SJUUK!!!

Torsdagen den 25 februari

Det tycks inte finnas nåt slut på den här vidriga halsinfektionen jag fått! Jag mår så jävla botten, så det är obeskrivligt! Fick penicillin i måndags och trodde att det skulle bli bättre, men jag har inte märkt minsta lilla förbättring. I morgon ska jag ringa till doktorn igen och nu jävlar måste jag få riktigt hjälp. Astrid är ju på dagis tack och lov, men idag orkade jag knappt fara iväg med henne. Samtidigt är det ju skönt att bara kunna ligga hemma ensam och försöka vila. Är inne på min andra burk honung och det är nog det enda som egentligen lindrar dvs het mjölk med massor av honung i. Den där bedövningsvätskan jag fick ger mig hemska kväljningar, men jag tar den ändå. Jag är för desperat för att låta bli! Håller dessutom på att bryta ihop av brist på sömn, eftersom jag vaknar med ett ryck, så fort jag sväljer i sömnen. Hoppas, hoppas jag blir bättre fort!

Nu måste jag försöka bli av med den stora kaninen. Han har lärt sig att hoppa över boxkanten (det är en bra bit!) och in till Fia-Lottas box. Tjejerna hittade honom där en dag för kanske två veckor sedan och ringde mig och var brydda över att jag lät dem vara tillsammans. Nehej, sa jag, det ska de verkligen inte vara! De släppte tillbaks honom, men när jag kom några timmar senare var han där igen. Och nu idag födde Fia-Lotta en dödfödd unge igen! Usch, vad jag tycker sånt här är obehagligt! Nu föll det sig så att jag var i stallet för att släppa ut åsnorna, när jag såg att hon började föda, så jag vet att den var död redan vid födseln. Nu vill jag inte riskera att det händer igen och jag vill ju inte heller ha dem i burar hela tiden.

Nej, nu ska jag dricka lite honungsmjölk igen!

Halsont

Måndagen den 22 februari

Herrejösses, vad jag känner mig tömd på såväl ork som lust! Astrid har blivit mycket bättre och hostan är så gott som borta, men jag drabbades av en halsinfektion av sällan skådat slag nu när jag varit hemma med henne och bara att svälja saliv har gjort mig svimfärdig. I onsdags var jag till doktorn, men allt jag fick var en flaska Xylocain att bedöva halsen med. Enligt beskrivningen skulle man gurgla sig med denna trögflytande vätska och det visade sig vara lättare sagt än gjort. Det var ju så tjockt att det omöjligt gick att få bak till svalget med påföljd att tungan och läpparna var det enda som blev bedövat och jag upplevde det som att jag fått en lättare hjärnblödning!  Sovit har jag gjort en halvtimme då och då eftersom jag vaknat så fort jag svalt saliv i sömnen och sen varit vaken i två timmar och druckit het mjölk med honung och sugit på halstabletter. Jag har ätit upp en hel burk med honung under veckan och idag fick jag nog och tvingade till mig ett nytt läkarbesök och äntligen fick jag penicillin. Hoppas bara att den ger effekt snabbt! Kunde knappt göra mig förstådd, när jag pratade med Försäkringskassan idag. Fast hesheten är en bagatell mot den djävulska smärtan i halsen! Jag brukar förespråka värktabletter mot halsont, men är man gravid och bara får ta en och annan Alvedon så är det inte så mycket att göra.

På tal om Försäkringkassan; vilken bedrövlig organisation! Jag har försökt få besked om min havandeskapspenning, men allt jag får höra är att det är viss handläggningstid och den har inte gått ut förrän på fredag. Jamen, va fan, är det liksom kutym att vänta exakt till att tiden går ut!? Nu får jag hoppas att det blir godkänt annars får jag ta av barndagarna.

Kallt blev det igen också. Fy fan, nu retar jag mig på snart allt! Kan ju ha att göra med att jag är så himla trött och slut och bara vill må bra igen och föda fram det här barnet. Barnmorskan tror att barnet kanske ligger riktigt och då slipper jag ju kejsarsnitt. Desto snabbare kan jag komma i sadeln igen!

I morgon ska Astrid till dagis igen och jag ska verkligen passa på att vila mig medan hon får rasa av sig med andra barn.

Min hemsida

Tisdagen den 16 februari

Tänkte ge er länken till min hemsida, som dock ännu inte är färdig.

http://www.123minsida.se/Stalltirsta

Jaha, då var man sjuk igen!

Söndagen den 14 februari

Naturligtvis blev jag också sjuk, efter att ha legat intill en jättesjuk unge  i 5 dagar. Fick 39 i feber i går eftermiddag och låg fullt påklädd inklusive stickad polotröja under täcke plus filt och skakade. Sen när jag vaknade var jag så het att jag övervägde att gå ut och lägga mig i snön. Känner mig lite bättre idag och har inte så hög feber. Stackars Astrid är fortfarande riktigt dålig. Febern är nere under 39 nu, men hon hostar nåt hemskt och särskilt när hon ska sova. Hon har tack och lov petat i sig nån matbit, men inte är det mycket med tanke på hur länge hon varit sjuk. Elsa har blivit alldeles förryckt och ska ligga så nära Astrid hon kan och gnäller, när Astrid hostar och gråter. Hon känner nog att hon att sjuk och blir orolig.

Jag hann i alla fall med att pyssla lite med hästarna igår innan jag själv blev dålig.Jag körde Bestmaggan med släde medan Ellen red Saga, Olina Afrodite och Elin satt på släden med mig och hade Ia som handhäst. Det var otroligt vackert i solen!
Sen körde jag och Elin Stellan med släden och Olina och Ellen red Jack och Daisy. Åsnorna var kanonduktiga och klarade alla gångarter och verkade tycka att det var roligt att vara ute på tur.

