Äntligen har jag fått rida!!

Söndagen den 27 december

GOD FORTSÄTTNING!

Idag lämnade jag Astrid hos Lena och jag fick ÄNTLIGEN tid till att rida! Jag har inte suttit på hästryggen sedan strax innan jag var till Skule på körträning. Ni som följt min blogg vet att det är många veckor sedan. Jag red ut på Stellan tillsammans med Johanna på Hubbe och Elin på Isa. Det var bitande kallt, men bedövande vackert och helt underbart!Jag har garanterat träningsvärk i morgon. Jag känner direkt att man under ridning använder muskler som inte får jobba annars. Jag använde mitt fårskinn till sadelgjorden som jag fått av Ellen och det nya fluffiga schabraket jag fått av Olina till den bomfria allroundsadeln. Man sitter ju helt fantastiskt skönt!

Jag är supernöjd med julen även om den kom och gick alldeles för snabbt! Jag fick och gav bort en massa bra julklappar. Fick bla tre långkalsonger (nu kan jag kasta alla kalsonger som har hål i skrevet efter att jag använt dem under ridbyxorna!) och två par varma eskimåstrumpor (som jag önskat mig) och en hållare för att grilla majskolvar(mums!). Det bästa fick jag av Robert. Han betalade 2000 i den nya stalldörren och så fick jag Supernatural på DVD! Livet kändes genast lättare! Jag hade köpt hela Band of brothers serien till honom och det visade sig att han hade köpt den till sig själv när han beställde Supernatural åt mig! Vilken miss! Han fick dessutom en bok med Bert Karlssons fräckisar.Den rekommenderas! I år var vi så stressade att vi inte hann fara och ta en egen gran utan vi köpte en stor fin kungsgran i Sundsvall för 400 kronor. Man får vara glad att man inte bor i Stockholm. Där gick en kungsgran på 900!

Min mamma har blivit mycket piggare och kan både baka och sticka lite. Hon tycker det är jätteroligt att kunna röra sig igen och har kört bil en gång också. Skönt att hon repar sig!

Mimmi har inte fått ungar än och nu undrar jag om hon verkligen är dräktig. Jag har försökt att räkna efter hur länge sedan det är som Musse dog, men jag har inte antecknat det direkt så jag är osäker. Skulle dock tro att det kan vara tio veckor nu i helgen och då har ju tiden gått. Men jag kände på henne så sent som idag och jag tycker fortfarande att det känns som nånting där inne. Jag får vål bara vänta och se!

Astrid har varit mer vild än tam under veckan och har skrubbsår i pannan och en stor fläskläpp plus ett stort sår på läppen efter alla vurpor hon har åstadkommit. Mamma upp i dagen säger Robert!

Känslolösa människor

Har precis tittat på en jättehemsk film på Youtube som jag länkades till genom Bukefalos. Jag var tvungen att dela upp den i flera bitar eftersom jag grät så våldsamt att jag inte kunde se nåt. Jag ångrar nästan att jag tittade, men bara för att jag undviker att se försvinner ju inte såna här hemskheter.Kommer så länge jag lever aldrig att kunna förlåta någon som kan bete sig så här vidrigt mot vare sig djur eller människor. Om min överlevnad hängde på att jag var tvungen att flå en hund levande medan den slingrade sig och ylade skulle jag nog skära halsen av mig själv först! Men det verkar ju finnas såna som gör detta rutinmässigt. Om man nu vil äta hundar och katter eller bära päls, så kan man väl föda upp djuren under goda förhållanden och avliva dem snabbt och smärtfritt sedan. Det kan inte finnas någon som helst godtagbar anledning till att utsätta dem för genomvidriga transporter, koka dem levande eller slita skinnet av dem medan de lever. Jag önskar dessa människor all världens plågor och ett plats i helvetet! För er som vill se detta kan ni titta in på Bukefalos under rubriken Andra djur.

Nu är jag ledig tre dagar och ska åka med Robert till Sundsvall på lördag för att köpa sista julklapparna och lite julmat. Sen jobbar jag måndag och tisdag före julafton.Robert  är ledig i drygt två veckor! Sedan ska Astrid skolas in på dagis den tolfte januari. Det blir nog jätteroligt för henne. Hon har varit hemma med oss länge nog nu! Hon sover jättedåligt, vaknar och är orolig mitt i natten. I kväll hade hon dessutom lite feber, så hon fick en Alvedonsupp innan jag lade henne.

I kväll är det Medium som gäller på TV. Nästan lika bra som Supernatural, men bara nästan!

