inte längre ställde sig på bakbenen för att titta över boxkanten, när jag kom in till stallet. Jag hoppas att det är nåt som blir bättre, men hittills har jag tyvärr inte sett några förbättringar. Hon har ju dessutom ganska många år på nacken. Våra pulkaträningarna har gått jättebra hittills och hon har ju skött sig otroligt bra. Håll tummarna att hon blir bra!

Afrodite har vilat mest hela vintern, eftersom hon hade nåt knas med ett bakben i höstas, som inte ville ge med sig. Idag var Olina ute med henne en sväng och hon verkade bra. Det vore fantastiskt om de kom ut på tävlingsbanorna igen. Det var ju tänkt att de skulle debutera i LB i fjol, men då kom tyvärr det här med Afrodites ben ivägen.

Jag kom ÄNTLIGEN ut på en normal ridtur med Stellmagg igår. Kan inte ens gissa när jag senast red! Han var otroligt pigg och gjorde rivare när vi blev omkörda av bilar. Han som är hur trafiksäker som helst annars. Hur som helst var det MAKALÖST att få sticka iväg och ägna en stund åt sig själv och hästen. Fantastiskt! Tycker mest att jag mockat, skottat snö, burit vatten, fixat spån och annat "tråk" hela vintern. Resten av helgen har jag använt till att storstäda ligghallarna och skottat taket på en av dem. Fan vad mycket snö som har kommit egentligen!

Vi i familjen är frånsett lite normalt vintersnoriga näsor pigga och glada. Skönt efter förra helgens vedermödor! De här senaste dagarna har varit gudomliga med värme och sol. Underbart för såväl folk som fä. Mer av det!

Sjuka

Måndagen den 21 februari

Herregud, så sjuk jag har varit i helgen! I fredags låg jag helt utslagen med 40 graders feber och jag är ännu inte feberfri, men fan så mycket bättre i alla fall. Jag brukar med lite viljestyrka kunna ta mig ut till stallet, men den här gången har jag fått be om hjälp i flera dagar. Jag brukar bli påverkad redan vid låg feber, men när den steg till 40 då blev jag som en lallande idiot och hade rena hallucinationerna. Dock har jag lyckats ta mig ut varje morgon för att släppa ut åsnorna och ge vatten. Resten har jag överlåtit åt andra. Nu har tyvärr lilla Elsa blivit jätteeländig i magsjuka och min stackars mor har tillbringat senaste dygnet på toaletten. Elsa har ju redan varit febersjuk åtskilliga dagar och hann knappt bli frisk från det innan hon blev sjuk nu. Hur sjuk jag än har varit så skulle jag mer än gärna ta hennes magsjuka också. Fy, vad det är synd om de här riktigt små när de blir sjuka! Nu hoppas jag vi allihop blir piggelin och slipper det här eländet! Trött är jag så jag skulle kunna sova i ett helt dygn om jag fick. Tillbringade halva natten med att torka spya och byta skitblöjor, tvätta sängkläder och koka nappflaskor. Dessutom hade jag sovit ner Elsa i barnvagnen i går kväll (big mistake!) så jag fick ta lös allt som gick och tvätta upp. Nu sover hon ganska lugnt i alla fall och jag ska försöka göra detsamma!
God natt!


21 år

Tisdagen den 15 februari

Ni måste väl tro att jag har slutat blogga! Oj, vad det är svårt att få tid till att sätta sig i lugn och ro och skriva. Jag har ju vanligtvis så mycket jag vill säga, så då blir det liksom inte av alls om jag vet att jag bara har en liten stund på mig. Då blir det mest att jag klämmer fram några rader på Facebook.

Får väl börja med att gnälla på snön! Nu räcker det väl ändå! Känns som att vi  vissa dagar inte gör annat än skottar snö. Tack och lov för vår nya traktor säger jag bara! Hur klarar sig folk som inte har tillgång till en traktor? Jag vill då aldrig vara utan.

I lördags hade jag hyrt bord på Glacialen i Fränsta och försäljningen gick väl så där. Elin hade med sig lite luffarslöjd och hon sålde otroligt bra. Sånt är tydligen väldigt populärt! Tennarmband är lite lurigare. De som provade hade antingen för tjocka handleder eller så önskade de sig en annan färg. Det går ju liksom inte att göra hur många smycken som helst i alla färgen och mönster! Sålde lite rullrån också. Kallt var det i alla fall! Jag hade klätt på mig hur mycket som helst, men man blir så djävulskt kall av att bara stå rätt upp och ned!

Jag fick i veckan som var äntligen tag på en (egentligen två) hundpulka till Lakris och i söndags testade jag för första gången. Sele gjorde jag genom att sy två "dragringar" på en sele som jag fick med pulkorna. Lakris drog som om hon hade gjort det hur mycket som helst och jag lastade ungefär 20 kilo till att börja med. Hon måste ju få vänja sig först innan man lastar nåt tyngre. I går investerade jag i två mindre selar på Hööks som är tänkt ska bli parselar till getterna. Har inte sytt om dem än, men jag har provat dem och de satt jättebra.

Jag har köpt en jättefin fyrhjulsvagn, som har dubbla uppsättningar skaklar till både liten och stor häst. När jag såg annonsen på Blocket trodde jag att det var ett skämt eftersom priset var så lågt, men det var det inte och nu är den min! Jag har provkört den en gång hittills med Stellmagg och jag fick för mig att skaklarna var alldeles för korta, så jag var nästintill lamslagen av skräck och såg framför mig hur han skulle skena iväg om det tog i. Men det gick galant att trava också. Ska provköra den med någon av de mindre också. Den är väldigt lätt och smidig och har riktigt bra sittplatser.

Den första februari firade jag och Robert vår 21 årsdag. Eller firade, vi gjorde väl inget särskilt egentligen. Vi hade ju precis varit på en fin weekend i Åre. Tänk va! 21 år, låter galet länge!
Astrid längtar i alla fall tillbaka till Åre. Varenda dag frågar hon om vi ska åka på semester. Hon ger mig mynt som hon hittar och frågar om det räcker till semester. Stackarn, hon skulle bara veta vad en helg i Åre kostar! Önskar att jag hade råd att åka med henne dit igen snart!

RSS 2.0