Bestmaggan
Bestmaggan och jag!

Snögalopp
Olina på Afrodite och Ellen och Saga! Ser väl härligt ut!

Astrid är dålig

Fredagen den 12 februari

Oj, vad långt det går mellan att jag bloggar nu för tiden! Tiden bara rinner iväg känns det som!
Astrid har varit jättesjuk i flera dagar med feber upp till strax över 40 och ser alldeles hålögd ut. Om man bortser ifrån att hon knaprade i sig en bit macka med lite makrill på tidigare i dag, så har hon inte ätit sedan i tisdags.  Glass brukar hon ALDRIG neka, men inte ens det äter hon nu. Nyponsoppa är det enda som hon velat ha. Hon har just nu en bit över 39, men jag hoppas verkligen att det vänder nu. Jag har svårt att slappna av och sova, när jag vet att hon är så dålig, så jag ser snart hålögd ut jag också.

I måndags körde vi tillbaka Iris till hennes ägare i Delsbo och det känns faktiskt skönt, eftersom ingen av oss hann egagera sig så särskilt mycket i henne. Det har i alla fall varit intressant att lära känna henne och hon var ju dessutom den första mula jag nånsin träffat. I Delsbo hade det kommit mycket mer snö än här, men det var bra väg att köra. Dessutom åkte vi in till Hudiksvall på vägen hem och gick in på Dollar. Där försvann drygt femhundra kronor lite snabbt! Sen avslutade vi med ett Mac Donaldsbesök.

Nu när jag har suttit vaken på nätterna har jag börjat med en egen hemsida, men den är inte riktigt klar än. Faktiskt ganska roligt och jag gillar ju att skriva. Måste få lite fler bilder av tjejerna bara. De tar hur mycket fina bilder som helst, när de är här. Vår kamera är sönder och jag och Robert kunde inte enas om vilken vi skulle köpa, så jag har inget att knäppa med just nu.

Nej, nu ska jag släpa mig ner till stallet och vattna lite!

Sista dagen på Furubacken

Lördagen den 6 februari

Igår jobbade jag sista dagen på Furubacken. Kändes faktiskt riktigt vemodigt när jag gick hem. Jag borde väl egentligen vara van att mista bra arbetskamrater och arbetsplatser, men det är fortfarande lika tråkigt. Nu ska jag vara två veckor på ett annat ställe innan jag förhoppningsvis får min havandeskapspenning och kan vara hemma och ta det lugnt. Jag var till BVC för provtagning i förrgår och barnmorskan var riktigt bekymrad eftersom min bebis inte växt alls så mycket som den borde. Jag har legat ganska mitt på kurvan för tillväxt, men vid den här mätningen blev det en rejäl djupdykning. Barnmorskan tror att det kan ha att göra med kräksjukan och att det tog en del på mina "resurser". Nu ska jag dit igen på tisdag, så håll tummarna att vi växt på oss! Jag längtar verkligen till min havandeskapsledighet. Jag har ALDRIG varit så trött och sliten i mitt liv! Graviditeten med Astrid var en bagatell. Då hade jag skyhögt blodvärde och mådde mest bra även om jag blev tjockare den gången. Nu har jag lågt blodvärde och skulle kunna sova halva dygnet om bara tillfälle gavs.

Vi hade en riktigt trevlig helg med hotellvistelse, även om det blev slitsammare än jag trott. Det var ju rejält kallt, så åsnorna skulle ju stå inne på natten, så det blev till att kliva upp tidigt och släppa ut dem, vattna, mocka och göra klart så Olina bara behövde släppa in dem på eftermiddagen. Dessutom hade jag inte hunnit hämta hem hö, så Robert och jag fick göra det också. Sen skulle Astrid skjutsas till Lena innan vi äntligen kom iväg. Vi åkte en sväng till Birsta först och jösses, vad mycket folk! Det visade sig vara superrea på jättemånga affärer och jag gjorde massor med fynd framför allt på Cubus. Sen checkade vi in på hotellrummet för ett varmt jaccuzibad innan vi skulle ut och äta och det var faktiskt jättehärligt. Robert tyckte det var lite väl varmt och fick duscha huvudet i kallt vatten, men jag njöt. Det var ju meningen att vi skulle äta på Jop's, men vi hade ju inte bokat bord och det var fullsatt, så det blev Ming Palace istället och det gjorde då i alla fall inte mig nåt. Jag åt krabbsoppa med sparris plus räkchips till förrätt, friterad krabba till varmrätt och glass med sirap till efterrätt. Mums! Sen fick vi en stund över före bion, så vi gick tillbaka till hotellet och slappade lite. Jag blev så pass avslappnad att jag somnade i biosalongen, så Robert fick väcka mig. En kvart senare satt han och sov! Det blir liksom fel, när man jäktar för att hinna vila och mysa. Vi hade ju tänkt ligga på hotellet och kika lite på nån filmkanal och äta lite godis, men vi somnade nog båda två strax efter tolv!
På söndagmorgon tog jag ett bad till innan vi åt hotellfrukost och lyckades orsaka översvämning av allt skum jag sprutade i badkaret. Sen gick vi i några affärer till( tittade bla på badkar! ) innan vi åkte hem. Jag sov i bilen halva vägen hem fast jag borde varit utvilad. Olina hade gjort klart i stallet så jag behövde bara bära lite vatten och släppa in åsnorna på kvällen. Jätteskönt!

Jag har i alla fall hittat en ny höleverantör. Han har bara hösilage, men den var hyfsat torr, så det blir nog bra. Lite längre att åka och hämta tyvärr men vad göra?


RSS 2.0