Nu ska jag gå och ge mina vovvar en stor kram. De vet inte hur bra de har det, när de ligger mätta och belåtna i soffan framför brasan och fiser!

200 chokladbollar

Söndagen den 14 december

Jäklar vad en vecka går fort! Har inte hunnit titta in på min blogg sen jag skrev sist. Mycket att göra på jobbet och mycket att göra hemma. Astrid var sjuk fredag och lördag men är bättre nu. Dessvärre tror jag att jag håller på att bli förkyld igen. Hoppas att det blir en lindrig förkylning denna gång.

Bakade 200 chokladbollar på jobbet häromdagen plus 190 punschbollar. Blev en hel del rullande! Har även gjort 200 ischoklad, 150 bitar risbräck och en hel del fudge. Man blir faktiskt äcklad av dessa stora mängder!

Åsnorna har stått inne flera nätter, eftersom det har varit så kallt och det innebär ju en del extra arbete med ut och insläpp och mockning. Längtar efter mildare väder. Vill dock inte ha töväder. Ett par minusgrader är lagom.

På tisdag ska jag åka till Sundsvall och shoppa lite julklappar och julmat. Har ju bara köpt ett par julklappar hitills, men det ska det bli ändring på. Är ni färdiga med era julkort? Själv har jag inte ens börjat!

Då är det dags för Supernatural i kväll igen! Ni bänkar er väl?

Vart tog helgen vägen?!

Söndagen den 7 december.

Sitter här och funderar över var mina tre lediga dagar tog vägen. Nu är det dags att jobba i morgon igen. Ska göra ett par hundra ischoklad på jobbet i morgon och det ska faktiskt bli roligt.

Inte fan hann jag ut och åka släde! Robert hade julkonsert i Ånge i dag, så jag hade ingen som kunde vara med Astrid. I fredags jobbade han ju och i går hjälpte jag mamma och pappa att få upp ljusslinga mm. Anna och Tomas var in på en visit i går kväll och naturligtvis var Robert borta på julbord. Synd, för vi hinner inte träffa dem så ofta nu förtiden. Anna och jag som bakade och gjorde så mycket julgodis tillsammans förr. Nu hinner vi knappt träffas.När hon var mammaledig och jag gick med gipsad fot eller liknande hade vi massor med tid. Kommer ihåg när Mimmi hade fått valparna och Robert bodde i Ljusdal på veckorna och jag bröt benet. Då var hon och Karina här och torkade hundpiss och servade mig. Det var tider det! 

Maria ringde och ville ha mig med till Alfta för att titta på unghästar hos en hästhandlare där. Hon är sugen på en unghäst och har hört talas om några intressanta där. Tror ni man blir sugen eller? Men naturligtvis kan jag ju inte, eftersom jag jobbar och inte vill släpa med mig Astrid så långt om jag vore ledig heller. Suck! Fast förresten, så är det väl lika så bra att jag inte tittar på hästar. Vi vet väl alla hur det brukar sluta! Jag undrar faktiskt vem som köpte den otroligt härliga ardennern i Bräcke som jag skrev om förut.

Ikväll är det dags för Supernatural igen! Ni missar väl inte det!

Nej, nu ska jag försöka få färdigt Lovikkavanten jag håller på med innan jag lägger mig. Ha det gott!

Djupsnö

Torsdagen den 4 november

Har just varit in på AnnaPannas blogg och läst om hennes ankomst till Vietnam. Spännande! Själv skulle jag vara superlycklig om jag fick fara till mina drömmars mål : GeKås i Ullared. Jag fantiserar ofta om vilka fantastiska fynd jag skulle göra. Hästgrejor (förstås!) , julpynt och kläder. Synd att det är så långt!

Det är ju bedövande vackert ute nu med all denna snön som kommit. Men nog tycker jag att det är lite bökigt med all skottning som måste utföras och alla oplogade vägar jag måste ta mig fram på, när jag åker till jobbet på morgonen. Är ledig tre dagar nu så kanske det blir någon slädtur. Tänkte försöka hinna med att verka några hovar också i helgen. Igår kväll sprang jag ned till stallet efter tio, när Robert kommit hem från sin kurs om vindkraftverk, och fixade hovarna på Esmeralda. Kom inte i säng förrän ca kvart över tolv (igen!) och nu känner jag min lite grinig av för lite sömn. Somnade nästan vid bordet under lunchen på jobbet idag. Sover jag under fem timmar per dag en tid blir jag lite sliten. Det blir nog en tupplur med Astrid till lunch i morgon. Robert påpekar lite försiktigt ibland att jag skulle ha mer tid att ta det lugnt om jag inte hade dragit på mig så mycket djur, men så kan det väl inte vara? Omöjligt!

Är sugen på att åka till Sundsvall och shoppa lite igen. Har en del klappar kvar att inhandla. Var till tandläkaren i tisdags och gjorde av med nästan precis 2000 kronor. Lägligt, va?! Väntar fortfarande på Stellamaggs och Bm's klinikräkning. Usch! Det blir nog inte roligt!

Nej, nu ska jag hoppa i säng tidigt för en gång skull!

Mycket att göra

Herregud, jag tror det blir längre och längre mellan att jag skriver här! Jag tycker jag knappt har tid att äta och sova längre, än mindre sitta framför datorn och skriva. Dessutom känns det som att jag har så mycket jag vill skriva om varje gång jag bloggar, så det tar ju en stund.

Igår kväll hade jag åsne och ponnyridning på Konsum i Fränsta under julskyltningen tillsammans med Ellen, Elin, Olina Och Emma. Det var ganska mycket folk och framför allt Penny skötte sig exemplariskt. Hubbe var lite skvätten eftersom det var paintballskjutning alldeles bredvid oss, men Penny var som vanligt cool och oberörd. Periodvis var det en kö med ungar som bara var intresserad av att rida på henne. Vi hade utsmyckat dem med batteridriven ljusslinga i manen, Hubbe hade en tomteluva och Penny en tomteluva med renhorn.  Jag åkte hem själv sedan tjejerna hjälpt mig att lasta och innan jag var klar med allt hann klockan bli nio. Jag hade inte ätit eller druckit sedan lunchen på jobbet vid tolvtiden och när jag gick in till mamma och pappa innan jag skulle gå hem fick jag något slags utmattningsanfall. Jag höll inte på att kunna komma upp från stolen och höll på att kräkas. Mamma tvingade i mig ett stort glas mjölk och jag släpade mig hem och satte i mig en Billys Pan Pizza. Jag tog en snabbdusch och när väl mitt favoritprogram Supernatural började klockan tio satt jag med gamnacke i fotöljen med Elsa i knäet. Robert fick ruska liv i mig flera gånger för han vet hur arg jag blir om jag missar det. Kom i säng elva och trekvart senare var Astrid pigg som en lärka och höll mig vaken i två och en halv timme. Jag var så trött så jag knappt kunde ta mig ur sängen, så Robert fixade lite välling till henne. Bar tillbaka henne till sin säng runt kvart över två och somnade om. Två timmar senare vaknade hon igen och vid det här laget var jag så trött att jag nästan grät, men hon somnade om ganska fort och tjugo över fem bar jag tillbaka henne igen och vi sov båda till halv nio. När hon sedan sov lunch mellan elva och halv två sov jag också. Hade nog kunnat sova ett par timmar till. Men det är väl ingen idé att klaga jag har ju valt både barn och djur själv (Astrid ville ju förstås Robert också ha!).

Nästa år tror jag att jag måste gräva ner en vattenslang med värme till hagarna så jag slipper det här jättearbetet med att antingen kånka vattenhinkar eller släpa vattenslangen in och ut. Plus att jag som jag sagt förut skulle vilja ha en uppvärmd bunke. Igår morse när jag bar vattenhinkar för glatta livet klockan halv sex, så fick jag mumla ett slags mantra för mig själv : "Oj, vad kul det här är! Det är så roligt med hästar! Inget är väl som lite kroppsligt arbete före jobbet!"

Frasse flyttade in till Ulla häromdagen. Han har en utomhusbur med ramp upp mot bakre väggen i boxen och jag spikade en bräda på frambenen på den, så att Frasse kan krypa in under, men inte Ulla. Han har sin mat där också, så hon inte kan glufsa i sig den. Det verkar gå bra hitills i alla fall. Jag hoppas varenda dag att marsvinet Mimmi ska ha fått ungar, men icke sa nicke. Men det är väl bara att vänta.

Jag har hunnit ganska långt i julpyntningen nu. Har några ljusslingor och ett par kartonger med tomtar kvar. Tömde vitrinskåpet idag, så att mina speldosor fick plats. Tyvärr så krånglar en slinga på altanräcke. Verkar vara glappt på något vis.

För en lite stund sedan knackade en ung tjej försynt på dörren och bad så mycket om ursäkt för att hon störde, men det stod en ponny utanför mitt hus. Kan ni gissa vem det var? Hubbe, förstås. Han är helt hopplös! Tur att han inte går så långt.

Nej, nu ska jag hänga lite tvätt och krypa till sängs!


RSS 2.0